קורות חיים גרועים מדליקים נורה אדומה ולרוב אין סיבה להמשיך בתהליך הגיוס עם מועמד ששלח אותם.
כידוע, מעסיקים לא רוצים "לבזבז זמן" על קורות חיים לא מקצועיים. הם רואים המון קורות חיים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות ויש לשים לב היטב למה שאינו בסדר. לפעמים, אלו רק אלמנטים עיצוביים שעושים את קורות החיים לדלים, אך ישנם גורמים אחרים המייצגים דגלים אדומים שהמגייס צריך לשים להם לב ולבחון אותם בזהירות.
להלן 4 דגלים אדומים בקורות החיים:
מבנה משפטים גרוע
בטלפון הנייד, הטקסט הדיגיטלי הופך להיות מוכר ובעל שימוש רב, אך פעמים רבות אנשים אינם יודעים לתקשר אחד עם השני בצורה יעילה, במיוחד בכל הנוגע לצורה הכתובה. ישנם עובדים שלא יודעים את ההבדל בין מכתב אישי, מכתב עסקי או קורות חיים, וחבל – כיוון שגם הניסוח של קורות החיים נבחן ומקבל התייחסות. המעסיקים משתמשים בקורות בחיים של המועמד כדי לשפוט את היכולת שלו לתקשר, לבנות משפט או להשלים מחשבה ברורה. למרבה הצער, ישנם אנשים רבים מדי שפשוט לא יכולים להרכיב משפט טוב. זהו דגל אדום, כיוון שאתה לא יכול לגייס מישהו שלא יכול לתקשר. הדבר נכון במיוחד בעידן הנוכחי בו מרבית התקשורת היא כתובה.
תאריכי העסקה
בקורות חיים המגייס בוחן בין היתר את תאריכי התעסוקה של המועמד. באילו שנים הוא עבד היכן, כמה שנים הקדיש לכל חברה בה עבד, האם הוא מחליף עבודות בקצב תדיר מידי, האם התאריכים לעומת העבודות אינם הגיוניים, וכו'. ישנם מועמדים שמציינים בקורות החיים פערי תעסוקה מופרזים מה שעשוי להעיד על שנים ארוכות בהן לא עבדו – ויש לברר מדוע. על המראיין להיות בטוח כי קורות החיים של המועמד הם בסדר כרונולוגי או בסדר כרונולוגי הפוך, ובדרך זו לבחון את כל ההיסטוריה התעסוקתית של המועמד.
רישום מיומנויות לא מדויק
האם יש למועמד 80% מהמיומנויות הנדרשות לתפקיד? עבור מקומות עבודה רבים, המעסיקים מחפשים כישרון עליון שיש לו תואר אקדמי, הסמכה או ידע בעל ערך. הניסיון הוא תמיד מצוין, אבל חשוב לבדוק האם למועמד יש את הכישורים והניסיון שאתה מחפש? מעסיקים חכמים מאמתים שלמועמדים יש את הכישורים שהם טוענים שיש להם (בדיקות סימוכין, מבחני הערכה וכו'). אין להסתמך רק על מה שכתוב בקורות החיים.
שקרים
לבסוף, חשוב לדעת כי יש מועמדים שינסו להערים על המגייס והם משתמשים בדרכים מגוונות ושונות לעשות זאת. לדוגמה, קורות חיים המציינים תפקידי עבר לא הגיוניים כמו עובד זוטר שכתב בקורות החיים שביצע עדכון נהלים עבור החברה כולה – מדוע אם כך לא קודם בתפקיד? או קורות חיים בהם מצוין כי המועמדת עבדה מספר שנים בחו"ל, כאשר בתאריכי העסקה ומקומות העבודה בקורות החיים שלה אינם מעידים על כך. יש להיות ספקן כאשר המועמדים משתמשים בכל המילים האפשריות כדי לתאר את עצמם כעובדי על שיכולים לעשות הכל וכל מה שיידרש מהם. באמצעות הרשת החברתית LinkedIn, מעסיקים יכולים להשוות את קורות החיים של המועמד לפרופיל ה- LinkedIn שלו ולבדוק בקלות האם המועמד ישר והגיוני וקורות החיים שלו מהימנים.