פעילויות רווחה כגורם משמעותי ליצירת מקום שטוב לעבוד בו

פעילויות רווחה כגורם משמעותי ליצירת מקום שטוב לעבוד בו

היום השיח הטרנדי בשוק עוסק במהו Great place to Work, לצד הצורך הגובר ועולה בגיוס טאלנטים לארגונים והשוק התחרותי בו אנו מתנהלים

שיתוף

ארגונים שמבקשים להצליח וללכוד טאלנטים, לשמר עובדים טובים ולייצר סביבת עבודה מקסימלית, יחשבו "מחוץ לקופסא" ויפתחו דרכים חדשניות ויצירתיות לאופטימיזציה של איתור הטאלנטים הפוטנציאלים.
אחת הדרכים המקוריות והנבונות לבצע זאת, היא לשלב את מומחיות מחלקת הרווחה בארגון ולייעל את פעילויות הרווחה כך, שיפעלו בין היתר בתחום הזה.

שגית מלכס גלסויין, מנהלת הרווחה בחברת SAP, יו"ר כנס הרווחה השנתי 2016, שיתקיים ב- 19 ביולי בכפר המכביה, מספרת על כמה מהדרכים המקוריות של מחלקת הרווחה ב- SAP לאיתור וגיוס טאלנטים לארגון.

שגית מנהלת את תחום הרווחה ב- SAP למעלה מעשור, ולאחרונה גם מובילה את תחום ה- Diversity בארגון. בין מגוון תפקידיה במחלקת משאבי אנוש ב- SAP עסקה שגית בתחום הגיוס, הובילה את תחום השכר וההטבות וכן את תחום ההדרכה. בנוסף היא לוקחת חלק פעיל בכנסים, מרצה, משתתפת בפאנלים ושותפה לפרוייקטים חברתיים בשוק הישראלי.

"בשנים האחרונות הובן הפוטנציאל המשמעותי של תחום הרווחה ביצירת מקום שטוב לעבוד בו ואיתור וגיוס טאלנטים." אומרת שגית "הבנו בעצם שתחום הרווחה תורם למשיכת כישרונות לארגון, לשימור עובדים טובים לאורך זמן, ומהווה אלמנט משמעותי בתחרות בשוק. כמו כן, אנו יכולים לזהות כי אצל העובדים שמסיימים העסקה מבחירה, האלמנט המשמעותי שנתפס כויתור הוא למעשה על חווית הרווחה כפי שהיא מיושמת בארגון, כחוויה הוליסטית הפוגשת את העובד בכל צומת בחייו האישיים והמקצועיים."

מהם תחומי העיסוק של מחלקת הרווחה ב- SAP?

"התפיסה של תחום הרווחה ב- SAP היא הוליסטית. בדומה לחוויית לקוח בתחום המכירות והשירות, אנחנו מדברים על חווית העובד במקום הראשון. מחלקת הרווחה ב- SAP מלווה את העובד החל מהשלב בו הוא נקלט בארגון, דרך נקודות ציון משמעותיות בחייו האישיים, תמיכה, סיוע וניווט, ועד לרגע הפרישה.
אנחנו משמשים שותף אקטיבי של העובד לכל אורך הדרך, ע"י ליווי, יעוץ והכוונה של העובד.

דוגמאות לכך הם שירותים שאנו מציעים לעובדי SAP כגון: שירותים פסיכולוגיים לתמיכה לעובד ולבני משפחתו, ביטוח בריאות מורחב לעובד ולבני משפחתו, תכניות מקיפות של עידוד אורך חיים בריא שכוללות הפעלת חדר כושר אינהאוס, מערך חוגי ספורט, טיפולים אלטרנטיביים במשרדים, סדנאות ירידה במשקל, סדנאות הפסקת עישון, קבוצות אופניים וריצה ועוד.

חשוב לנו לספק מענה התואם את צרכיו של העובד, לכן למשל בתקופות של חופשות וחגים, אנו דואגים לקיים קייטנות ופעילויות לילדי העובדים בטווחי גילאים שונים, כולל מענה לבני הנוער. ובכל אירוע משקיעים מחשבה ומשאבים על יצירת סביבה מותאמת תכנים ופעילויות לעובדים בעלי משפחות לצד עובדים ללא ילדים. מתוך רצון לתת מענה רחב ככל שניתן לסוגי אוכלוסיות שונים.

ברמה הפרסונלית הארגון שותף בנקודות המשמעותיות בחייו של העובד ובני משפחתו ומציין אירועים משמעותיים כגון: ימי הולדת, חתונה, לידה, עליה לכתה א' וציון גיל מצווה – הכל באמצעות חגיגות, מתנות, ימי חופש אירועים ופעילויות נוספות. גם בעתות קשות של מחלה או אבל, אנחנו שם ללוות את העובדים."

אילו אירועים ופעילויות מיוחדות אתם עורכים השנה?

"מאחר ופעילויות רבות נותנות מענה לעובדים בעלי משפחות, כגון: אירועי משפחות, קייטנות קיץ, הקרנות סרטים והצגות לילדי העובדים, וכד', החלטנו השנה לייצר פעילויות מיוחדות לעובדים צעירים שאין להם ילדים. האוכלוסיה של עובדים ללא ילדים ב- SAP מהווה שליש מעובדי החברה והחלטנו לתת מענה מקיף גם לאוכלוסיה הזו.

יזמתי תוכנית שנקראת "SAP Night Out" שמשלבת עובדים צעירים בפעילויות פנאי המותאמות לאופי ולסגנון שרלוונטי להם. אירוע לדוגמה שסגרנו בבר בתל אביב לעובדים הצעירים, כלל שתיה חופשית, אלכוהול, הרצאה בסגנון "מדע על הבר" ו- D.J שהרקיד את המסיבה.

ערבים מסוג זה מאפשרים הזדמנות לגיבוש ופאן עבור העובדים, ומאחר והם מוזמנים להביא את חבריהם לאירוע, זוהי הזדמנות גם להיכרויות ברמה האישית (שלא לומר "שידוכים") ומפגש נטוורקינג עם קהילה רחבה יותר שאינה בהכרח מועסקת ב SAP, וכך טאלנטים נוספים נחשפים לארגון כך שזה משרת את המטרה הנוספת.

היום השיח המרכזי הוא סביב חדשנות ויזמות, במסגרת פעילויות לקידום חשיבה חדשנית, ובמטרה לחשוף את העובדים לטכנולוגיות חדשות ייצרנו סביבת עבודה הכוללת גאדג'טים חדשניים, שמהווה מעין "חדר כושר למוח" ומיועדת לקידום פרוייקטים.
מתוך רצון לקדם את תחום החדשנות במהלך כל השנה, לצד אירועים טכנולוגיים, בחרנו לחבר את העובדים ובני משפחותיהם לתחום גם באירועי רווחה. אנו מנגישים את הפעילויות בגובה העיניים, ומייצרים חוויה משמעותית במסגרתה הילדים ובני הזוג יכולים להתנסות בעמדות חדשנות שונות ולהרגיש חלק מעולם החדשנות שאנו מובילים בחברה. 

אחת הדרכים המיוחדות לתת במה לעובדים, היא במסגרת תכנית 'Share your talent'. זו תכנית בה עובדים מעבירים חוגים וסדנאות לעובדים אחרים מהתחביבים האישיים שלהם. עובד חובב צילום למשל, מעביר סדנת צילום לעובדים בחברה. עובדת שלומדת רפואה אלטרנטיבית מעבירה אחת לשבוע מדיטציה ליתר העובדים, עובד חובב משחק מעביר סדנת אימפרוביזציה, ועובדת נוספת מעבירה סדנה להכנת עוגות מבצק סוכר. זה גם חוסך עלויות של סדנאות חיצוניות לחברה וגם משמח את העובדים שזוכים לספק לאחרים טעימה מהתחביבים האישיים שלהם. גם העובדים שמשתתפים כקהל מאוד נהנים. אני מאמינה שעובדים מעורבים, הם עובדים שנהנים יותר ומתחברים יותר לעשייה ולארגון. הם מרגישים שמה שנעשה הוא עבורם והם חלק בקבלת ההחלטות ובהתהוות הדברים."

כיצד מחלקת הרווחה משפיעה על משיכת טאלנטים לארגון?

"מאחר ושוק העבודה בישראל הוא שוק יחסית קטן, ישנה משמעות רבה למידע שעובדים שלנו משתפים עם חברים וברשתות החברתיות. נושא ה- Sharing מאוד חזק לאיתור ומשיכת טאלנטים וכאשר עובדים משתפים אירועים חברתיים ופעילויות משמעותיות ומיוחדות שנעשות ב- SAP, אנשים נחשפים לכך ומגיבים לכך בהתלהבות. זה מעביר את המסר של SAP כמקום שטוב לעבוד בו, משתף את את התדמית ומייצר משיכה לטאלנטים."

מה הייחודיות של מחלקת הרווחה ב- SAP?

"התפיסה שלי היא שרווחה מוצלחת היא זו שנוגעת בעובדים, עונה על ערכי הארגון ופוגשת את יעדי ההנהלה. כזו שמצליחה לייצר סביבת עבודה אופטימלית, מחזקת את תחושת החיבור והשייכות לארגון וגאוות יחידה.
תוכנית רווחה מוצלחת מבחינתי, היא כזו המערבת את העובדים בתכנון ויישום. חשוב לי לאפשר לעובדים להשפיע, לשתף, לייצג ולהרגיש חלק מתוכנית משמעותית.

מדי שנה אני יוצאת ב"קול קורא" ומזמינה עובדים מקבוצות פיתוח ומכירות לקחת חלק בפורום כ"נציגי רווחה", בכך אני מאפשרת להם להשפיע ולשמש כשגרירים בשטח, מתוך רצון לגעת בכלל העובדים ולייצר שינוי בהתאם. שיתוף הפעולה עם השטח, מאפשר לי להציג להנהלה תמונה רחבה המחוברת לעובדים בארגון."

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה