ארבע טכניקות להעלאה מודעת של התפוקה

ארבע טכניקות להעלאה מודעת של התפוקה

באמצעות טכניקות פשוטות של קשיבות (mindfulness) ניתן להגביר את היצירתיות והתפוקה. הרעיון הוא בעיקר להשתחרר מדפוסים שכובלים את המחשבה

שיתוף
תפוקת עבודה

תפוקת עבודה

ד"ר סטפן מק'נזי, מחבר הספר !Mindfulness at Work: How to avoid stress, achieve more, and enjoy life ("קשיבות בעבודה: איך להימנע ממתח, להשיג יותר וליהנות מהחיים!"), אומר שקשיבות "אינה שום דבר שאנו חושבים; היא מה שאיננו חושבים." לדבריו הקשיבות (mindfulness) היא "טכניקת חיזוק חיים וריפוי עתיקת ימים וטבעית, שיכולה לעזור לנו לזכור את מצב האושר והבריאות הטבעי שלנו, גם אם אנחנו חושבים שאנו מודרניים מדי ועסוקים מדי מכדי לתת קדימות למה שחשוב באמת."

על פי מקנזי, קיום מקום עבודה קשוב-מודע יותר הוא בכל ערך עבור כל חברה כיוון שקשיבות:

• מגבירה את תפוקת העובדים.

• מגבירה את המורל, את החיבור, את הסיפוק מהמשרה, ההנעה ושימור העובדים.

• מפחיתה את תופעת היעדרויות מהעבודה היתר (וגם את ה"נכחת", presenteesism, התופעה שבה מועסקים חולים מגיעים לעבודה).

• מפחיתה תאונות במקום העבודה ותביעות נגד המעסיק.

• משפרת את בריאותם הפסיכולוגית, הרגשית והגופנית של העובדים.

• מפחיתה מתח במקום העבודה ואת הבעיות הפסיכולוגיות, הרגשיות והגופניות הקשורות בו.

בכתבה באתר hr.blr.com מק'נזי מציע ארבע טכניקות להרחבה מודעת-קשובה של התפוקה והיצירתיות במקום העבודה:

1. התמקדות מלאה בכל דבר שאותו אנו עושים בעבודה תחבר אותנו באופן מלא ליצירתיות מעמיקה. כאשר אנחנו מודעים-קשובים אנחנו מחוברים באופן מלא לממשותו של הרגע הנוכחי. כאשר אנחנו מחוברים באופן מלא לרגע הנוכחי, אנו מפחיתים הסחות דעת מהעבודה שאינן מועילות לנו כמו רעיונות איך בעיה בעבודה "צריכה" להיפתר. כאשר אנו מודעים-קשובים אנו פתוחים באופן טבעי לפתרונות חדשים ויצירתיים בגלל שאנו מתעלים מעבר למגבלות של עשיית דברים בדרך שבה אנו או אנשים אחרים "צריכים" לעשות אותם או עשו אותם תמיד.

2. עצירה בין פעילויות של העבודה עוזרת לנו לעבוד באופן יצירתי (creatively) במקום באופן תגובתי (reactively). כאשר אנו תקועים מנטלית בבעיות העבודה שלנו, אנו מאבדים את יכולתנו הטבעית ליצור פתרונות. אנו יכולים להתעלות מעל מצב התודעה התגובתי ומעל "העלאת הגרה" המחשבתית אם נשתחרר מפעילות עבודה לפני שאנו מתחילים בפעילות הבאה – פשוט באמצעות עצירה אפילו לכמה שניות, והרגשת הגוף והנשימה שלנו.

3. להפסיק להיות מוטרדים מבעיות בעבודה ולהתחיל לפתור אותן. אנו מאמינים שחשיבה על בעיה שוב ושוב ושוב תפתור אותה. זה לא יקרה. החשיבה חוסמת את הזרימה הטבעית של תודעה יצירתית שתייצר באופן אוטומטי פתרונות יצירתיים כאשר נפנה לה את הדרך.

4. להשיב באופן חופשי למה שקורה בעבודה במקום להגיב בנוקשות למה שעלול לקרות. נוקשות היא ההפך מיצירתיות. אנו הופכים נוקשים כאשר אנו חושבים שאנו יודעים מה לעשות. כאשר אנו משחררים את האמונה שאנו יודעים את הדרך היחידה והטובה ביותר לפתור משהו, אנו יוצרים יצירתיות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה