שיתוף

האפשרות לעבוד מרחוק ומגמת השעות הגמישות שבמסגרתה יותר ויותר ארגונים מאפשרים לעובדים לעבוד בשעות שנוחות להם, פותחת בפני ארגונים ועובדים כאחד אופציות להסדרי עבודה גמישים מכל מקום בעולם, ומכל איזורי הזמן.

ככל שיותר ארגונים יהיו מודעים ליתרונות שבהעסקת עובדים מרחוק, גם מעבר לים, וככל שהארגונים יהיו יותר מודעים להיתכנות של עבודה מרחוק, כך הרעיון של קרבה פיזית למקום העבודה תהיה פחות ופחות משמעותית.

בעולם כבר יש לא מעט ארגונים שאימצו מדיניות של העסקת עובדים מרחוק והסדרי עבודה גמישים, המאפשרים להם לנצל מאגרי כישרונות הנמצאים הרחק מהאיזור הגיאוגרפי בו ממוקמים משרדי הארגון.

הודות לטכנולוגיה המתפתחת במהירות, העתיד הקרוב טומן בחובו הזדמנויות משמעותיות לגיוס עובדים הממוקמים בכל נקודה בעולם.

עם זאת, העסקת עובדים המתגוררים במדינות אחרות טומנת בחובה גם כמה אתגרים שיש לקחת בחשבון.

אתגרים אלו כוללים הבנה ואף יעוץ בנושאים משפטיים ותאימות לדיני העבודה הקיימים במדינה בה מתגוררים העובדים מרחוק.

כמו כן ניצבים בפני מנהלי משאבי האנוש אתגרים כמו ניהול כל הנושא של הבדלי תרבות, היכולת להבטיח תקשורת (טכנולוגיה) יעילה על פני כל אזורי הזמן הרלוונטיים ושמירה על תחושת לכידות הצוות, שמפוזר על פני איזורים שונים, או מדינות שונות ואף יבשות שונות.

לשם התמודדות עם אתגרים אלה יש צורך בתכנון קפדני, בניהול חזק ויציב ובמחויבות למינוף היתרונות של כוח עבודה גלובלי.

כך שבשורה התחתונה, ארגונים בהחלט יכולים כבר עתה, הודות לטכנולוגיה הקיימת, לרתום את הפוטנציאל של העסקת עובדים מכל מקום על פני הגלובוס, ללא קשר למרחק הגיאוגרפי.

בעתיד תופעה זו צפויה לגבור עוד יותר. כך שעתידו של שוק העבודה אכן טומן בחובו פוטנציאל להעסקת עובדים מכל מקום בעולם, ללא קשר למרחק גיאוגרפי.

להלן 4 גורמים מרכזיים שמניעים את המגמה של העסקת עובדים מכל נקודה על הגלובוס:

1 נגישות למאגר טלנטים בינלאומי:

תחילה היה זה האינטרנט שפתח את האפשרות לגישה רבה יותר למגוון רחב של טלנטים ברחבי העולם.

כעת, פלטפורמות עבודה מקוונות ואתרי נטוורקינג מקצועיים מאפשרים לחברות ליצור קשר עם מועמדים מוכשרים ומיומנים מכל מקום בעולם.

חברות יכולות כעת למנף את הטכנולוגיה שקיימת כבר עתה כדי לערוך ראיונות מרחוק, לשתף פעולה בפרויקטים ולתקשר ביעילות עם עובדים מרוחקים, תוך שבירת מחסומים גיאוגרפיים.

2 חיסכון בעלויות ואופטימיזציה של כישרונות:

העסקת עובדים ממקומות שונים בעולם יכולה לאפשר חסכון עלויות העסקה. הארגון יכול להתחבר לשוקי עבודה שיש בהם טלנטים שמבנה העלויות שלהם שונה, תוך מינוף תנאים כלכליים נוחים באזורים מסוימים.

בנוסף, גיוס עובדים בכל מקום בעולם מאפשר לחברות גישה למיומנויות מיוחדות ולסוגי מומחיות שאולי לא יהיו זמינים במדינתם, מה שמאפשר לארגון לייעל את מאגר הכישרונות שלו ולהשיג יתרון תחרותי.

3 גיוון והכלה:

אימוץ כוח עבודה גלובלי מטפח גיוון והכלה בתוך ארגונים. על ידי העסקת עובדים מרקעים תרבותיים שונים, חברות יכולות להפיק תועלת ממגוון רחב יותר של נקודות מבט, רעיונות וגישות לפתרון בעיות.

גיוון זה יכול להוביל להגברת חדשנות, יצירתיות ויכולת הסתגלות, התורמים להצלחה הכוללת של החברה.

4 טכנולוגיה שיתופית וכלי תקשורת:

התקדמות בתחום הטכנולוגיה השיתופית ובתחום מכשירי התקשורת מקלה על צוותים לעבוד יחד, ללא קשר למיקומם הפיזי.

כיום, שיחות ועידה בווידאו, פלטפורמות הודעות מיידיות, תוכנות לניהול פרויקטים ופלטפורמות מסמכים משותפות, כל אלה הן טכנולוגיות זמינות שמאפשרות שיתוף פעולה חלק ותקשורת אפקטיבית חוצה גבולות ואזורי זמן.

בעתיד, ככל שתתפתח טכנולוגית המציאות המדומה ניתן יהיה לשדרג את יכולות התקשורת ושיתוף הפעולה בין צוותים שחבריהם ממוקמים במקומות שונים בעולם.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה