רב-משימתיות בקרב העובדים ותרומתה לארגון המודרני

רב-משימתיות בקרב העובדים ותרומתה לארגון המודרני

המודל של פס הייצור המסורתי בו כל עובד מבצע משימה אחת ויחידה הולך ונעלם משוק העבודה ואת מקומו תופס מדול העובד ה'לוליין'

שיתוף
גיוס עובדים
גיוס עובדים

בריאן דיויד ג'ונסון, עתידן (מומחה לארגון העתידי) באינטל טוען שאין דבר כזה אדם רב משימתי. לדבריו, מכונות יכולות לבצע כמה משימות בו זמנית ואילו המוח האנושי יכול להתמקד במשימה בודדת בלבד. האנשים המכונים רב-משימתיים multitaskers הם אלו שמסוגלים לעבור במהרה ממשימה אחת לאחרת וכמובן אלו שיש להם כמה כישורים ויכולות המאפשרים להם לבצע כמה משימות ולהיות אמונים על כמה תחומי אחריות בו זמנית.

גילברט טאן, מנהל בכיר בחברת הייעוץ וההשמה e2i מסביר: "עובדים רב-משימתיים הם נכס לארגון שעובר שינויים ותמורות. העובדים הרב משימתיים הם אלו שניתן לנייד אותם ביתר קלות ממחלקה למחלקה או מפרויקט לפרויקט, לפי צרכי הארגון. על כן, יותר ויותר ארגונים מחפשים לגייס עובדים רב משימתיים או לחילופין מפנים משאבים לפיתוח רב-משימתיות בקרב העובדים כהשקעה לטווח הארוך."

בחברת ההסעות SBS Transit לדוגמה, כל הנהגים מוסמכים לנהוג על כל סוגי האוטובוסים שמפעילה החברה ובנוסף, כל אחד בקיא בכמה מסלולים מעבר למסלול הייעודי שלו, כך שהחברה יכולה לנייד כל נהג לכל משימה בכל עת לפי צרכים משתנים ובמטרה להחליף או לתגבר עובדים בעת הצורך.

במלון רויאל פלזה בסינגפור קיים מערך לפיתוח רב-משימתיות מזה שנים. מנהלת משאבי אנוש ג'וליה אונג אמרה בריאיון לאתר HR Asia: "כאשר 'מציידים' עובדים בסט של כלים שמאפשרים להם לפתח יכולות וכישורים שונים הם הופכים להיות עובדים פרודוקטיביים יותר כי יש להם יותר עניין בעבודה ויותר ביטחון. ברויאל פלזה, תכנית ההכשרה לרב-משימתיות הגבירה את הפרודוקטיביות / הרווחיות של העובדים ממוצע של 8,000 דולר ב-2007 לממוצע של 25,000 דולר לעובד ב-2010. הנתונים הללו מוכיחים שקיים קשר ברור בין רב משימתיות לבין פרודוקטיביות, לבין תפוקה לבין רווחים."

פיתוח הרב משימתיות בקרב העובדים במודל שמציגה אונג הוא רווחי לארגון בשורה התחתונה אבל כדי שהוא יצליח – גם העובד צריך להרוויח. אונג: "משרת [butler] שמפתח כישורים תעסוקתיים חדשים רלוונטיים לצרכי הרשת ייהנה מתוספת שכר והמשכורת שלו יכול לגדול מ-1,200 דולר ל-1,400 דולר בחודש."

בנוסף, פיתוח רב-משימתיות בקרב העובדים מאפשר למלון להציע לעובדים תנאים טובים יותר בהיבט של איזון בין עבודה לחיי משפחה. רויאל פלזה בסינגפור מאפשרת לעובדים שלה לעבוד שבוע עבודה מסודר של 5 ימים בלבד וזאת אודות לעובדה שריבוי הכישורים בארגון מאפשר שיבוץ עובדים ביתר קלות. 

רב משימתיות מאפשרת לארגון לא רק להגדיל את התפוקה אלא לצבור את יתרון הרווחיות בענף. כך לדוגמה, עובדי חברת האלקטרוניקה Yakagawa בסינגפור אמנם משתכרים יותר מעובדי ענף האלקטרוניקה בהודו, אינדונזיה או ויאטנם אבל – העובד הרב משימתי של Yakagawa מבצע את העבודה של 6-7 עובדים מהודו, ויאטנם או אינדונזיה, מה שמאפשר ל- Yakagawa לשמור על יתרון תחרותי חרף העובדה שהיא משלמת משכורות גבוהות יותר ומעניקה לעובדיה תנאים כלליים טובים יותר.

ליה הקאווי, מנהלת ב- Yakagawa: "עובדים רב-משימתיים לא צריכים לחשוש שיגנבו להם את העבודה ושהם לא יהיו רלוונטיים יותר באחד מן הימים… רב משימתיות הופכת עובדים לא רק לאפקטיביים יותר עבור הארגון, היא הופכת את העובדים לבטוחים יותר ונאמנים יותר. 30% מהצוות שלנו עובד בחברה למעלה מ-28 שנים וזה אינדיקטור לשביעות רצון בקרב העובדים. הם יודעים שהם יכולים ללמוד לעשות יותר, לתת יותר ולהרוויח יותר בתמורה. אנחנו מתגמלים את העובדים על הכישורים, הידע והיכולות שהם מפתחים כדי לגרום להם ללמוד ולהתפתח באופן תמידי."

לסיכום, רב-משימתיות בקרב העובדים היא נכס לארגון וגם לעובדים אבל אבל זה דורש תכנון והקצאת משאבים. העובדים צריכים שיינתנו להם הכלים המקצועיים וסביבה תומכת ומקדמת כדי ללמוד ולהתפתח ובנוסף, עובדים שמתחילים לתרום יותר באמצעות ידע ויכולות ידרשו לתגמול כלכלי ולא כלכלי בתמורה והארגון צריך להיות ערוך לענות על הצרכים הללו. 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה