3 האתגרים העיקריים של נשים בעבודה

3 האתגרים העיקריים של נשים בעבודה

סקר שנערך ב- 19 מדינות חשף את שלושת האתגרים העיקריים של נשים בעבודה ברחבי העולם

שיתוף
אפליה בתעסוקה

אפליה בתעסוקה

אם תשאלו 9,500 נשים את אותה השאלה, התשובות תהיינה שונות מאוד זו מזו. מחקר של קרן רוקפלר וקרן תומסון רויטרס שנערך בשנת 2015, הראה זאת היטב.

הסקר שנערך בקרב נשים מ -19 מדינות ה- G20 (ארגנטינה, מקסיקו, רוסיה, ערב הסעודית, דרום קוריאה, טורקיה, אוסטרליה, ברזיל, קנדה, סין, צרפת, גרמניה, בריטניה, הודו, אינדונזיה, איטליה, יפן, דרום אפריקה, וארצות הברית) גילה, כי ישנם שלושה נושאים מרכזיים אשר מאתגרים נשים במקום העבודה: פערי שכר מגדריים, איזון בין עבודה ובית, ואפשרויות קריירה.

פערי שכר מגדריים

הסקר מצא כי 4 מכל 10 נשים בכל המדינות המשתתפות בסקר, הציבו את נושא פערי השכר המגדריים כנושא החשוב ביותר. בארה"ב זה היה הנושא המהותי ביותר של הנשים בסקר, כש- 58% מתוכן הציבו אותו בראש הרשימה.
הסקרים מראים כי הזמן שיידרש עד כי נשים יכבשו את התפקידים הבכירים בארגונים, באופן זהה לגברים, במחצית העסקים הגדולים בארה"ב, יהיה שווה לזמן של 10 מסעות לכוכב פלוטו.

זה נובע בין היתר מפערי השכר, שהרבה יותר מורכבים ממה שנראה לעין. לדוגמה, נשים שחורות ונשים מהגרות בארה"ב, מרוויחות פחות במידה ניכרת, מנשים לבנות. כך על פי מחקר שנערך ע"י המכון לחקר המדיניות של הנשים (IWPR).

איזון בין עבודה לחיים

נושא האיזון בין העבודה לחיים נרשם כנושא השני החשוב והמאתגר ברשימה. 44% מהנשים שהשתתפו בסקר, דיווחו על כך כאתגר קשה במקום העבודה. בארצות הברית, 43% מהנשים שנסקרו מדרגות את האיזון בין העבודה לחיים בהקשר לשעות עבודה גמישות, גישה לילדים, וחופשת לידה מספקת.

אבל זה בהחלט לא נתון בלעדי לארה"ב. ממחקר OECD עולה, כי בשנת 2014, סין היתה המדינה עם שיעורי העסקת נשים מהגבוהים בעולם. 70% יותר לעומת 27% בהודו למשל. עם זאת, רבות מנשים אלה נאלצו להקריב את הטיפול בילדיהם כדי להתפרנס. זה נכון במיוחד בקרב 269 מיליון מהגרי עבודה בסין, שהעתיקו את מקום מגוריהם לערי מפעל גדולים והשאירו את הילדים לטיפול הסבא והסבתא.

אפשרויות קריירה

למרות הדגש על איזון בין עבודה לחיים והחשש שלא ניתן יהיה להשיג זאת באופן מלא, כמעט מחצית (47%) מכלל הנשים שהשתתפו בסקר, הסכימו כי ללדת ילד לא יעמוד בדרכן לבניית קריירה.
זה נכון במיוחד בברזיל, שם החברות נדיבות באופן מיוחד בחופשות הלידה ומספקות לנשים עד 6 חודשי חופשת לידה והתחייבות לחזור לעבודה במשרה חלקית עד שהתינוק יהיה בן שנה.

זה לא התמונה בבריטניה, צרפת, או גרמניה. אף שמדובר במדינות עשירות, נשים שם צריכות להסתמך על מטפלות כדי להבטיח לעצמן התקדמות בקריירה.

נשים בבריטניה טוענות בחלקן, כי הן חשות שיש "קנס אמהות" נגד שכר וקידום. הן אמרו שמלבד עלות הטיפול בילדים של מטפלת, הן הרגישו "מחוץ לעניינים" לאחר ששבו מחופשת הלידה, והן מאמינות כי המעסיקים שלהם לא מגלים הבנה יתרה בעניין. השעות הארוכות לדבריהן, בהן נאלצו לעבוד כדי להבטיח לעצמן קריירה, לא עלו בקנה אחד עם שעות הלימודים והצהרונים בבתי הספר.

ארה"ב מדורגת ממש באמצע בסקר, מבחינת השאלה האם נשים יכולות להקים משפחה מבי לפגוע בקריירה שלהן. 43% הסכימו מאוד ו -27% לא הסכימו בתוקף.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה