7 דרכים לזהות שקרנים במקום העבודה

7 דרכים לזהות שקרנים במקום העבודה

שקרים בדרך כלל גוררים עוד שקרים ולכן הם מסוג הדברים שצריך להרוג כשהם עוד קטנים. כך תאתרו שקרים בלי לפתוח בקריירת בילוש

שיתוף
האם העובד משקר

מקום העבודה עשוי להיות מלחיץ גם בלי שתצטרכו לנחש כל הזמן אם הבוס שלכם באמת חולה או סתם העדיף לנוח בבית, או אם המייל שהחבר לעבודה נשבע ששלח לפני יומיים הוא באמת חלק מהמציאות. ברור שעדיף לסנן שקרנים החוצה בראיון העבודה, אבל יש כאלה שמצליחים לעבור את הסף. The Fiscal Times אסף כמה עצות של מומחים לזיהוי שקרנים.

שימו לב למילים שלהם. אנשים מדברים בצורה אחת כשהם אומרים את האמת ובצורה אחרת כאשר הם משקרים. אנחנו צריכים להכיר את "המצב הבסיסי" של המנהלים והחברים לעבודה, לשים לב למילים שבהן הם משתמשים ולאופן שבו הם מבטאים את עצמם. אם לפתע אתם מבחינים בהרבה שינויים בסיטואציה מסוימת, מותר לנורה האדומה להידלק. שימו לב לגובה הצליל, לטון ולקצב הדיבור, והאם הקול נשבר באופן שאינו קורה בדרך כלל. יכול להיות שהאדם מצונן, אבל יכול להיות גם שהוא פשוט משקר.

הפנימו את הפנים. הפנים משקפות הרבה ממה שעובר עלינו – מתח, עצבנות ואכזבה. כאשר מדובר בשקרים, שינויים קטנטנים בהבעת הפנים יכולים להסגיר את הדובר. האזור שסביב העיניים יכול לגלות לכם אם החיוך אמיתי או מלאכותי, למשל. שכחו מתובנה שבזמן שקר אנשים אינם מביטים ישירות לעיניים. כולם יודעים את זה ושקרן מנוסה שרוצה להיות אפקטיבי עשוי דווקא לנעוץ מבט ישיר בעיניכם.

קראו אותם. שקר יכול להתגלות באמצעות טקסט – גם מדובר ובעיקר כתוב. כשאדם משקר הוא נוטה להשתמש פחות במילים של גוף ראשון יחיד כמו "אני", "לי", "שלי" וכדומה. באופן זה הוא כאילו יוצר ריחוק בינו לבין המסר השקרי. השקרנים יתנסחו במשפטים כמו "הדוח נשלח אתמול" במקום "אני שלחתי את הדוח אתמול".

הקשיבו לשפת הגוף. כמו שאמרנו, קשר עין מוגזם עשוי להיות סימן לשקר. סימנים נוספים הם מגע חוזר באף או בפה או מחוות מרגיעות כמו שפשוף ידיהם זו בזו, משחק בתכשיט או התנדנדות על העקבים. צריך לשים לב גם אם עובד שבדרך כלל משתמש במחוות גוף רבות כשהוא מדבר, מפסיק אותן לפתע ולובש חיוך קפוא או מקמר את כתפיו.

חקרו את החיוך. יש בפנים מערכות שרירים נפרדות להבעות פנים רצוניות, כלומר מלאכותיות, ולהבעות פנים לא רצוניות. לכן קשה לזייף חיוך משכנע בלי שמישהו יצחיק אתכם או יספק לכם סיבה טובה לכווץ את אותם שרירים מסוימים. בחיוך אמיתי נוצרים קמטים בזוויות העיניים והפנים מוארות. חיוך מלאכותי עשוי לשמש ככיסוי לשקר וכאמצעי להסתרת הבעת פנים אחרת שעשויה לחשוף מה באמת מסתתר שם. בנוסף, כאשר מישהו מסתיר רגשות חזקים, פניו עשויות לחשוף את המידע בשבריר שנייה שנקרא "מיקרו הבעה", שבו קשה להבחין בגלל שהוא חולף מהר מאוד.

פקפקו בשאלות. אם אתם שואלים מישהו שאלה ישירה ובתמורה מקבלים שאלה בחזרה, יש לכם סיבה לחשוד. למשל, אתם שואלים "האם ניפחת את חשבון ההוצאות שלך?" והתשובה תהיה "איך את יכולה לשאול אותי דבר כזה? אני עובדת נאמנה כבר עשר שנים!"

הביאו את העובדות. קשה לקבל את העובדה שמישהו משקר לנו והרבה פעמים ואנו נוטים לחפש צידוק או לעשות רציונליזציה לשקר של מישהו אחר. אבל אם משקרים לנו באופן קבוע, צריך לאתגר את השקר. הדרך היא פשוט להציג את העובדות בפניו של המשקר ולהבהיר שאתם לא מתכוונים לחיות עם השקרים בשלום.

מבצע כנסי 2025

6 תגובות

  1. אבחון גרפולוגי(גם אם באופן חלקי) זו הדרך המהירה והמדויקת שניתן לזהות לגלות שקרנים ולא אמינים. אם עושים למועמד לפני שמתקבלים אותו לתפקיד, מונעים עוגמת נפש ובזבוז משאבים באי העסקתו .זה פשוט מהיר מדויק ונוח.

  2. בעוד הגרפולוגיה יכולה לשרת את התהליך ההיא בהחלט לא יכולה להגדיר ולכוון אותה. תהליך גיוס עובדים צריך להסתמך על מידע וניתוח אמפירי, והגרפולוגיה אינה מדע כפי שחלק מהגורמים מציגים אותו.

    אז בלי לזלזל בעוסקים בדבר, אינני מאמין כי מנהל משאבי אנוש רציני יסתמך על הגרפולוגיה בתהליך גיוס העובדים.

  3. יש מתאם של 0.002 בין אבחון גרפולוגי להצלחה בעבודה. זוהי הונאה ואני מקווה שלא רחוק היום בו תעלם התופעה הזאת מכלי האבחון המוכרים לנו

  4. לא מכירה דרך אחרת טובה יותר לזהות אנשים שאינם אמינים, גם המבחן לאמינות במחשב ניתן להטייה, רבים האתרים בהם מחליפים חוויות אנשים שעברו את הבדיקה במחשב ונותנים עצות לאחרים איך לעבור.
    לאבחון גרפולוגי לא ניתן להתכונן,והכתב ייחודי לכל אדם.
    גרפולוגיה זה לא מדע מדוייק ולא בא כתחליף להתרשמות מהמועמד, אך בהחלט יכול לשמש ככלי עזר משמעותי למנהלי משאבי אנוש ומספק מידע על תכונות אופי והתאמת המועמד לתפקיד … שנים רבות נוהגים משרדי ממשלה, חברות, עסקים ובבתי משפט להיעזר בחוות דעת של גרפולוג בבואם להעריך עד כמה ואם בכלל לקבל את המועמד לעבודה. זה גם קביל בבתי משפט, שופט מבקש חוות דעת גרפולוגית לפני שפוסק גזר דין במקרים של זיוף חתימות.

  5. סמדר זה שאת לא מכירה לא אומר שלא קיים, זה שאת אומרת שניתן לעבוד על שיטות אחרות לא אומר שזה נכון או שהגרפולוגיה נבדלת בכך. זה שגרפולוגיה זה לא מדע מדויק – זה אנדרסטייטמנט. זה שנעזרים בכך לא אומר שזה טוב, והדוגמה שנתת אינו קשור לגרפולוגיה (למרות שיש גרפולוגית שעושים גם את זה) אלא לאימות חתימות לזיהוי זיופים – תחום התמחות נפרד לחלוטין.

  6. אין לי מושג עם מי עבדת עד היום, ומציעה לך ללמוד את התחום. כמו שיש מנהלים שלא ממש מנהלים, יש ויש גרפולוגים, אני אחרי 20 שנות ניהול של עשרות עובדים, מכירה את התחום משני הכיוונים… וחבל שאתה מדבר בהכללה.

השאר תגובה