36% מהעובדים בארה"ב סובלים מלחץ בעבודה כתוצאה מ"תסמונת החיים המודרניים"

36% מהעובדים בארה"ב סובלים מלחץ בעבודה כתוצאה מ"תסמונת החיים המודרניים"

הלוקים ב"תסמונת החיים המודרניים" סובלים מלחץ כרוני, עייפות ובעיות זיכרון * הגורם המרכזי ללחץ בעבודה: ריכוז גדול של אמצעי תקשורת במקום העבודה, בהם אינטרנט וטלפונים סלולאריים

שיתוף

 36% מהעובדים האמריקאים סובלים מלחץ כרוני בעבודה, כך קובע מחקר חדש שנעשה על ידי התאחדות הפסיכולוגים של ארצות הברית APA (American Psychological Association). על פי המחקר, הגורם  המרכזי לגרימת הלחץ בעבודה הוא ריכוז בכמות גדולה, של אמצעי תקשורת במקום העבודה כמו אינטרנט, וטלפונים סלולאריים.

מדובר בתסמונת שנקראת "ליקוי קוגניטיבי אישי", או כפי שמכנים אותה חוקרים מ- CPS (חברה בריטית שעוסקת במחקר קליני): "תסמונת החיים המודרניים".

הלוקים בתסמונת זו סובלים מתחושת לחץ כרוני, בעיות זיכרון, תחושת עייפות ורגזנות. התסמונת משפיעה בדרך כלל על אנשים מבוגרים, אך היום ידוע שהתסמונת משפיעה על אנשים גם בתקופות מוקדמות יותר של החיים.

על בסיסי נתוני המחקר מציעה לבנת כהן, פסיכולוגית ארגונית במרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות, כמה דרכים להתמודדות עם מצבי לחץ בעבודה. כהן מציינת כי ההתמודדות צריכה להתחיל ברמה הלאומית ביוזמת חקיקה בנושא, כפי שנעשה במדינות לא מועטות בחו"ל. לדבריה, החוק בבריטניה מחייב מעסיקים להעריך את הסיכונים הכרוכים בעבודה, כולל הסיכון של לחץ נפשי הקשור לעבודה, ולבתי המשפט בחו"ל יש סמכות להטיל עונשים כספיים על מעסיקים שלא עושים כן.

ברמת הארגון היא מציעה תכניות הדרכה לעובדים. לדבריה ניתן להתמודד עם הלחץ בעבודה בעזרת שיטות לניהול זמן, תקשורת בונה, שיטות הרפיה וכו'.

כמו כן היא מציעה שינוי ארגוני להתמודדות עם הסיבות ללחץ. השינוי הארגוני כולל את זיהוי הגורמים הספציפיים היוצרים לחץ בארגון ובניית אסטרטגיה להתמודדות עמם. לדוגמא: הגדרת התפקיד באופן ברור, הצגת התפקיד בצורה ריאלית בשלב בחירת העובדים, הפחתת חוסר ודאות באמצעות תכנון אסטרטגי של כל ההיבטים הקשורים לשינויים ארגוניים ותקשורת יעילה, ועוד.

ברמת הפרט היא מציעה לעובדים לעשות פעילות גופנית, המפחיתה את רמת האדרנלין המשתחרר בגוף במצבי לחץ או כעס, שמירה על סגנון חיים בריא,  שמירה על שעות מנוחה ושינה מספיקות, ניהול זמן בצורה יעילה ועוד.

בנוסף, הפסיכולוגית הארגונית מציעה "ללמוד לומר לא" – לדבריה, כדי להתמודד ביעילות עם העומס המוטל עליו, על העובד לוודא שהוא לא מעמיס על עצמו יתר על המידה. כמו כן היא ממליצה בחום לצחוק ומדגישה כי הצחוק הוא אחת הדרכים הטובות ביותר להפחתת לחץ בכלל ולחץ בעבודה בפרט.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

תגובה 1

  1. בהדרכה של יום אחד היה ניתן ללמד עובדים להתמודד עם לחץ.
    יש מספיק כלים לדבר שנקרא לחץ.

    ניתן היה לחסוך בכל מפעל אלפי שקלים על ידי צמצום ימי המחלה על ידי מניעה שגם היא ניתן לעשותה בהרצאות לכלל העובדים.

השאר תגובה