שיתוף

בעולם המערבי, בפרט בארה"ב, כבר יש לא מעט חברות וארגונים שוויתרו על משרדים ועל עלויות תקורה, וכל העובדים והמנהלים, מהמנכ"ל ועד אחרון העובדים, עובדים מבתיהם באופן מלא. אין זה מן הנמנע שבשלב זה או אחר, מגמה זו תגיע גם לישראל.

ניהול עובדים מהבית שעובדים באופן מלא מהבית (כל ימות השבוע) כרוך בסט של אתגרים בצד הזדמנויות משלו.

ארגונים רבים אימצו אמנם שיטות נפוצות לניהול עבודה מרחוק באופן מלא. אבל יש כמה גישות פחות קונבנציונליות שיכולות להיות יעילות מאוד בשיפור מידת המחוברות והפרודוקטיביות של העובדים.

יש פרקטיקות לניהול עובדים מרחוק שאינן שכיחות ואשר נותנות עדיפות לרווחתם של העובדים למידת המחוברות שלהם ולפיתוח המקצועי של עובדים מרוחקים.

אין ספק שאסטרטגיות מסורתיות של ניהול עבודה מרחוק הן חיוניות. אבל הגישות הפחות שכיחות יכולות לייחד את הארגון ולבד אותו, על ידי הפגנת מחויבות לתמיכה אישית ותרבות דינמית של עבודה מרחוק.

להלן 5 שיטות מומלצות – שאינן שכיחות – לניהול עובדים שעובדים רק מביתם:

1 שעות עבודה גמישות, לא רק מבחינת המיקום:

בנוסף לאפשרות שניתנת לעובדים לעבוד מהבית, כדאי לשקול ליישם שעות עבודה גמישות. לעובדים מרוחקים עשויות להיות העדפות שונות לגבי השעות שבהן הם הכי פרודוקטיביים.

יש לתת להם את האוטונומיה לקבוע את שעות העבודה שלהם בפרמטרים מסוימים. גישה זו מכבדת את קצב העבודה שלהם ויכולה להוביל לעלייה בהנאה מהעבודה, באושר בעבודה ובפרודוקטיביות.

2 לקדם רגעים וירטואליים של 'שיחות ליד הקולר':

עובדים מרוחקים מפספסים לעתים קרובות את האינטראקציות הבלתי פורמליות שמתרחשות במשרד. כדי להתמודד עם זה, יש לעודד את השימוש בכלי שיתוף פעולה לשיחות מזדמנות.

יש ליצור ערוצים או חללים לדיונים שאינם קשורים לעבודה, בין אם על תחביבים, אירועים אקטואליים או תרבות פופ. רגעים אלה של שיחות ליד הקולר הווירטואלי, יכולים לעזור לעובדים מרוחקים להרגיש מחוברים יותר ופחות מבודדים.

3 תוכניות חונכות הפוכה:

בנוסף למודל החונכות המסורתי, רצוי ליישם גם מנטורינג הפוך, במסגרתו עובדים מרוחקים צעירים יותר או בעלי ידע טכנולוגי, מדריכים עמיתים או מנהלים מבוגרים ו-ותיקים יותר, על כלים דיגיטליים ומגמות דיגיטליות.

רעיון זה, לא רק מטפח למידה בין-דורית אלא גם מעצים עובדים מרוחקים לתרום את המומחיות שלהם, להגביר את המורל והמעורבות שלהם.

4 תוכניות בריאות מותאמות אישית לעובדים:

עובדים מרוחקים מתמודדים עם אתגרי בריאות ייחודיים, בהם חששות, כאבי גב וכו או בעיות רגשיות כמו למשל תחושת בידוד.

כדאי להציע תוכניות בריאות מותאמות אישית המעניקות מענה לצרכים הספציפיים הללו. בנוסף, כדאי לספק הטבות הנוגעות להתעמלות במשרד הביתי, מנויים לאפליקציות כושר או בריאות הנפש, או גישה לקבוצות תמיכה וירטואליות. הכרה והתייחסות אקטיבית לרווחתם הפיזית והנפשית של העובדים יכולה לשפר את שביעות הרצון שלהם בעבודה.

5 סבב משימות כדי לגוון את העבודה:

כדי להילחם במונוטוניות, כדאי להנהיג סבב משימות בקרב עובדים מרוחקים שעובדים רק מביתם. יש לאפשר להם לעבור מעת לעת לעבוד בפרויקטים או בתפקידים שונים מאלה שהם בדרך כלל מבצעים.

תרגול זה שומר על רעננות העבודה ושומר על מוטיבציה. זו יכולה להיות גם שיטת אימון צולבת בעלת ערך, להרחיב את מערך המיומנויות שלהם.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה