שיתוף

ארגונים רבים השקיעו בשנים האחרונות רבות בגיוס מנהל אושר למחלקת משאבי האנוש, ולא בכדי.

מידת האושר של העובדים מקבלת ביטוי במידת המוטיבציה שלהם, הנאמנות שלהם לארגון, יכולת השימור שלהם ועוד. את שקלול כל המרכיבים הללו ניתן לתרגם למידת הפרודוקטיביות של העובדים.

עד מרץ 2020 היתה המשימה של שמירה על רמת האושר בארגון פשוטה יחסית, משום שהיו כללים ברורים. פעולות רווחה, תנאי עבודה מפנקים וכדומה.

אלא שאז הגיע משבר הקורונה והפך את המשימה של גרימת אושר לעובדים למורכבת הרבה יותר.

יתרה מכך, מחקרים שנעשו בעולם מראים, כי רמת הדיכאון בקרב עובדים עלתה מאוד. ממחקר שבוצע בארה"ב עולה, כי יותר מ-70 אחוזים מהעובדים האמריקאים הביעו דאגה ודיכאון ברבעון הרביעי של 2020.

לדיכאון במקום העבודה עלולות להיות בעל השפעות ארוכות טווח אם לא מטפלים בו בזמן. הוא יכול לגרום לירידה בביצועים, לאובדן פרודוקטיביות, לעלייה במספר ההיעדרויות ולהפחתת שביעות הרצון מהעבודה.

לכל הגורמים הללו עלולה להיות השפעה רבה על התוצאות הכספיות של הארגון. הערכות בארה"ב מדברות על הפסד של כ-200 מיליון ימי עבודה בשנה בגלל סיבות של דכאון.

איתור העובדים שסובלים מדכאון בעבודה וטיפול נכון בהם יכול להפחית משמעותית את מספר ההיעדרויות, להגביר את הנכונות לשיתופי פעולה בין עובדים והגברת הפרודוקטיביות.

אם כן, איך ניתן לזהות דיכאון במקום העבודה. דיכאון הוא הפרעת מצב רוח שכיחה הגורמת לתסמינים חמורים המשפיעים על האופן שבו מישהו מרגיש, חושב ומטפל בפעילויות יומיומיות. יכולות להיות לכך השפעות על השינה של העובד על הרגלי האכילה שלו ועל איכות העבודה.

יש 10 גורמים שמצביעים על כך שהעובד (או עובדים מסויימים) בדיכאון:

1 תחושות של עצב או ריקנות לאורך תקופות ארוכות.

2 התרגזות ועצבנות קיצונית בגלל דברים קטנים.

3 חרדה וחוסר מנוחה.

4 קושי להתרכז, לזכור או לקבל החלטות.

5 קשיי שינה.

6 אובדן תיאבון.

7 אובדן עניין בפעילויות.

8 קיבעון על העבר או על דברים שהשתבשו.

9 ירידה באנרגיה או עייפות כרונית.

10 כאבים שונים, לרבות כאבי ראש, התכווצויות או בעיות עיכול ללא סיבה פיזית ברורה.

יש גם 6 סוגים של תנאי עבודה וסביבות שגורמים לעובדים לחוש דיכאון בהם:

1 תנאי עבודה גרועים או לא בטוחים.

2 שיעורי תחלופה גבוהים.

3 חוסר איזון, לעיתים קיצוני, בין עבודה לחיים אישיים.

4 היעדר כל סוג של קידום בעבודה.

5 שעות עבודה לא סדירות.

6 היסטוריה של הטרדה, התעמרות ואפליה במקום העבודה.

במקרים בהם מנהל משאבי האנוש או אנשי הצוות שלו מזהים עובדים רבים המגלים סימנים של דיכאון, כדאי להתחיל בביצוע סקר לגבי תסמיני הדיכאון השכיחים.

תוצאות הסקר יוכלו לשמש את מנהל משאבי האנוש, ובעיקר את מנהל האושר בארגון, כדי לתכנן ולפתח תוכנית מותאמת לארגון כולו וגם לעובדים המדוכאים.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה