שיתוף

זיהוי המועמדים הנכונים והמתאימים ביותר לארגון, וגיוסם לחברה, הוא נושא קריטי להצלחתו של כל ארגון.

אמנם יש תכונות ומיומנויות רבות שמנהלי משאבי אנוש מתייחסים אליהן בדרך כלל והן מקבלות עדיפות בעת גיוס מועמדים, אבל יש תכונות נוספות, שלעיתים קרובות נוהגים להתעלם מהן.

מדובר בגורמים מסוימים הקשורים למועמדים, שלא עולים כדברים החשובים ביותר בעת הליך גיוס, אבל הם עשויים להיות חיוניים ואף קריטיים בעת בחירת המועמד האידאלי, לא פחות מהתכונות שארגונים בדרך כלל מחפשים.

אין ספק שכישורים מבוקשים ומיומנויות נדרשות הינם חשובים ביותר בעת גיוס מועמדים. אבל יש תכונות שנמצאות פחות בראש סדר היום של מנהלי משאבי אנוש ולמרות זאת, הן תכונות של מועמדים שיכולות לעזור מאוד למנהלי משאבי אנוש לזהות מועמדים שהם לא רק מצטיינים בתפקידיהם אלא גם תורמים באופן חיובי לתרבות הארגונית ולהצלחתו של הארגון בטווח הארוך.

התאמת ההערכה של מרכיבים אלה לצרכים הספציפיים של הארגון והתפקיד, מהווה מפתח לקבלת החלטות מושכלות בכל הקשור לגיוס עובדים.

להלן 5 היבטים בהקשר של איכות המועמד והתאמתו הטובה לחברה, שהינם חיוניים ושחשוב שמנהל משאבי האנוש יחפש אותם אצל מועמדים בעת הליך הגיוס, למרות שהם מקבלים בדרך כלל פחות כותרות ופחות תשומת לב:

1 כושר הסתגלות מהיר וזריזות למידה:

בסביבת העבודה המהירה והמשתנה של היום, כושר הסתגלות מהירה הוא המפתח להצלחה. מנהלי משאבי אנוש צריכים להעריך את יכולתו של מועמד ללמוד במהירות את רזי התפקיד ולהסתגל במהירות למצבים משתנים, לטכנולוגיות חדשות ולאתגרים חדשים.

מועמדים שמפגינים נכונות לאמץ שינויים ולרכוש ללא הרף מיומנויות חדשות הם נכס יקר ערך לארגון.

2 התאמה לערכים התרבותיים:

מעבר למיומנויות ולכישורים, מנהלי משאבי אנוש צריכים לתת עדיפות להתאמה תרבותית. חיוני ואף קריטי לאמוד את ההתאמה של מועמד לערכי הליבה של הארגון, למשימות ולתרבות הארגונית של החברה. עובדים שמזדהים עם עקרונות הארגון נוטים יותר להיות מעורבים ולתרום באופן חיובי למקום העבודה.

3 סגנון פתרון בעיות:

פתרון בעיות הוא מיומנות קריטית, אבל הבנת סגנון פתרון הבעיות של המועמד חשובה לא פחות. חלק מהאנשים משגשגים בפתרון בעיות מובנה, צעד אחר צעד, בעוד שאחרים מצטיינים בחשיבה יצירתית יותר, וחשיבה מחוץ לקופסה. בהתאם לתפקיד ולצרכי הארגון, מנהלי משאבי אנוש צריכים לשקול את סגנון פתרון הבעיות המתאים ביותר לתפקיד.

4 אינטליגנציה רגשית:

אינטליגנציה רגשית ממלאת תפקיד משמעותי בתקשורת יעילה, עבודת צוות ומנהיגות. מנהלי משאבי אנוש צריכים להעריך את האינטליגנציה הרגשית של המועמד, כולל המודעות העצמית שלו, האמפתיה והיכולת שלו לנהל רגשות. עובדים בעל אינטליגנציה רגשית חזקה, נוטים לעבוד היטב עם אחרים, להתמודד עם לחץ בצורה יעילה יותר ולהסתגל למגוון מצבים.

5 יכולת התמודדות עם אתגרים וחוסן נפשי:

התמדה ולהט להשגת מטרות ארוכות טווח, הן תכונות שיכולות לתרום רבות להצלחת הארגון. שיש להם יכולת להתמודד וחוסן נפשי, ינווטו טוב יותר בין מכשולים ומהמורות, ישמרו על מוטיבציה גבוהה ויצליחו להשיג הצלחה. מנהלי משאבי אנוש צריכים לחפש סימנים של התמדה ולהט להתמודדות עם אתגרים, בחוויות ובהתנהגות בעבר של המועמד.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה