רק 9% מהגברים בישראל מודעים לחוק חופשת לידה לאבות

רק 9% מהגברים בישראל מודעים לחוק חופשת לידה לאבות

מסקר שנערך ע"י חברת פרוקטר אנד גמבל עולה, כי רק 9% מהגברים בישראל מודעים לחוק ופחות מרבע מהגברים הזכאים אכן מימשו אותו

שיתוף
אופיר גוטמן, צילום רמי זרנגר

אופיר גוטמן, צילום רמי זרנגר

עוד מממצאי הסקר, שנערך באמצעות "מכון רושינק מחקרים אסטרטגיים" בקרב כ- 400 גברים ישראלים בני 25-44:

• כ- 76% מהגברים בישראל העידו כי היו רוצים לממש את זכותם לחופשת לידה.

• גם באירופה 76% מהגברים מעידים כי היו רוצים לממש את זכותם לממש את זכותם לחופשת הלידה, אולם המודעות לזכות זו גבוהה יותר משמעותית מישראל ועומדת על כ- 40% לעומת 9% בישראל.

• בקרב אבות שנולדו להם ילדים בשנה האחרונה, 23% בלבד מימשו את זכאותם לחופשת הלידה (כ- 1 מתוך 4 אבות)

• 94% מהגברים מסרו כי המניע העיקרי שלהם לניצול חופשת ההורות יהיה העזרה לבת הזוג. יחד עם זאת, גברים רבים ציינו כי הרצון להיות שותף מלא, ליהנות מחוויית ההורות ולקחת חלק במטלות הבית, היוו גם הם מניע לניצול חופשת ההורות.

• 17% בלבד מהגברים שהביעו עניין בניצול חופשת הורות בטוחים שבמידה וירצו להאריך את חופשה זו, המעסיק שלהם יתמוך בזה, לעומת 24% שחושבים כי כנראה לא יאשרו להם להאריך את החופשה מעל ל-6 ימים כפי שנהוג בחוק.

• מודעות גבוהה לקיומה של חופשת ההורות נרשמה בקרב בני 40-44 תושבי גוש דן ובעלי הכנסה מעל הממוצע

לדברי ד"ר נדב פרץ-וייסוידובסקי, חוקר מדיניות כלפי אבות ומשפחות, מכללת אשקלון: "בשנים האחרונות, יותר ויותר מדינות מעניקות חופשת לידה יעודית, השמורה לאב בלבד. מחקרים מראים כי כאשר אבות יוצאים לחופשת לידה, יש לכך השפעות חיוביות רבות: ראשית, כמובן, הילדים הנהנים מתשומת לב ומטיפול משני הוריהם: אבות היוצאים לחופשת לידה מפתחים דפוסי טיפול ארוכי-טווח, וממשיכים לטפל בילדיהם יותר ממי שלא יצאו לחופשה, גם שנים לאחר הלידה; לכך יש כמובן גם השפעה על אמהות – נשים שבני-זוגן יצאו לחופשת לידה פנויות יותר לקריירה שלהן, ולכך יש השפעה חיובית על שיעור התעסוקה של נשים ועל התקדמות הקריירה שלהן.

עוד מראה המחקר כי לנכונות של חברות עסקיות להציע לעובדיהן אפשרות לאזן בין עבודה למשפחה – ובפרט תכניות מורחבות של חופשת לידה – יש השפעה משמעותית על היחס של העובדים לחברה, על המוטיבציה בעבודה, על המחויבות למקום העבודה ועל ההתמדה בו".

חברת פרוקטר אנד גמבל שיזמה את הסקר, הודיעה כי תעניק לעובדיה חופשת לידה בת חודש.
החברה עושה צעד נוסף לכיוון קידום שוויון מגדרי, ומכריזה על הרחבת חופשת לידה לאבות בישראל, מ- 6 ימים כפי שמעוגן בחוק, לחופשה בת 30 ימים, וזאת במימון מלא של החברה.

אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל, אשר הוביל מהלך זה מציין: "מתוך סקרים שאנו עושים בקרב סטודנטים ועובדים שלנו, אנחנו רואים שבני דור המילניאלים (דור Y) רואים עצמם נוכחים בגידול הילדים, נשים וגם גברים. הם מעוניינים להיות בעלי זכות בחירה – לעסוק בהורות וגם בקריירה ולנהל אורח חיים גמיש בין השניים – ואנחנו כחברה, רוצים להוביל ולאפשר את זה. זהו המשך טבעי לפעילות הרבה שהחברה עושה בנושא הגיוון התעסוקתי ושוויון הזדמנויות. לאחרונה אף זכה הסניף הישראלי של החברה באות הגיוון ע"ש דב לאוטמן מטעם ארגון מעלה והפורום הישראלי לגיוון תעסוקתי."

יוזמה זו מושקת כשנה לאחר כניסתו לתוקף של חוק חופשת לידה לאבות, שיזמה חה"כ תמר זנדברג ממרצ ואשר מעניק לאבות חופשת לידה בת שישה ימים שהמעסיק מחויב לכבד. אך מסקר שנערך על ידי פרוקטר אנד גמבל ישראל, לרגל השקת התוכנית, נמצא כי רק 1 מתוך 10 גברים ישראלים מודע לזכאותו לחופשת לידה ורק 1 מתוך 4 אבות, שנולדו להם ילדים בשנה האחרונה, דיווחו שמימשו את זכותם לניצול חופשת ההורות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה