ככל שגוברים סיכוני הסייבר לארגון וככל שגובר הסיכון לדליפה של מידע רגיש של עובדים, כך עולה חשיבותה של הטמעת טכנולוגיית ה- Blockchain במחלקות ניהול משאבי אנוש.
סיכוני הסייבר לארגון מטילים כמה סוגי איומים על הנתונים של הארגון, בהם גניבת נתונים, אבדן של נתונים, נתונים שנעשה בהם שימוש ללא הרשאות מתאימות ועוד.
טכנולוגית הבלוקצ'יין (שרשרת רשומות) מאפשרת לארגון לאבטח את הנתונים של העובדים, ולהטמיע שמירה קפדנית יותר על הקניין הרוחני שלהם.
יש כמה דוגמאות לסיטואציות בהן מחלקות משאבי אנוש יכולות לנצל את 'שרשרת הרשומות' (הבלוקצ'יין) כדי לשפר את יעילות התהליכים שלהם.
אחת מהן, שתופסת תאוצה זה כמה שנים היא אימות זהותם של מועמדים ועובדים. כל תהליכי הגיוס, המיון, והאיתור של העובדים כמו גם תהליכי קליטתם, הם תהליכים מאוד מייגעים ומאוד בזבזניים בזמן, ובה בעת יש להם חשיבות גדולה מאוד.
טכנולוגיית הבלוקצ'יין יכולה לייעל תהליכים אלה במידה רבה תוך חסכון ניכר בזמן.
מכיוון שכך, ארגונים גדולים בעולם פועלים זה יותר משנתיים כדי להבין לעומק את מערכות הבלוקצ'יין הפרטיות.
בלוקצ'יין פרטי ממנף את אותה ארכיטקטורה מבוזרת כמו בלוקצ'יין ציבורי, כדי לעקוב אחר רשומות.
ההבדל ביניהם נעוץ בכך שבמקום להריץ את הנתונים במרחב הציבורי, הנתונים רצים על גבי רשת פרטית שבה כל המחשבים מנוהלים על ידי מנהל הרשת והינם מאובטחים כהלכה.
אם כן, למה בכל זאת כדאי למנהלי משאבי האנוש להטמיע בארגונם את טכנולוגית הבלוקצ'יין. מתברר שלטכנולוגיה זו יש 3 יתרונות מהותיים על פני טכנולוגיות אבטחת מידע אחרות:
1 אופי בלתי משתנה של אבטחת המידע, המגן מפני פריצות ומבטיח שהנתונים מאובטחים וניתנים לאימות.
2 ביזור שמאפשר גישה קלה, שיתוף ומעקב עבור כמה מחלקות במקביל, תוך שמירה על אבטחת המידע.
3 הפונקציונליות של הבלוק'ציין יכולה להפוך תהליכים לאוטומטיים, להפחית טעויות אנוש ולהגדיל את יעילות האינטגרציה עם טכנולוגיות אחרות כמו למשל IoT (האינטרנט של הדברים).
מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש בטכנולוגיית ה-Blockchain ב-5 דרכים עיקריות:
1 אחסון ושיתוף מאובטח של מידע על עובדים:
האופי המבוזר והבלתי ניתן לשינוי של טכנולוגית הבלוקצ'יין מאפשר למנהלי משאבי אנוש לאחסן מידע רגיש על עובדים ולשתף אותו באופן מאובטח ומוגן. מדובר בכל המידע על העובד שאגור במאגרי הנתונים של הארגון.
2 ייעול תהליך הגיוס:
הטמעת טכנולוגית הבלוקצ'יין יכולה לייעל מאוד את תהליך הגיוס ולהפחית את הצורך בבדיקות רקע של המועמדים.
הסיבה לכך היא שניתן להשתמש בטכנולוגית הבלוקצ'יין ליצירת תיעוד מוגן מפני פריצה של כל כישורי המועמד, היסטוריית הניסיון שלו בעבודה, ההפניות של המועמד וחוות הדעת עליו ועוד.
3 ייעול תהליך קליטת עובדים חדשים:
ניתן להשתמש בטכנולוגית הבלוקצ'יין ליצירת רישום דיגיטלי, חסין מפני שיבוש, של זיהוי העובד החדש, ההרשאות הניתנות לו על פי תפקידו ומידע רלוונטי אחר.
את כל אלה ניתן לשתף בקלות עם המחלקות הרלוונטיות לתפקידו, לייעל את תהליך הקליטה שלו ולהפחית את הצורך בשימוש בטפסים והזנת נתונים.
4 שיפור ניהול שכר והטבות:
טכנולוגית הבלוקצ'יין מאפשרת ליצור תיעוד חסין מפני שיבוש, של שכר העובדים, ההטבות המגיעות לכל עובד, וכל מידע אחר שקשור לתגמול.
גם כאן, ניתן לשתף מידע זה באופן מאובטח, עם המחלקות הרלוונטיות לתפקידו. כמו כן ניתן לשפר את ניהול השכר וההטבות ולהפחית את הצורך בהזנת נתונים ידנית.
5 שיפור עמידתו של הארגון בדיני העבודה:
ניתן להשתמש בבלוקצ'יין כדי ליצור תיעוד מוגן מפני פריצה ושיבוש של שעות העבודה של העובדים, חופשות המחלה, ימי החופשה העומדים לרשותם וכל מידע אחר שקשור לדיני עבודה, ושיכול לסייע לארגון לעמוד בכל דיני העבודה והתקנות.
למרות כל זאת חשוב לציין, כי לטכנולוגית הבלוקצ'יין יש אמנם פוטנציאל להוות כלי שימושי למחלקות משאבי אנוש. אבל בה בעת, חשוב לשקול את היתרונות מול העלויות ואם הטכנולוגיה מתאימה לארגון הספציפי ולאופי פעילותו.