למגמות הסותרות בהיי-טק ברבעון הראשון של 2012, שהצביעו מחד על פיטורי עובדים בעיקר בחברות הזנק ומנגד על גיוסים נרחבים בחברות גדולות יותר, מצטרפים כעת נתוניה של חברת השמה שהופכים את התמונה למורכבת עוד יותר.
אם להסתמך על ממצאי הסקר שביצעה חברת ג'וב אינפו, הרי שלפיהם ברבעון הראשון של השנה חלה ירידה של כ-12% במספר העובדים שגויסו בתחום התוכנה וירידה תלולה יותר (22%) בתחום החומרה.
זאת בהשוואה לביקוש לכוח האדם ברבעון המקביל אשתקד.
למול אלו, מי שהמשיכו לשגשג הן דווקא חברות המובייל והגיימינג, שרשמו עלייה של כ-20% בהיקפי כוח האדם.
שכר יציב, פערי מגדרים
דווקא בתחום השכר לא חלו תמורות משמעותיות והוא נותר יציב. בחברת ההשמה מעריכים שהחברות מתנהלות במשנה זהירות, נוכח המצב הכלכלי בעולם. להבנתה של אילנה אחימאיר, מנכ"ל ג'וב אינפו, "אנו מרגישים את תחושת חוסר הוודאות שנוצרה עקב מצב הכלכלה העולמית, בכך שמועמדים מעדיפים להישאר במקום עבודתם הנוכחי ופתוחים פחות להצעות. מנגד, חברות התוכנה והאינטרנט המתחרות על מועמדים, משכללות את תהליכי הגיוס שלהן ומקצרות אותם משמעותית כדי לזכות במועמד המתאים. היינו עדים", משחזרת אחימאיר, "למקרים בהם חברות העבירו חוזה ודרשו תשובה תוך 48 שעות, למורת רוחם של המועמדים המעוניינים למצות תהליכים שהתחילו מבעוד מועד".
אשר לפערים המגדריים בשכר עובדי ההיי-טק, ב-2011 נשק ההפרש הממוצע בין נשים לגברים ל-30%. ניתוח של נתוני חברת עוקץ מערכות, העוסקת בפיתוח מערכות טכנולוגיות לניהול וחישוב שכר, מצא עם זאת פערים בכל המשרות כאשר הגדולים ביותר הם במשרות ניהוליות.
הפרשי שכר ניתן לראות גם בתפקידים אחרים. מנהלי פרויקטים גברים עם ותק של שנתיים מרוויחים בממוצע 25,460 שקל בחודש, לעומת 19,720 שקל אצל נשים. מנהל מוצר עם ותק של עד חמש שנים יקבל 30,520 שקל, לעומת מנהלת מוצר שתקבל 22,980 שקל. ההפרש מתבטא בתחומים נוספים: גבר שעוסק בתחום ה-QA עם ותק של עד שנתיים מרוויח 9,330 שקל לעומת 7,910 שקל אצל אישה.
על-פי נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), שכרן הממוצע של נשים עומד על כ-66% משכרם של גברים בתפקידים זהים.