בית הדין לעבודה הוציא צווי מניעה נגד המתמחים שהתפטרו והורה להם לשוב מיידית לעבודה. בפסיקה תקדימית קבע בית הדין, כי מדובר בעצם בהתפטרות קולקטיבית – זאת על אף שהמתמחים הגישו מכתבי התפטרות אישיים.
השבוע התפטרו באופן רשמי כ-400 רופאים מתמחים ובימים הקרובים צפויים היו להתקבל מכתבי התפטרות של עוד כ-300 מתמחים, מצב שאיים להביא לקריסת מערכת הבריאות.
ביום שלישי השבוע נציגי המתמחים סרבו לבקשת השופטת נילי ארד, העומדת בראש בית הדין לעבודה, לדחות את ההתפטרויות על אף שהפצירה בהם "לא לנטוש את המערכה". אחדים מהם אף כינו את נציגי האוצר "בריונים".
לאחר שלא נענו לבקשת השופטת, בית הדין לעבודה התכנס לדיון נוסף בלשכת השופטת ארד, בבקשת המדינה להוציא צווי מניעה למתמחים. במערכת המשפטית הובאו דעות שונות בדבר האפשרות להוצאת צו כזה על ידי בית הדין לעבודה. מחד המתמחים הקפידו בפעם זו לחתום על מכתבי התפטרות אישיים על מנת שהזכות לחופש העיסוק הקבועה בחוק תחול עליהם. מאידך השופטת ארד עשויה הייתה לקבל החלטה תקדימית – כפי שבסופו של דבר קרה, להוציא צווי מניעה לבקשת המדינה בשל תקנות הציבור ומתוך ידיעה כי המשך ההתפטרות תרסק כליל את מערכת הבריאות.
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, שפך גם הוא שמן למדורה ולא היסס להשתלח במתמחים. לדבריו, הקטסטרופה של התמוטטות מערכת הבריאות בה מאיימים המתמחים, מתרחשת כבר בפריפריה עוד טרם ההתמחות. הוא קרא למתמחים לחזור לעבודה השוטפת ואף הוסיף: "מי שרוצה לעזוב, שיעזוב".
נציגי המתמחים מסרו כי הם שוקלים עתירה לבג"ץ.