שיתוף

בשנים האחרונות עשו הארגונים לא מעט קפיצות מדרגה בכל הקשור לשילוב טכנולוגיות מתקדמות, שסייעו להם להגיע לגבהים חדשים.

עוד לפני 2020 היו הארגונים על המסלול להתפתחות שילוב הטכנולוגיה אבל אין ספק שמגיפת הקורונה האיצה מאוד את ההסתמכות של הארגונים על טכנולוגיות ממקדמות.

למעשה, הטכנולוגיות המתקדמות הפכו לחלק חיוני בארגונים – ובמידה רבה במחלקות משאבי האנוש – בכל סוגי התעשיות והענפים.

לאור העובדה שעבודה מרחוק – בין אם במסגרת המודל ההיברידי או עבודה מהבית באופן מלא – הפכה כיום כעט לנורמה עבור חברות רבות, הטכנולוגיה היא המאפשרת העיקרית לעובדים להישאר מחוברים, בלי קשר למיקומם הפיזי, בין אם בתוך המדינה או במדינות אחרות.

יש 4 סוגי טכנולוגיה מרכזיים שחוללו מהפיכות משמעותיות בארגונים:

1 מחשוב ענן:

למרות שטכנולוגיית מחשוב מבוססת ענן קיימת כבר כמה שנים, היא הפכה לנפוצה יותר כאשר הארגונים רוצים לייעל את שיתוף הפעולה בין העובדים שלהם, תוך שימוש בסביבה מאובטחת וידידותית לעובד הנייד.

פתרונות ענן מאפשרים לעובדים לעבוד על אותו מסמך, או לגשת לאותם נתונים, בזמן אמת, מכל מקום בעולם.

יתרה מכך, היכולת להשתמש בשירות שמאפשר הרחבה לפי דרישה, גורמת לארגונים, מהקטנים ביותר ועד הגדולים ביותר, להעריך מחדש ולשפר את תוכניות הטרנספורמציה העסקית הדיגיטלית שלהם.

2 בינה מלאכותית ולמידת מכונה:

מחקרים צופים שעד שנת 2027 יגיע שוק למידת המכונה העולמית לשווי של כ-117.19 מיליארד דולר.

למידת מכונה מתייחסת בעצם ליכולת "לאמן" את המחשב לנתח נתונים ולעקוב אחר דפוסים חוזרים.

לטכנולוגיית הבינה המלאכותית ולמידת המכונה יש השלכות משמעותיות על יעילות שבה מתבצעת העבודה, בסוגים רבים של תעשיות וענפים.

הבינה המלאכותית וטכנולוגית למידת המכונה מאפשרות למשל לנתח את פעולות הלקוחות, את השירות שמספק שירות הלקוחות, עסקאות ונתוני סנטימנטים חברתיים ומרכיבים נוספים שמאפשרים לארגון לספק חווית לקוח משופרת.

למידת מכונה ובינה מלאכותית משמשות למשימות רבות נוספות, לרבות יצירת שרשרת אספקה ​​חלקה יותר, זיהוי הונאות, אוטומציה של משימות ניהוליות וביצוע פונקציות עסקיות חיוניות רבות אחרות.

3 מציאות מדומה ומציאות רבודה:

מציאות מדומה ומציאות רבודה הן שתי טכנולוגיות שונות. המשותף להן הוא שבשתיהן הטכנולוגיה עוסקת  באובייקטים וירטואליים ולא מוחשיים.

עם זאת, טכנולוגית המציאות הרבודה עובדת בשיתוף עם אובייקטים בעולם האמיתי, בעוד שטכנולוגיית המציאות המדומה פועלת רק בעולם הלא מוחשי.

מערכות של מציאות מדומה נמצאות כבר בשימוש בתחום ההדרכות. בין השאר הן מאפשרות למדריך אחד להעביר הדרכה בו זמנית לעובדים שנמצאים במקומות שונים, לרבות בחלקים אחרים של העולם.

4 הדפסות תלת מימד:

בתוך פחות משנתיים, עד שנת 2024 צפוי שוק הדפסת התלת מימד להגיע להיקף של כ-35.6 מיליארד דולר.

ביסודה של טכנולוגית הדפסת התלת מימד היא למעשה התהליך שבו מודלים תלת מימדיים דיגיטליים הופכים  לאובייקטים פיזיים באמצעות מדפסת תלת מימד.

מדפסת זו קוראת קובץ שנמצא במחשב ולאחר מכן מעבדת את הייצוג הדיגיטלי שלו לחומר מוחשי, שכבה אחר שכבה.

טכנולוגיית הדפסת התלת מימד מחוללת מהפכה בתעשיית הייצור, ומאפשרת לעסקים ליצור אבטיפוס של מוצרים מהר יותר מאי פעם, ולפתח מכשירים וחלקי מכשירים שהינם מותאמים לצרכים ספציפיים על ידי מודלים דיגיטליים.

בסיכומו של דבר, הטכנולוגיות המתקדמות ממשיכות להתפתח ומעצבות מחדש את הדרך שבה ארגונים עובדים. כמו כן, הן מגדירות מחדש את השיטות שבהן מעסיקים מחפשים כישרונות בעלי סוגי המומחיות הנדרשים להם כדי לעמוד בדרישות העתיד.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה