שכר המינימום עולה

שכר המינימום עולה

אושר סופית – שכר המינימום יעלה ל-5,000 ₪ בהדרגה עד 2017 ולא יפחת מ-47.5% מהשכר הממוצע במשק

שיתוף
שכר המינימום

שכר המינימום

מליאת הכנסת אישרה אתמול (21.1) בקריאה שלישית את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום מ-4,300 ל-5,000 שקלים לחודש. החוק עבר ללא מתנגדים וללא נמנעים, ברוב של 33 קולות.

מתי וכיצד יעלה השכר במשק וכיצד צריך להתארגן לשינוי?

שכר המינימום במשק צפוי לעלות בהדרגה עד 1 בינואר 2017. תחילת השינוי ב-1 באפריל 2015 עד 31 במרץ 2016, בתקופה זו יעמוד שכר המינימום על 4,650 ₪ בחודש. מה-1 באפריל 2016 ועד 30 ביוני 2016 הוא יגדל ל-4,650 ₪ בחודש. מה-1 ביולי 2016 עד 31 בדצמבר 2016 יגדל שכר המינימום ל-4,825 שקלים, ומה-1 בינואר 2017 הוא יגדל ל-5,000 ₪ בחודש. בכל מקרה, שכר המינימום החודשי לא יפחת מ-47.5% מהשכר הממוצע במשק (לפי חודש אפריל של אותה שנה).

הצעת החוק להעלאת שכר מינימום הגיעה לכותרות פעמים רבות במרוצת השנים האחרונות. הטיעונים בעד ונגד היו נחרצים. התומכים חזרו והדגישו את המציאות הבלתי אפשרית של משפחות הנאלצות לחיות משכר זעום העומד על 4,300 ₪, בעידן של יוקר מחיה. המתנגדים טענו שזה יוביל לפגיעה בעובדים החלשים מילא, לרבות קיצוצים, פיטורים, העברת עבודות ייצור לסין ואף טיעונים בדבר פגיעה בשכבות חלשות שהם הנזקקים לסיעוד (הקשישים והחולים הנאלצים לממן עובדי סיעוד מכספם).

כיצד משפיעה הצעת החוק על אנשי משאבי אנוש בפועל?

אנו, קהילת משאבי אנוש, עומדים בפני שינויים רגולטוריים, המחייבים אותנו להיות עם היד על הדופק על מנת להיערך להעלאות השכר, על פי המועדים המתוכננים, תוך בדיקת נושא ההלימה בין שכר המינימום לשכר עבודה שהוא שווה ערך ל-47.5% (לכל הפחות) מהשכר הממוצע במשק.

על כולנו מוטלת החובה לוודא כי בארגונים שלנו המנהלים והאנשים שאחראים על נושא השכר יהיו בקיאים בהצעת החוק על כל סעיפיה וכן יהיו מודעים למועדים המדויקים לעדכוני תעריף המינימום. באחריותנו לוודא כי מערכות השכר מעודכנות ומנפיקות דוחות שכר המתיישבים עם הוראות החוק החדש.

אך בזמן שהסתדרות העובדים ומשרד הכלכלה, ברשות ח"כ נפתלי בנט, חוגגים את ההישג ובזמן שהציבור נהנה לראות שסוף סוף נעשה צדק… חשוב לזכור כי שכר המינימום נותר שכר מינימום גם אם התעריף עולה. העובדים המשתכרים שכר מינימום יישארו המוחלשים ביותר בארגון ובחברה עצמה. לכן נדרשת לכל הפחות או מידה של התחשבות ושל חמלה כלפי ציבור זה ועדיין נדרשת חשיבה תמידית על איך להניע את עובדי המינימום, בהיעדר תמריצים כלכליים, על מנת להפיק מהם את המירב.

בכתבה זו תוכלו למצוא טיפים ועצות פרקטיות להנעת עובדי שכר המינימום בארגון

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה