שותפים להצלחה: כיצד הופך מנהל משאבי אנוש לשותף עסקי

שותפים להצלחה: כיצד הופך מנהל משאבי אנוש לשותף עסקי

שותפים עסקיים בתחום משאבי אנוש הם אנשי מקצוע בתחום משאבי אנוש העובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מנהיגים בכירים בארגון במטרה לקדם עניינים אסטרטגיים

שיתוף
שותפים עסקיים בארגון

שותפים עסקיים בארגון

כשתוף עסקי לארגון, מנהל משאבי האנוש תומך באופן הדוק במטרות הכוללות ומביא את המקצועיות והידע שלו בגיוס וניהול ההון האנושי כחלק מהאסטרטגיה להצלחה. הוא יכול אף להיות חבר בדירקטוריון של הארגון או עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הדירקטוריון וההנהלה הבכירה.

הרעיון של אנשי משאבי אנוש כשותפים עסקיים להנהלה הבכירה, היה אהוד על האקדמי דייויד אולריך, שראה שותפים את מנהלי משאבי אנוש כשותף עסקי, כחלק מהתפקידים הרלוונטיים במשאבי אנוש. מנהלי משאבי אנוש כשותפים עסקיים הם לעתים קרובות אנשי מקצוע בכירים בתחום, עם ניסיון מוכח והצלחות על בסיס קבוע.

מיומנויות תקשורת חשובות מאוד עבור שותפים עסקיים, כיוון שהם צריכים לתקשר את הערך הכספי והעתידי של מדיניות ההון האנושי, כמו גם לתקשר ברמה גבוהה החלטות לכלל האנשים בארגון.

שותפות עסקית של משאבי אנוש הופכת לפופולרית יותר ויותר, כאשר ארגונים מבינים את הערך של ההון האנושי בארגון, ואת העובדה שהכל נשען עליו. פרשנים בתחום מדברים על "התמוטטות של ניהול מסורתי" ועל שיתוף פעולה גדול יותר בין מחלקות, כגון משאבי אנוש ושיווק.

מנהלי משאבי אנוש כשותפים העסקיים, נתפשים כחשובים בתהליך זה כדרך מתקדמת לחיבור מחלקת משאבי אנוש לתפקידים אחרים – מאחר ולשותפים עסקיים יש לעיתים קרובות ניסיון בתפקידים בכירים, הם ממוקמים בצמרת כדי לתקשר ביעילות עם מנהיגים בכירים אחרים.

השותפים העסקיים הטובים ביותר במשאבי אנוש הם:

בעלי אמונה עצמית ביכולתם האישית להשפיע על העסק.

אמונה בערך פונקציית משאבי אנוש.

ביטוי חזק של נקודת המבט

ידע וניסיון במורכבות הארגון ויכולת לתקשר במונחים עסקיים.

יכולת לבנות יחסים ארוכי טווח, אמון עם לקוחות ועם עמיתים.
התמקדות בהעברת תוצאות עסקיות באמצעות שימוש מרבי בתפקוד משאבי אנוש כולו, וכמודל תפקיד חזק לשאר הצוות.

מנהיגי משאבי אנוש ממלאים תפקיד מכריע באסטרטגיות ושיפור המודל העסקי המורכב בארגון, ומפתחים פתרונות יעילים ורלוונטיים יותר.

כאשר שותפים עסקיים מבינים את המורכבויות הייחודיות שמאחורי כל ארגון, זה מאפשר להם לעבוד באופן הדוק יותר עם ההנהלה הבכירה על החלטות מפתח בארגון. הם גם אסרטיביים מספיק כדי לעמוד על שלהם וליישם פתרונות רדיקליים בעת הצורך.

פיתוח כישרונות הוא בעדיפות גבוהה בסדר היום של מנהלי משאבי אנוש ועליהם לבוא עם רעיונות חדשניים כדי למשוך ולשמור על כישרונות בארגון. האתגר מתגבר כאשר הארגון אינו עמיד לשינויים, ולכן אנשי משאבי האנוש צריכים להבין שהם ממלאים תפקיד יועץ בין היתר.

הגדרת תחומי אחריות עיקריים

השותפים העסקיים של משאבי אנוש פועלים כנקודת מגע הן לעובדים והן למנהלים בארגון. זה דורש קשר הדוק עם מנהיגים עסקיים כדי למצוא פתרונות מותאמים אישית לפני העתיד, תוכניות מדיניות להתמודדות עם בעיות העומדות בפני הארגון, והפניית התחומים הללו לעובדים. שותף עסקי משאבי אנוש צריך לפעול כמנהל שיפור ביצועים כדי להשפיע על שינויים חיוביים בסביבה העסקית. זה מאפשר להם לנהל פרויקטים מורכבים וקשים ולנקוט בגישה מייעצת ולפעול כיועץ מפתח לצוות ההנהגה.

מנהלי משאבי אנוש ממלאים תפקיד מכריע באסטרטגיות ושיפור המודל העסקי המורכב בכל ארגון, במטרה להיות קרובים יותר לעסק על מנת לפתח פתרונות משאבי אנוש יעילים ורלוונטיים יותר.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה