שיתוף

ארגונים רבים החלו להתרגל למודל העבודה ההיברידי, ולעובדה שהעובדים שלהם רוצים לעבוד מהבית יותר ויותר ימים במהלך השבוע.

עם זאת, יש הנהלות שרואות עדיין צורך בעבודה מהמשרד, אם לא בכל ימות השבוע אז לפחות ברוב ימות השבוע. לשם כך יש לשכנע את העובדים להגיע אל המשרד ולראות בו סביבת עבודה שהם שמחים להגיע אליה.

המשמעות היא שיש מנהלי משאבי אנוש שנאלצים להתמודד עם הצורך להחזיר באופן יעיל את העובדים למשרד, לאחר שאלה האחרונים כבר שהתרגלו לרעיון של עבודה מהבית או ממקומות עבודה חלופיים במהלך שלוש השנים האחרונות.

השאלה הגדולה היא למה בעצם הנהלות מתעקשות שעובדים יעבדו יותר ימים מהמשרד. אחד האתגרים בהתמודדות עם עובדים שאינם ששים לחזור לסביבה משרדית מסורתית נעוץ בכך שהם עלולים לעזוב את הארגון, לטובת ארגון אחר שכן מאפשר לעבוד ימים רבים יותר מהבית.

לכן, אתגר גדול לא פחות שניצב בפני מנהלי משאבי האנוש, הוא לשכנע את הנהלות החברות שהרחבת המודל ההיברידי, כלומר הענקת אפשרות לעובדים לעבוד יותר ימים מהבית, עשויה לספק לארגון יתרונות משמעותיים, שלעיתים קרובות עולים על היתרונות של העבודה מהמשרד.

ברקע יש לקחת בחשבון את העובדה שההתפתחות המהירה של הטכנולוגיה שמאפשרת יותר עבודה מהבית ביעילות. כמו כן יש לקחת בחשבון את הדרישה של העובדים לאיזון טוב יותר בין העבודה לחיים האישיים.

להלן 3 יתרונות שיש להגדלת מספר ימי העבודה מהבית במסגרת המודל ההיברידי:

1 פרודוקטיביות:

בהיבט של מידת הפרודוקטיביות ניתן לראות שברוב המקרים הוכח במהלך משבר הקורונה, שמידת הפרודוקטיביות של העובדים מהבית לא רק שלא פחתה, אלא אף עלתה, כאשר הם עברו מעבודה במשרד לעבודה מהבית.

נוסף על כך, בעבודה בבית יש פחות הסחות דעת מצד עמיתים, לעיתים קרובות פחות הפסקות ולעובד יש יותר אפשרויות לקבוע לעצמו את לוחות הזמנים. כל אלה תורמים רבות להעלאת הפרודוקטיביות.

2 אורח חיים בריא יותר:

העבודה מהבית מאפשרת לעובד לאכול בריא יותר הודות לאפשרות של הכנת ארוחות ביתיות בריאות יותר. בנוסף, העובד יכול לקחת הפסקות בעת הצורך ואף לשלב פעילות גופנית קבועה בשגרת היומיום.

פרט לכך, עבודה מהבית יכולה לסייע בהפחתת מתחים הקשורים לעבודה, וכתוצאה מכך להפחתת השחיקה והגברת האיזון בין העבודה לחיים האישיים.

3 חסכון בזמן הנסיעה לעבודה:

עובדים שעובדים מהבית אינם צריכים לבזבז זמן יקר בנסיעה לעבודה ועמידה בפקקים. כתוצאה מכך הם יכולים לנצל את הזמן הזה לבצע משימות הקשורות לעבודה.

זאת ועוד, חסכון בזמן הנסיעה מאפשר לעובדים גם לסיים את העבודה מוקדם יותר ולהתפנות לענייניהם האישיים, מה שמאפשר להגביר את האיזון בין החיים האישיים לעבודה.

כל היתרונות הללו תורמים רבות לשימור העובדים לאורך זמן ולכך שהם יהיו מרוצים יותר מהעבודה בארגון, שמחים יותר, מחוברים יותר לארגון, ובעלי מוטיבציה גבוהה יותר.  

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה