4 צעדים בסיסיים לתרבות ארגונית אידיאלית

4 צעדים בסיסיים לתרבות ארגונית אידיאלית

כמו ששולחן יציב עומד על 4 רגליים, כך נשען ארגון יציב על 4 יסודות המרכיבים את התרבות הארגונית האופטימלית. בואו ללמוד מהם 4 השלבים

שיתוף
תרבות ארגונית
תרבות ארגונית

לנגלי סטיינר, מייסד ומנכ"ל CarGurus, אתר למכירה והשוואת מחירי רכב, ויו"ר אתר המידע התיירותי TripAvdisor, מציג בפניכם את ארבעת היסודות הבסיסיים ביותר לתרבות ארגונית אופטימלית. *מתוך ראיון לאתר Human Resources Inc.

לנגלי סטיינר: להגיד שחברה קמה או נופלת בגלל התרבות הארגונית (או העדר תרבות ארגונית) בוודאי ישמע כמו קלישאה אבל בענף התכנה, החברות אכן קמות או נופלות על תרבות ארגונית. ההון האנושי הוא הנכס הגדול ביותר והיחיד שלנו. כשהתחרות בחוץ כל כך קשה, המחויבות הראשונה שלנו כמנהלים היא לדאוג שלעובדים שלנו יהיה נעים ושהם ירצו להישאר אתנו.

אני תמיד מדמה את עצמי לאמרגן של להקת רוק. תפקידי לדאוג שלכוכבים יהיה כל מה שדרוש להם (ציוד, סידור הסעות, פינוקים…), כדי שכל מה שהם יתרכזו בו זה ההופעה שלהם על הבמה.

כמובן שעלינו לספק לעובדים את התשתית הבסיסית ביותר כדי שהם ירצו לעבוד וזה אומר משכורת, תנאים והטבות, הזדמנויות תעסוקתיות, הדרכה והכשרה מקצועית וכיו"ב, אבל חלק בלתי מבוטל מהתשתית הזו מכילה את הערכים הבסיסיים המרכיבים את התרבות הארגונית והם:

1. העצמת עובדים:
כבעלים או המנהל הבכיר אתה חייב להיות בלופ, אבל זה לא אומר שאתה הוא זה שמנהל את ההצגה. הסוד הוא להאציל סמכויות, לתת לעובדים הזדמנות לקחת על עצמם תחומי אחריות, להוכיח את עצם – להתפתח מקצועית ואישית. גם אם העובדים לא דורשים או אפילו לא יודעים שהם רוצים או זקוקים לזה – העצמת עובדים מובילה את העסק לכדי הצלחה עסקית וקושרת את העובד לארגון.

2. דיאלוג חופשי ומתמשך:
אני אישית שונא ישיבות רשמיות! אנחנו ב-CarGurus משתדלים לקיים כמה שפחות ישיבות רשמיות מתוכננות מבעוד מועד וכמה שיותר דיונים אד-הוק. במשרד שלנו אין כמעט קירות ואין תאי עבודה סגורים. יש חלל עצום שמאפשר לעובדים לגשת בחופשיות אחד לשני וליזום שיחה בכל עת. הישיבות המוצלחות והפורות ביותר הן אלה שמתקיימות בשעת הצורך ובהן מעורבים אך ורק גורמים רלוונטיים לשיח.

יש לנו ישיבות חברה פעמיים בשבוע בהן אנחנו מזמינים את כל העובדים לארוחת צהריים על חשבון החברה. מפגשים אלו הם לא ממש בפורמט של ישיבת חברה רשמית אלא יותר בגדר מפגשים לצורך עדכונים ושיתופי פעולה.

3. סביבת עבודה נוחה ונעימה:
כולנו תורמות שעות עבודה מרובות ולכן אנחנו מבלים את מרבית שעות הערות שלנו במשרד. כשחיפשנו משרד, עם הקמת החברה, בחרנו דווקא בית פרטי שהוסב למשרד ובו כמעט שאין קירות או מחיצות. יש לנו ספות, ופינות ישיבה מרובות כדי שהעובדים יוכלו לנוע, לנהל שיחות עם עמיתים… הקפדנו גם לבחור משרד הממוקם בשכונה נעימה מוקפת מסעדות ובתי קפה כך שהאזור האטרקטיבי ועיצוב המשרד מהווים יתרון בתהליך הגיוס – מועמדים נהנים להגיע לאינו.

4. כן באנו ליהנות:
אנחנו מקפידים לקיים כמה שיותר אירועים כיפיים כדי להעלות את המורל בקרב העובדים. יש לנו מסורת ארוכה שנקראת fun Friday – זה אירוע שמתקיים אחת לחודש בו אנחנו סוגרים את המשרד מוקדם ביום שישי והולכים כולם לעשות משהו כיף: הולכים לקולנוע, לשחק באולינג או סנוקר וכיו"ב. בנוסף, יש לנו במשרד חדר משחקים עם טלוויזיה, שולחן foozball וכל מיני אטרקציות אחרות שמאפשרות לעובדים שלנו להתנתק קצת מהעבודה, לנקות את הראש וליהנות מעט.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה