הוצאת פעילויות שאינן בליבת עסקי הארגון למיקור חוץ, בין אם לפרילנסרים או לחברות שעוסקות בתחומי נישה ספציפיים, הולכת והופכת לתופעה רווחת בהרבה מאוד תחומים.
אחת הסוגיות שעולות בנושא זה היא, האם יש משימות שמשתלם יותר לארגון להוציאן למיקור חוץ (בין אם לפרילנסרים או לחברות שעוסקות בתחומי נישה של משאבי אנוש).
מתברר ששכירת פרילנסרים לתפקידי משאבי אנוש מסוימים, יכולה להיות גישה אסטרטגית וחסכונית, בפרט לגבי משימות שדורשות מיומנויות מיוחדות, פרויקטים קצרי טווח או עומסי עבודה משתנים.
ברקע יש להדגיש, כי פרילנסרים יכולים אמנם לספק תמיכה חשובה בתחומים מסויימים של משאבי אנוש, אבל חשוב שמנהלי משאבי אנוש יעריכו בקפידה את אופי המשימה, המומחיות הנדרשת ומשך הפרויקט, לפני שהם מחליטים להוציאן לקבלנים עצמאיים.
בנוסף, תקשורת ברורה ושיתוף פעולה הינם חיוניים כדי לשלב פרילנסרים בצורה חלקה באסטרטגיית משאבי אנוש וביעדים הכוללים.
להלן 11 תפקידים במשאבי אנוש שמשתלם יותר והגיוני מבחינה פיננסית, להוציאם לפרילנסרים:
1 גיוס ורכישת כישרונות:
מגייסים עצמאיים יכולים להיות לעזר רב בפרויקטי גיוס ספציפיים או בתקופות של פעילות גיוס עובדים מוגברת. הם יכולים לסייע באיתור מועמדים, סינון קורות חיים ואפילו ביצוע ראיונות ראשוניים.
2 מיתוג ושיווק מעסיק:
ניתן לשכור פרילנסרים בעלי מומחיות בשיווק ומיתוג כדי לתמוך ביוזמות מיתוג מעסיקים. זה כולל יצירת תוכן למדיה חברתית, עיצוב חומרי קידום מכירות ופיתוח אסטרטגיות לשיפור תדמית החברה כמעסיק בחירה.
כמו כן, ניתן לשכור פרילנסרים שהם מיומנים בניהול וניטור רשתות חברתיות, כדי לעקוב אחר אזכורים מקוונים של החברה, לנהל תפיסות של מותג מעסיקים וליצור קשר עם קהילות מקוונות.
3 הדרכה ופיתוח יצירת תוכן:
ניתן להתקשר עם פרילנסרים המתמחים בתכנון הכשרות, למידה מקוונת או יצירת תוכן לפיתוח חומרי הדרכה, קורסים מקוונים או מודולי למידה. זה מועיל במיוחד עבור ארגונים עם צורכי הכשרה אקראיים (כאלה שאינם קבועים).
4 סקרים וניתוח מחוברות עובדים:
מעורבות של אנליסטים עצמאיים או מומחי סקרים כדי לתכנן ולנתח סקרי מחוברות עובדים יכולה להיות דרך חסכונית לאסוף תובנות יקרות ערך.
לאחר איסוף הנתונים, צוותי משאבי אנוש פנימיים יכולים לפרש את התוצאות וליישם את השינויים הדרושים.
5 תמיכה משפטית ותאימות:
מקצוענים משפטיים עצמאיים בעלי מומחיות בדיני עבודה, לרבות עורכי דין שהם מומחים בדיני עבודה, יכולים להיות מעורבים על בסיס פרויקט כדי לבדוק מדיניות וחוזים, וכדי להבטיח עמידה בתקנות המקומיות. זה מספק תמיכה משפטית מיוחדת ללא צורך בצוות משפטי פנימי במשרה מלאה.
6 ניתוח שכר והטבות:
ארגונים שנזקקים לניתוח שכר והטבות תקופתיים או מחקרי שוק בתחום השכר, יכולים להעסיק פרילנסרים בעלי מומחיות בייעוץ תגמולים. הם יכולים לעזור להעריך את התחרותיות של חבילות התגמול של החברה.
7 תמיכה טכנולוגית במשאבי אנוש:
ניתן לשכור פרילנסרים המתמחים בטכנולוגיית משאבי אנוש כדי להטמיע מערכות טכנולוגיות ולהתאימן לצרכי הארגון, או כדי לפתור תקלות במערכות הטכנולוגיות של משאבי אנוש.
זה מועיל במיוחד עבור ארגונים שעוברים טרנספורמציה דיגיטלית או הטמעת טכנולוגיות משאבי אנוש חדשות.
8 תכנון ויישום תוכנית הבריאות:
יועצים עצמאיים המתמחים בתוכניות בריאות לעובדים יכולים לסייע בתכנון ויישום יוזמות לקידום רווחת העובדים. זה עשוי לכלול יצירת אתגרי בריאות, ארגון אירועים ומדידת יעילות התוכנית.
9 אימון גיוון, שוויון והכלה:
ניתן להעסיק מאמנים או יועצים עצמאיים עם מומחיות בגיוון תעסוקתי, שוויון והכלה, כדי לקיים מפגשי הדרכה וסדנאות. זה עוזר לארגונים לקדם גיוון ולטפח תרבות ארגונית מכילה.
10 סקרי עובדים וניתוח משוב:
שכירת פרילנסרים כדי לתכנן ולנתח סקרי עובדים, לאסוף משוב ולהפיק תובנות הניתנות ליישום, יכולה להיות דרך חסכונית לאסוף ולפרש רגשות של עובדים.
11 ניהול פרויקטים של משאבי אנוש:
עבור פרויקטים ספציפיים של משאבי אנוש כגון שינויי מדיניות, ארגון מחדש או יוזמות לשיפור תהליכים, ניתן להעסיק מנהלי פרויקטים עצמאיים כדי להבטיח תכנון וביצוע יעילים.