שיתוף

הטכנולוגיות המיועדות לרכישת כישרונות מתפתחות במהירות הודות להתקדמות בפיתוח מערכות מבוססות בינה מלאכותית, ליכולת לנתח נתונים ולהפיק מהם תובנות ולשינוי בדינמיקה של מקום העבודה.

חידושים אלה משנים את האופן שבו חברות מושכות טלנטים מובילים, קולטות אותן ומשמרות אותן.

מגמות חדשות אלה יוצרות מהפיכה באופן רכישת הכישרונות. כלים מבוססי בינה מלאכותית הופכים את שיטות הגיוס ליעילות ואפקטיביות יותר.

במקביל, שיפורים בחוויית מועמדים ופתרונות עבודה מרחוק מתאימים לצרכים המשתנים של כוח העבודה.

בנוסף, טכנולוגיות המיועדות לשמירה על שיוויון, גיוון והכלה מוודאות ששיטות הגיוס יתאימו לערכים המודרניים של שוויון והכלה.

מגמות אלה צפויות להמשיך להתפתח, ולעצב את עתידן של שיטות גיוס הכישרונות. הן יאפשרו לארגונים למשוך ולשמר כישרונות מובילים בסביבה שהופכת תחרותית יותר ויותר.

להלן 5 מגמות חדשות בטכנולוגיות לרכישת כישרונות:

1 גיוס מבוסס בינה מלאכותית:

הבינה המלאכותית מחוללת מהפכה ברכישת כישרונות על ידי אוטומציה ואופטימיזציה של תהליכי גיוס שונים.

כלי בינה מלאכותית יכולים לסנן קורות חיים, לנתח תיאורי תפקידים ולהתאים למועמדים תפקידים התואמים את הכישורים, השאיפות והניסיון שלהם.

גם צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית, שהופכים יותר ויותר מתוחכמים, מספקים תשובות מיידיות לפניות המועמדים ואף עורכים ראיונות ראשוניים.

כלים אלה מפחיתים את זמן איוש המשרות, מבטלים הטיות אנושיות ומשפרים את חווית המועמד הכוללת על ידי הפיכת תהליך הגיוס למהיר, הוגן ויעיל יותר.

2 רכישת כישרונות מבוססת נתונים:

השימוש בניתוח נתונים בהליך הגיוס הופך נפוץ יותר ויותר. חברות ממנפות ביג דאטה כדי לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי היכן לאתר כישרונות, כיצד לגייס אותם ואילו גורמים תורמים לגיוס מוצלח.

ניתוח תחזיות, למשל, יכול לחזות אילו מועמדים צפויים להצליח בתפקיד נתון על סמך נתונים ודפוסים היסטוריים.

מגמה זו של גיוס מונחה נתונים מאפשרת לצוותי משאבי אנוש לחדד את האסטרטגיות שלהם, לשפר את איכות הגיוס ולהפחית את התחלופה על ידי זיהוי מועמדים שאינם רק בעלי ידע וכישורים אלא גם מתאימים לתרבות הארגונית.

3 כלים לשיפור חווית מועמד:

בשוק העבודה התחרותי של היום, חווית מועמד חיובית היא קריטית. טכנולוגיות חדשות צצות כל הזמן כדי לשפר את כל נקודת המגע במסע המועמד, מהפנייה ועד לקליטה.

לדוגמה, פלטפורמות גיוס מותאמות אישית משתמשות בבינה מלאכותית כדי להתאים המלצות עבודה למועמדים ולתקשורת איתם.

בנוסף, מערכות של מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) משמשות ליצירת תצוגות מקדימות של עבודה, המאפשרות למועמדים לחוות את התרבות הארגונית של החברה וסביבת העבודה לפני קבלת ההחלטה.

כלים אלה עוזרים ליצור חווית מועמד חלקה ומרתקת, שיכולה להוות גורם מבדל בתחרות של טלנטים.

4 פתרונות עבודה מרחוק ועבודה היברידית:

המעבר למודלים של עבודה מהבית והיברידית המריץ את הפיתוח של טכנולוגיות שנועדו לתמוך ברכישת כישרונות בסביבה מפוזרת גיאוגרפית.

פלטפורמות גיוס וירטואליות מציעות כעת כלים מתוחכמים יותר לעריכת ראיונות מקוונים, הערכת מועמדים מרחוק וניהול תהליך ההצטרפות לעובדים מרוחקים.

פלטפורמות אלו כוללות לעתים קרובות תכונות כגון ירידי קריירה וירטואליים, הערכות מקוונות וכלי גיוס שיתופיים המאפשרים לכמה בעלי תפקידים בארגון להשתתף בתהליך הגיוס ממקומות שונים.

מגמה זו משקפת את הצורך ההולך וגובר בגמישות והתאמה בתהליך הגיוס, מה שמבטיח שחברות יכולות לגשת למאגר כישרונות עולמי בלי להיות מוגבלות על ידי גבולות גיאוגרפיים.

5 טכנולוגיות גיוון, שיוויון והכלה:

ככל שארגונים שמים דגש רב יותר על גיוון, שוויון והכלה, כך מתפתחות יותר טכנולוגיות שתומכות ביוזמות אלו ברכישת כישרונות.

כלי גיוס ממוקדי גיוון, שיוויון והכלה משתמשים בבינה מלאכותית ולמידת מכונה כדי לזהות ולהפחית הטיות בתיאורי התפקיד, במיון מועמדים ובתהליכי ראיונות.

כלים אלה יכולים גם לנתח נתונים דמוגרפיים כדי לעזור לחברות להגדיר ולעקוב אחר יעדי הגיוון.

בנוסף, חלק מהפלטפורמות מציעות תכונות כמו פניות אנונימיות תוך הסרת מידע מזהה מקורות החיים כדי לוודא שהמועמדים יוערכו אך ורק על סמך כישוריהם.

שילוב עקרונות גיוון, שיוויון והכלה בתהליך הגיוס מאפשר לטכנולוגיות אלו לסייע לארגונים לבנות כוח עבודה מגוון ומכיל יותר.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה