כאשר מרכיב השיתוף הופך מרכזי יותר ויותר במקומות עבודה רבים, יש חשיבות גדולה למערכות היחסים בעבודה. כיוון ששעות העבודה מרובות, למערכות יחסים בריאות במקום העבודה יש השפעה משמעותית על רווחתם של המועסקים. מגייסים, מנהלים ואנשי משאבי אנוש יודעים זאת ולכן בעת גיוס מועסקים חדשים שמים דגש על התאמת האדם לצוות. אין מי שלא שם לב באופן אישי עד כמה מערכות היחסים בעבודה משפיעות על תפקודו.
אם אינכם זהירים, יחסי עבודה חזקים מאוד עלולים להבאיש, אומר אד בלוסט, סמנכ"ל השיווק של Adecco. לפעמים זה קורה כל כך לאט, שאתם פשוט לא רואים שזה מגיע. אסור אף פעם לתת למערכת יחסים חזקה לחמוק לכם בין הידיים. בלוסט מצביע על ארבעה סינים לכך שיחסי העבודה שלכם בצרה, ואם תתעלמו מהם, השבר יהיה בלתי נמנע.
1. הדוא"ל החליף את השיחות ואת הפגישות פנים אל פנים. אין שום דבר שמשתווה לשיחה אנושית בטלפון, דרך מסך או פנים אל פנים. כאשר מקדישים זמן לשיחה ישירה, לא רק שאתם פרודוקטיביים יותר, אתם גם בונים קשרים. אם אתם במערכת יחסי עבודה שעברה משיחות ישירות לדוא"ל בלבד, מערכת היחסים הזאת בצרות.
2. מערכת היחסים אינה בראש מעיניכם. לעתים קרובות, בכל פעם שעולה בעיה או כאשר יש רעיון חדש שצריך להתעמת אתו או לשתף בו, אנחנו פונים אל האנשים שיש לנו עמם את קשרי העבודה הטובים ביותר לצורך סיעור מוחות. אם מערכת יחסי העבודה שלכם היא כבר לא הדבר הראשון שאתם חושבים עליו, או גרוע מזה – לא חושבים עליה כלל, מערכת היחסים שלכם נמצאת בסכנה.
3. דברים נהיים משעממים. שעמום הורג את כל סוגי מערכות היחסים – בתוך חיי העבודה שלכם ומחוצה להם. מה שגורם למערכת יחסים בעבודה לשגשג הם רעיונות רעננים, שיתוף וחשיבה על דרכים חדשות להשתפרות. אם אתם ומערכת היחסים שלכם לא מתקדמים לשום מקום, אז אתם כנראה מתקדמים אל עבר הפיצול.
4. אתם מבלים ביחד פחות, אם בכלל. כל מערכת יחסי עבודה בריאה כוללת מינון קטן של בילוי מחוץ לעבודה. פה ושם איזו happy Hour, ארוחת צהריים, קפה של בוקר, ארוחת ערב, משחק ספורט – משהו שיוצר ומשמר חיבורים. בלוסט מספר שכאשר התחיל לעבוד בחברה שלו, הוא והקולגות נהגו להיפגש אחת לחודש אחרי העבודה למשקה, או קיימו ארוחת ערב שנתית. אחרי שלא יצא עם אף אחד מהם שנתיים, מערכת היחסים נגמרה.