שיתוף

בעידן בו כל עובד יכול לשתף בתוך שניות כל מידע שמגיע אליו, בלי קשר לאמינותו, הולכת וגוברת הסכנה של הפצת מידע שקרי בתוך הארגון.

יש מידע שקרי שעלול לחשוף את הארגון לתביעות לשון הרע, אף על פי שמי שהפיץ אותו הם עובדים זוטרים, ויש מידע שקרי שעלול לחשוף את העובדים לסכנות מסוגים שונים.

ממחקר שבוצע בארה"ב עולה, כי כ-59% מהמנהלים הבכירים ומנהלי משאבי האנוש בארגונים שנשאלו על כך, הביעו דאגה מפני חדשות מזויפות במקום עבודתם.

מחקר אחר שבוצע בארה"ב גילה, כי המשימה של מניעת הפצת מידע מוטעה בעבודה נמצאת בראש סדר העדיפויות של המנהלים.

אם כן, למה בעצם מידע שקרי שמופץ בארגונים מעורר דאגה רבה בארגונים. נראה כי הסיבה לכך הן התוצאות השליליות והנזקים שנגרמים לאמון מצד עובדים אחרים.

מהמחקר שבו הביעו כ-59 אחוזים מהמנהלים דאגה מפני חדשות מזוייפות בארגונם עולה, כי מנהלים בכירים ומנהלי משאבי האנוש בארגונים אלה ראו עלייה בהתנהגויות שליליות של העובדים כתוצאה מהפצת מידע כוזב במקומות העבודה שלהם.

כ-53 אחוזים מהעובדים הפכו ביקורתיים יותר כלפי הארגון, כ-53 אחוזים מהעובדים ממציאים תירוצים לגבי ירידה באיכות עבודתם, כ-48 אחוזים החלו לבטל יותר ויותר רעיונות של עובדים אחרים וכ-27 אחוזים מהעובדים החלו לשקר בתדירות גבוהה.

המשמעות היא שמידע כוזב יכול ליצור אווירה של חוסר אמון וחרדה בקרב העובדים לגבי עצם עבודתם בארגון וגם לגבי אופן הטיפול בבטיחותם וברווחתם.

כדי למנוע התפשטות תופעה של מידע מוטעה בארגון יש להבין קודם את הסיבות לכך שהוא מופץ. יש 4 סיבות אפשריות מרכזיות לכך:

1 מידע מוטעה ומטעה מופץ כדי למלא את הוואקום שנוצר מהיעדר מידע אמיתי: אם צוותי המנהלים לא מספקים לעובדים את המידע שהם רוצים וזקוקים לו, מתחילות לרוץ בארגון ספקולציות ושמועות שממלאות את הוואקום שנוצר.

2 מידע מטעה שמופץ על ידי עובדים במטרה להפגין התנגדות: עובדים שאינם מסכימים עם המצב בעבודה עלולים להפגין זאת על ידי הערות והפצת מידע שקרי.

3 מידע כוזב מופץ בתגובה לחרדות או חששות של עובדים: בתקופות של שינוי, עובדים מביעים את רגשותיהם בגלוי כדי לחפש את הנוחות והבטחון הרגעי שניתן להשיג על ידי שיתוף מידע זה עם אנשים בעלי דעות דומות.

4 מידע כוזב מופץ על ידי חלק מאמצעי התקשורת המשמשים במקומות העבודה של היום והם אף מטפחים את הפצת המידע הזה.

לדוגמה, ערוצי הצ'אט בתוך הארגון מקלים על העובדים לשלוח הודעות – גם אם הן שגויות או כוזבות – המגיעות במהירות למספר רב של עמיתים. היעדר פיקוח עלול לגרום להתעלמות ההנהלה ממידע מוטעה ומטעה ולכן להתגברות הפצתו.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה