השיגו ריכוז באמצעות כיבוי "מוד עבודה מהירה" במוח

השיגו ריכוז באמצעות כיבוי "מוד עבודה מהירה" במוח

כשאנחנו מנסים לעשות כמה שיותר בכמה שפחות זמן, איננו מקדישים את הזמן הנחוץ למשימות שמצריכות חשיבה מעמיקה

שיתוף
מדעי המוח וניהול עובדים

מדעי המוח וניהול עובדים

אחת ההשפעות של גירוי היתר שיוצרת המדיה בימינו על המוח שלנו היא מה שלאו בבאוטה מכנה Fast Mode. בבאוטה הוא סופר ומנהל הבלוג Zen Habits. כאשר אתם מגבירים את פעילות המחשבה שלכם על ידי מעבר על הדוא"ל שלכם, זרם הציוצים שלכם בטוויטר, הפיד בפייסבוק וחוזר חלילה, המוח שלכם עובד במהירות מוגברת. קצב זה של מיליון מייל בדקה מוביל לתפוקה ריקה. אתם תצלחו במשימות קטנות ברשימת המטלות שלכם, בטוח. אבל לא תשלימו שום דבר בעל משמעות לטווח הארוך או משהוא מהותי באמת. 

למה זה קורה? גבולות ה-Fast Mode של המוח שלנו טמונים בקצב המהיר של החשיבה וקבלת ההחלטות. חשבו כמה מהר אתם סורקים את הציוצים או הפוסטים שלכם, גוללים דף אחר דף, מסמנים "לייק" מדי פעם, לוחצים על קישור פה ושם, עונים בקצרה לאנשים אחרים. או הדוא"ל: רוב הזמן אתם חורשים כנראה חלק מתיבת הדואר הנכנס שלכם, מתייקים ושומרים חלק מההודעות, מוחקים אחרות, מייצרים במהירות תגובה זריזה לאלה שמחייבים זאת. כל הודעת דוא"ל שמצריכה חשיבה שקולה יותר ממתינה ללא ספק זמן רב יותר בתיבת הדואר הנכנס שלכם, עד שתוכלו למצוא זמן נפרד לטפל בה. Fast Mode מזיק במובן של חסימת החשיבה העמוקה יותר.

יש דברים שאי אפשר לעשות בדקה אחת
כך מסביר זאת בבאוטה: "כתיבה או יצירה אחרת כאשר המוח שלכם על Fast Mode היא כמעט בלתי אפשרית עד שאתם עוברים ל-Slow Mode. אתם פשוט תעברו מהכתיבה לאיזושהי משימה קצרה ומהירה יותר או תפנו להסחות דעת. חשיבה על החלטה קשה זמן ארוך מספיק כדי לשקול את מגוון הגורמים ולקבל החלטה טובה גם היא קרובה למדי לבלתי אפשרית, כאשר אתם על Fast Mode… גם אינכם יכולים לתרגל או ללמוד באמת כאשר אתם על Fast Mode כי לוקח יותר מדקה כדי לעשות זאת."
בבאוטה ממליץ ללמוד לזהות מתי אנו מתפקדים ב-Fast Mode מנטלי, ללחוץ על הבלמים ולהעביר הילוך ל-Slow Mode. "הימצאות ב-Fast Mode מובילה למעברים מהירים מתמידים ול- busy-nessמתמיד," כותב בבאוטה. הוא מוביל לתשישות כי לעולם איננו נותנים לעצמנו מרחב נשימה… למדו לזהות מתי אתם ב-Fast Mode ותרגלו למעבר ל-Slow Mode מדי פעם. הכרחי לעשות את כל הדברים החשובים באמת."

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה