רילוקיישן: היום הראשון לעבודה במדינה הזרה

רילוקיישן: היום הראשון לעבודה במדינה הזרה

היום הראשון לעבודה של עובד ברילוקיישן הוא קריטי וחשוב במיוחד. הבאנו בפניכם רשימה מה לעשות ומה לא, כדי לסמן וי על הצלחה

שיתוף
היום הראשון לעבודה ברילוקיישן

זהו, העובד הגיע ליעד הרילוקיישן, הניח את המזוודות ואף פרק אותן, הדירה מסודרת, הביטוח הרפואי לחו"ל סגור ומסודר והוא באמת יכול לישון בשקט ולקום בבוקר ליום העבודה הראשון שלו במדינה החדשה.

אולם מה קורה כשהעובד מגיע לעבודה נרגש כמו תלמיד ביום הלימודים הראשון בכיתה א', ומגלה כי מקום העבודה החדש שלו כלל לא נערך לבואו? השומר בשער הכניסה לבניין מבקש אישור מיוחד כדי להיכנס, ואף אחד לא הכין לו כזה. לאחר בירורים טלפוניים, זמן המתנה ארוך מהרגיל ודאגה מיותרת, נכנס העובד למשרד, ומגלה שאין לו מקום לשבת….

קבלת פנים נאותה לעובד חדש הינה חשובה מאוד, וכאשר מדובר בעובד המגיע ליום העבודה הראשון שלו במדינה זרה במסגרת רילוקיישן – היא קריטית. עובד היוצא לרילוקיישן מוטרד גם מקליטתם של בני משפחתו במדינה, ועל כן קבלת פנים נעימה וכניסה חלקה לתפקיד תתרום להרגשה טובה ולאופטימית שלו.

[adrotate banner="47"]הבאנו בפניכם רשימה שתסייע לכם לדאוג לקבלת פנים נאותה לעובד. כדי לוודא שהכל מתקתק, חשוב להיות בקשר מהארץ עם מחלקת משאבי האנוש/התפעול המקומית. מומלץ עד כמה שניתן, להיות מעורבים בנושא בארץ כדי לוודא את הדברים וגם כדי להעניק לעובד תחושה שדואגים לו בבית.

  1. וודאו כי העובד יודע או זוכר כיצד להגיע למקום עבודתו החדש ולמי בדיוק עליו לפנות: כתובת, תחבורה ציבורית/ מקום חניה וכדומה.
  2. ידעו מראש את העובדים במשרד על הגעתו של עובד חדש שנמצא ברילוקיישן.
  3. כפי שנהוג לתת ברכה או שי לעובד שעוזב את מקום העבודה – אגרת "ברוך הבא למדינה, ברוך הבא למקום העבודה" תחמם את לב העובד ותגרום לו להתחיל את העבודה ברגל ימין ולרצות לחזור אליו כל בוקר.
  4. דאגו כי העובד יצויד בכל האישורים הדרושים לכניסה למתחם מקום העבודה.
  5. ערכו לעובד סיבוב הכרות קצר עם העובדים במחלקה.
  6. דאגו לעמדת עבודה תקינה ומוכנה לשימוש: מחשב, שם משתמש תקין, ציוד משרדי וכדומה.
  7. דאגו לתוכנית עבודה לימים הראשונים בעבודה. יש מקומות שמעדיפים לא לזרוק ישר את העובד למים ויש שכן. גם אם הוחלט על העברת היום-יומיים הראשונים בהסברים כלליים "על מי מנוחות", דאגו לתוכנית מסודרת. דוגמא: בחצי השעה הראשונה: סיבוב היכרות המחלקות ועובדי החברה; בשעה השניה: הקדמה על התפקיד במדינה החדשה; רבע שעה הפסקה; היכרות עם מושגים מקומיים; צפייה של שעתיים בעבודה.  
  8. יש לצייד את העובד ברשימת טלפונים עדכנית לשימושו בעבודה.

 לסיכום, קבלת הפנים לעובד ביומו הראשון בעבודה ברילוקיישן הנה חשובה וקריטית להמשך שהייתו בכלל ועבודתו בפרט. סביר להניח שבכל מקרה יום העבודה הראשון ייחרט בזכרונו. פשוט שימו את עצמכם בנעלי העובד, שגם כאשר הוא מכיר את החברה – חשוב שירגיש שלאורך כל הדרך יש לו יד מכוונת ואוזן קשבת שגם יוזמת ומתעניינת בשלומו. השקעה בימים החשובים והמשמעותיים האלה תביא בהכרח להצלחה שלו ושל החברה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה