לכל דבר בחיים יש פעם ראשונה וקבלת עבודה כמנהל/ת משאבי אנוש היא אחת מהן. עבודה במשרה בכירה אינה פשוטה להשגה, שוק הבודה מוצף בהיצע של בכירים והתחרות על כל תפקיד צמודה ומאתגרת.
עם זאת, יש בהחלט דברים שתוכלו לעשות ולשפר כדי לקדם את עצמכם לראש התחרות.
אם רכשת ידע בתחום משאבי האנוש וכעת אתה מחפש אחר תפקיד ניהולי, להלן 4 טיפים שיסייעו לך להתקבל:
צור פרופיל LinkedIn איכותי
הדבר הגדול ברשת המקצועית/חברתית LinkedIn הוא, שאתה רק צריך למלא את הפרטים הרלוונטיים ולא לדאוג לעיצוב, הדגשים, סדר הצגת הדברים, וכד'. LinkedIn מנחה אותך אילו פרטים לרשום והיכן ומארגנת עבורך את הפרופיל באופן מסודר. אם אין לך עדיין פרופיל ב- LinkedIn, כדאי שתיצור לעצמך אחד כבר עכשיו.
LinkedIn הוא בגדר "כלי חובה" עבור מחפשי העבודה של היום. מלבד זאת, חלק מעבודתו של מנהל משאבי אנוש היא לאתר עובדים ברשת החברתית, וכאשר יש לך פרופיל LinkedIn, המעסיקים יכולים לבחון כיצד אתה משתמש ברשת הזו ועד כמה חזקה הנוכחות שלך שם. LinkedIn מאפשרת לך להתעדכן במשרות פתוחות, ליצור ולבסס קשרים חזקים עם חברות ומעסיקים פוטנציאליים ובהמשך, בעבודתך כמנהל משאבי אנוש, ליצור קשר עם מועמדים. גם אם ההישגים שלך בעבודה עד כמה אינם רבים, ב- LinkedIn תוכל למלא פעילויות Co-Learning בהן לקחת חלק כסטודנט, או מיומנות בהן אתה חזק במיוחד. LinkedIn היא דרך טובה להציג את עצמך בתור אדם מקצועי שרוצה להרחיב את המומחיות שלו.
עשה התמחות מוקדם ככל האפשר
התמחות בתחום משאבי אנוש היא דבר הנדרש ממנהלים בתחום. על פי סקרים, 85% מהסטודנטים אמרו כי הם סבורים שההתמחות חשובה מאוד עבור הקריירה שלהם ו -52% אמרו כי הם קיוו שיהיו להם שלוש התמחות או יותר לפני שיסיימו את לימודיהם. למרות זאת, רק 40% עשו לפחות התמחות אחת עד כה.
מעסיקים מחפשים מועמדים למשרות בכירות שיש להם התמחויות בתחום בו הם עוסקים. לכן, אם זה הכיוון בו בחרת, צא ולמד ותמשיך לפתח את עצמך ולהתעדכן בתחום המקצועי שלך כל זמן שניתן. זה ישפר באופן משמעותי את פוטנציאל הגיוס שלך לתפקידים בכירים, יעצים משמעותית את קורות החיים שלך, ויגרום לפרופיל ה- LinkedIn שלך להיראות הרבה יותר טוב.
בצע התנדבויות
שיעור חיים חשוב מאוד הוא – כאשר אתה עוזר לאחרים, אתה עוזר לעצמך. ככל שתוכל, נסה להתנדב ולסייע לאנשים למצוא עבודה בעצמם. כך תהיה מוכר אצלם כעוסק בתחום משאבי האנוש ותיזכר אצלם לטובה. התנדבות היא דרך לרכוש מקצוע ולהשתלב במקצוע ביתר קלות. אנשים רבים שמנהלים כיום עמותות, התחילו בכלל מהתנדבות באותה עמותה וטיפסו את כל הדרך לפסגה.
ההתנדבות לא תמיד נראית כמו דבר אטרקטיבי מרחוק, אבל יש לה הרבה משמעות. אנשים אשר מתנדבים נחשבים לאישיות חזקה ומושרשת, אשר דואגים מאוד לעצמם ולחברה.
בנוסף, עבודות התנדבות מלמדות אותך על מיומנויות בין-אישיות וארגוניות. עבור המעסיק, זה סימן טוב כי אתה אחראי, בעל ראש פתוח וחרוץ. ככל שאתה מתנדב יותר, כך המוניטין שלך הופך להיות חזק יותר, ומי יודע, אולי גם אתה תתברג בראש הצמרת של ארגון ממשלתי או עמותה בה התחלת כמתנדב.
הקמת נוכחות מקוונת
בזמנים אלו, נוכחות מקוונת היא חובה. האינטרנט יהיה חלק מחיי העבודה שלך, לא משנה במה אתה עוסק, וחשוב שיהיה לך אתר אינטרנט תדמיתי שישמש ככרטיס ביקור שלך ויכלול את כל המידע המקצועי והדברים בהם עסקת עד עכשיו. כמובן שחשוב לעדכן את האתר שלך בכל עת שמתווסף לך תחום עבודה חדש או הכשרה נוספת. את אתר כרטיס הביקור שלך תוכל להפנות לחברות שמפרסמות משרות שמעניינות אותך, כמו גם לצרף את הקישור לאתר לקורות החיים שלך.
המשמעות מאחורי אתר אינטרנט חזק ומקודם היטב היא, שמעסיקים שיחפשו את השם שלך בגוגל יגיעו לאתר שלך ויוכלו לעבור על כל קורות החיים בצורה מאורגנת, יפה ומסודרת.
דרך נוספת לחזק את הנוכחות הווירטואלית שלך היא להקים בלוג באחד מאתרי הבלוגים המובילים, ולשתף את הפוסטים המרתקים שכתבת בלינקדאין ובפייסבוק, תוך כדי ציון העובדה שאתה מחפש עבודה.