שיתוף

זה כבר כשני עשורים שהדרך בה חברות ניגשות לנושא ניהול הכישרונות בפרט, וניהול המשאב האנושי בכלל, היא על ידי הכנסת טכנולוגיה ואוטומציה.

אחרי ששולבו בהליכי גיוס העובדים, מעקב אחר עבודתם ונוכחותם, סיוע בהכשרתם ובשיעורי השימור שלהם. טכנולוגיות חדשות מגיעות אל שוק העבודה ומסייעות בתחומים נוספים של משאבי אנוש.

נכון לעכשיו יש הרבה מאוד טכנולוגיות חדשות שכבר נכנסו לארגונים ונמצאות בשימוש של מחלקות רבות, אבל עדיין לא באמת הגיעו אל תחום משאבי האנוש.

2 טכנולוגיות שצפויות לשנות ולעצב מחדש את תחום ניהול המשאב האנושי:

כלים של משאבי אנוש המועברים לענן:

חברות רבות מתקשות כיום לנהל בעת ובעונה אחת מגוון רחב של תחומים בתוך משאבי אנוש, שלא תמיד משיקים זה לזה.

מנהלי משאבי האנוש נאלצים להסתמך על כמה פתרונות הפועלים במנותק זה מזה, בכל הקשור לגיוס עובדים, קליטתם, הערכת הביצועים של העובדים והקשר של הביצועים לשכר ולשכר עידוד.

כלים המיועדים למשאבי אנוש מבוססי ענן, יכולים להנגיש טוב יותר את הטכנולוגיות האחרות המיועדות למשאבי אנוש, ולאפשר לכל העובדים לגשת לנתונים הרלוונטיים הנדרשים להם לצורך ביצוע עבודתם בכל עת.

בין היתרונות שגלומים בפתרונות ניהול טלנטים בענן ניתן למנות את הפחתת הסיכון לטעויות אנוש במהלך תהליך קלט הנתונים, טיפוח וקידום שיתופי פעולה בתוך הצוותים, צמצום התקורה של המערכות הטכנולוגיות המטפלות במשימות השוטפות, חסכון ניכר בכסף, וגמישות ופשטות בעדכונים.

כלים לשירות עצמי:

גם כיום, ב-2021, מנהלי משאבי אנוש עסוקים יותר מדי בתיווך בין ההנהלה לעובדים. ולכן לעתים קרובות הם עמוסים במשימות שניתן היה לחסוך מהם. אחת מהן היא עדכוני פרטים ועדכונים אחרים על העובדים.

במקום זה, כלים אוטומטיים של עדכון פרטים וכלים אוטומטיים של איסוף ובדיקת נתונים יכולים לחסוך הרבה מאוד זמן למנהל משאבי האנוש.

הזינוק הטכנולוגי בתחום משאבי האנוש מאפשר את פיתוחם של כלים אלה לשירות עצמי.

מדובר בפלטפורמות שמסייעות למנהלי משאבי האנוש לעדכן את פרטי הצוות והמידע הרלוונטי לגביו, בלי צורך לשאול כל עובד שורה ארוכה של שאלות, ובלי צורך לענות על שורה ארוכה של שאלות שיש לעובד אל מנהל משאבי האנוש.

כלים אלה יאפשרו יעילות גבוהה יותר של ביצוע המשימות של מנהלי משאבי האנוש, שקיפות משופרת כלפי העובדים, שיוכלו לראות (באופן עצמאי) את הנתונים האגורים עליהם במערכות הארגון ולאמת או לתקן אותם, עדכון נתוני העובדים בזמן אמת, הפחתת השחיקה של מנהלי משאבי האנוש, ושילוב טכנולוגיות בלוקצ'יין.

ובצד היתרונות יש גם אתגרים. לאחר שארגונים יאמצו את הטרנספורמציה הדיגיטלית הזאת, ארגונים יאלצו להתמודד עם אתגרים חדשים הנובעים משילוב הטכנולוגיות החדשות, כמו למשל אבטחת כל המידע האגור במערכות הארגון ואבטחת ניהול הגישה אל הנתונים.

כדי להתמודד עם האתגרים הללו, צפויים הארגונים לאמץ סוג נוסף של טכנולוגיה המיועדת למשאבי אנוש: הבלוקצ'יין. פתרונות הבלוקצ'יין יאפשרו להבטיח את שלמות הנתונים ושקיפות מקום העבודה. כל אלו בנוסף לטכנולוגיית המציאות המדומה בשירות משאבי האנוש שכבר התחילה להיכנס לארגונים שונים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה