שיתוף

תפקיד משאבי האנוש כרוך בהשפעה רבה על אחרים. כתוצאה מכך, מנהל משאבי האנוש נדרש פעמים רבות, לעודד את העובדים והמנהלים כאחד, לעשות כמיטב יכולתם ולהשיג את מטרותיהם.

המשמעות היא שמנהל משאבי האנוש נאלץ להתמודד במהלך היומיום עם הרבה מאוד אתגרים. מנהלי משאבי אנוש רבים, מפתחים עם הזמן, כישורים שמאפשרים להם להבין ולהניע אחרים על ידי עידודם.

מנהלי משאבי אנוש בעלי ביצועים גבוהים הם לא רק ממוקדים בתוצאות, אלא חשוב מכך, הם משקיעים מאמצים כדי להבטיח שהציפיות של המנהלים מהעובדים – אכן יובנו.

לכן, מנהל משאבי האנוש שיש לו ביצועים טובים, הוא בהכרח מפגין קשרים יוצאי דופן עם העובדים ללא קשר למעמדם הארגוני (של העובדים או המנהלים) או לתוארם.

כישורים של מנהל משאבי אנוש טוב נולדים מתוך 6 מאפיינים בסיסיים:

1 אמפתיה והבנה:

מנהלי משאבי אנוש הינם רגישים לרגשות, לצרכים, לחלומות ולרצונות של העובדים. הם מבינים את הצרכים, החלומות והרצונות של העובדים כדי לעודד אותם להגשים א עצמם במסגרת תפקידם.

2 יוזמה:

מנהלי משאבי אנוש טובים מובילים במעשים ולא רק במילים. הם לא צופים מהצד. ולעיתים קרובות עליהם לקחת בחשבון שהם מהווים דוגמה לאחרים ולעשייה נכונה.

3 חזון:

מנהלי משאבי אנוש אפקטיביים, מעצימים את העובדים ומעוררים בהם השראה לשאוף אל מטרות גבוהות.

4 היכולת לסחוף אחרים:

אם מנהל משאבי האנוש חווה חרדה מפני העתיד הקרוב או הרחוק, יש לכך השפעה ישירה על העובדים בארגון. זה משפיע, בין השאר, על האופן שבו מנהלים ועובדים כאחד מתמודדים עם מצבי עבודה מלחיצים.

לכן, החלטותיהם של מנהלי משאבי האנוש אינן יכולות להיות מושפעות מכעס, פחד, דאגה, מצוקה ובלבול.

5 יכולת הסתגלות לסביבה חדשה ולמגוון הולך ומתרחב של תפקידים ותפקידי משנה:

מנהל משאבי אנוש צריך להיות אדם ששואף לעבוד עם אנשים, להנהיג שינויים ולעסוק במגוון רחב של תחומים החל מגיוס עובדים ועד נושאי שכר, הטבות ליווי עובדים וכו.

6 בעלי להט לתכנון של פיתוח וקידום עובדים והארגון כולו:

מנהלי משאבי אנוש צריכים להיות אנשים שאוהבים לגלות פרקטיקות עסקיות חדשות במקום העבודה, נהנים ליצור תרבות ארגונית ולהתאים אותה ליעדי הארגון, ואוהבים את האתגרים שטמונים בשינויים מתמידים.

במהלך שנת הקורונה מימשו מנהלי משאבי האנוש במלואן, את היכולות שצברו במהלך השנים: יכולות בניית אסטרטגיה, יכולות טקטיות, ויכולות תמיכה בהנעת תוצאות עסקיות מוחשיות.

תחום משאבי האנוש הוא ככל הנראה התחום היחיד שמשלב כל כך הרבה תחומי משנה. הוא גם התחום היחיד שיכול לאפשר לארגון להמשיך לתפקד בזמן משבר, כאשר בה בעת הוא מסתגל – תוך כדי תנועה – לשינויים קיצוניים הנובעים ממצב מתמשך של אי וודאות, ולכניסה של הרבה מאוד טכנולוגיות חדשות שיש ללמוד במהירות לעבוד איתן ולהנחילן לעובדים.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה