שיתוף

בימים אלה, כאשר נוכח אי הוודאות לגבי עתידם כשכירים בחברה, עובדים רבים הופכים חסרי מנוחה, על הארגון, ובעיקר על מנהלי משאבי האנוש, לנקוט בצעדים שירגיעו את חששותיהם.

העובדים רואים סביבם לא מעט חברות שמפטרות עובדים וחלקן אף נסגרות, ומנגד יש חברות שיוצאות לגיוסי עובדים, לפעמים גיוסים בהיקפים מאוד גדולים.

בתחום ההייטק, שלגביו מתפרסמות עיקר הידיעות לגבי פיטורים, יש כמה חברות שמגייסות שיעורים ניכרים מהיקפן הנוכחי, לפעמים עד כדי הכפלת כוח העבודה שלהן.

לדוגמה, לאחרונה כתבנו כאן כי חברת ארמטיק גייסה כבר עשרות עובדים ומתכננת גיוס של 50 עובדים נוספים, חברת סייברינט מגייסת עשרות עובדים, וחברת הסטרט אפ Insurtix הודיעה גם היא על גיוס עובדים. באינשורטיקס מדובר אמנם ב-10 עובדים, אבל בכך תגדיל החברה את מצבת כוח האדם שלה בכ-67 אחוזים.

ולא רק בענף ההייטק יוצאים בגיוסים נרחבים. חברת שרן רפואה עד הבית, לדוגמה הודיעה על כוונה לגייס כ-100 עובדים ובסופו של דבר להגדיל את מצבת כוח האדם שלה בכ-92%.

מצב זה גורם לעובדים שבחברות שהם עובדים בהן לא מגייסים עובדים לחשוש מפני מצב שבו החברה תקלע לקשיים ומכאן אי הוודאות לגבי עתידם הכלכלי.

במילים אחרות, אי הוודאות הזאת עלול לגרום לעובדים מסויימים לחשוש מכך שהחברה לא תוכל לשלם להם את משכורתם ומכאן קצרה הדרך על תכנון לעזוב את החברה במטרה להצטרף לחברות שמגייסות.

מנהלי משאבי אנוש שחשוב להם לשמר את העובדים הללו, יכולים להרגיע את החששות על ידי קידום מדיניות של תשלום שכר לפי דרישה.

כפי שכתבנו בכתבה: תשלום שכר לפי דרישה: למשוך את השכר לפני תום החודש, ניתן להנהיג מדיניות לפיה עובד יכול למשוך את כספי המשכורת שלו לפני תום החודש כל עוד הוא מושך כספים שהוא כבר עבד עבורם.

למשל, בתום השבוע הראשון של החודש, הוא יוכל למשוך את המשכורת היחסית המגיעה לו עבור שבוע עבודה.

הענקת גישה לעובדים לפי דרישה לשכרם ברגע שהם מרוויחים אותו, מקנה להם יותר שקט נפשי בזמנים מאתגרים אלה.

עובדים רבים מרגישים לחוצים בגלל הידיעות על פיטורים, ובעקבות עליית יוקר המחיה.

הדאגות הללו משפיעות לרעה על הפרודוקטיביות שלהם, על השינה שלהם ועל הבריאות שלהם.

שורה שלמה של בעיות בריאות גופניות ונפשיות יכולות לנבוע ממתח כלכלי. כל אלה עלולים, כאמור, לגרום לעובד לקבל החלטות לגבי המשך עבודתו בחברה (או הפסקתה).

מנגד, הענקת גישה לשכר העבודה במהלך החודש, בטווחי זמן קצרים, מאפשרת לעובדים להרגיש שיש להם שליטה בכספם.

הדבר מגביר את הרווחה הכללית שלהם ומעניק להם תחושה של חוסן כלכלי, במיוחד בתקופות לא ודאות.

פרט לכך, זה מאפשר להם לעמוד בקצב ההוצאות שלהם בלי להמתין חודש שלם למשכורת שתכנס לבנק.

הדעה הרווחת בקרב מומחים בארה"ב שבוחנים את השיטה גורסת, כי הענקת גישה לעובדים, לשכרם לפני תום החודש, מגדילה את הפרודוקטיביות, מגבירה את שביעות הרצון בעבודה ומפחיתה את תחלופת העובדים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה