פני העתיד בעולם משאבי אנוש: תוכנות AI מנתחות הבעות פנים של מועמדים

פני העתיד בעולם משאבי אנוש: תוכנות AI מנתחות הבעות פנים של מועמדים

AI נכנסת חזק לעולם משאבי אנוש וגיוס עובדים וכעת מציעה ניתוח הבעות פנים של מועמדים בראיונות וידאו

שיתוף

האם אי פעם שיקרת במהלך ראיון עבודה? רוב המועמדים מסלפים מעט את האמת בנוגע לשנות הניסיון, לקורסים, פרויקטים בהם לקחו חלק והצלחות באופן כללי. אולם בפעם הבאה שתעמדו מול המראיין בראיון וידאו, מערכת בינה מלאכותית עשויה לאבחן ולנתח כל מהלך בהבעת הפנים שלכם, להעריך את הכנות של תשובותיכם וכן את רגשותיכם באופן כללי. היא גם עשויה לנסות לקבוע אם האישיות שלכם אכן מתאימה לתפקיד.

הדבר כבר נעשה בפועל מעל לשנה, בארגונים גדולים המגייסים עובדים ומשתמשים בטכנולוגיות חכמות ומחפשי עבודה שלרוב מאתרים הזדמנויות למשרות נחשקות בחברות אלו, בעמודי החברות ברשתות החברתיות כגון לינקדאין ופייסבוק. המועמדים הפוטנציאליים לחברה, עוברים מבחנים שונים שרובם באמצעות משחקים המבוססים על מדעי המוח, שנועדו להעריך את האישיות שלהם במצבים מסוימים כגון: לקיחה או הימנעות מסיכונים, כדי לוודא התאמתם לעבודה.

לאחר מכן, המועמדים מתראיינים בשיחת וידאו מהמחשב או מכשיר הסלולר, כשלמראיין ישנן שאלות מוכנות מראש. זה המקום שבו מערכת הבינה המלאכותית (AI) נכנסת, ומבצעת מדידות וסריקות של הבעות הפנים של המועמד כדי להבין את מצב הרוח שלהם ולהעריך תכונות אישיות נוספות.

האם מערכת ה- AI מעריכה את הכנות של המועמד? זה עדיין לא וודאי, אולם בהתחשב בידע העצום שמערכות אלו מחזיקות ובאלגוריתמים החכמים, ככל הנראה היא יכולה להעריך את הכנות כאחת מתכונותיו של המועמד. אחת מתוכנות אלו המסופקת על ידי חברה הנקראת HireVue, בוחרת את המועמדים שהיא סבורה כי הם המתאימים ביותר ומחזירה אותם למגייס האנושי, בצירוף הערות מהבינה המלאכותית לגבי מה שהיא ציינה על כל מועמד. מעסיקים רבים ברחבי העולם משתמשים בשירות זה.

היתרונות במערכות ניתוח הבעות פנים

יש הרבה יתרונות לגישה זו, הן עבור המעסיק והן למועמד. ראשית, המערכת יוצרת נוחות אצל שני הצדדים, ומאפשרת למועמדים להתראיין בכל עת שהם רוצים באמצעות הוידאו, ולמגייסים, לבחון את השיחות הללו לאחר מכן, בנחת, בכל עת שירצו ואף לצפות בחלקים מהם שוב ושוב.

בנוסף, חברות טוענות כי גישה חדשה תורמת למגוון האתני התעסוקתי, עם מה שהן מכנות עלייה "משמעותית" בשכר לא לבן. זה הגיוני, כיוון שמגייסים אנושיים, גם אם יש להם כוונות טובות, כפופים להטיות לא מודעות שמערכות בינה מלאכותית לא כפופות להן.

אולי החשוב ביותר: הגישה החדשה הגדילה את מספר העמדות שהארגונים הגדולים מלאו באלפי מועמדים וזה משמעותי. השיטה החדשה של גיוס זה מובילה למגוון חברתי-כלכלי גדול יותר גם כן.

יותר מכל, זה חוסך הרבה זמן בגיוס ודיוק טוב יותר להתאמת המועמד למשרה.

יש גם כמה חסרונות

מצד שני, יש כמה חסרונות פוטנציאליים גדולים לגישה זו גם כן. דבר אחד, זה לא הכי נעים לדעת שתוכנה בוחנת את הבעות הפנים שלך והן מנותחות ע"י אלגוריתם? הרעיון שתוכנת AI מנתחת את הבעות הפנים שלך כדי לקבוע את מידת ההתאמה והכשירות שלך לתפקיד הוא קצת מצער, גם אם סוג של ניתוח הופך נפוץ יותר ויותר בעולם המודרני שלנו.

מעבר לכך, מצבי הרוח שלנו הם דבר מאוד משתנה, ולכמה ששינויים אלו לא בהכרח יש קשר לעבודה אותה אנו מבקשים. אדם שהקשר הזוגי שלו הסתיים לאחרונה או שיש לו, למשל, כאב שיניים עשוי להראות סימנים של אומללות, כעס או בלבול ואין שום קשר בין המצב הזמני הזה ובין יכולתו להתאים לתפקיד ולבצע אותו מצוין.

מכשול נוסף הוא שיש מגוון של בעיות פיזיות שעלולות להשפיע על הפנים שלנו ועל הבעות פנים. מה אם למרואיין יש קעקועים בפנים? צלקות? אם הוא עבר שבץ? עשה זריקות בוטוקס? המראיין האנושי יכול לראות את הדברים הללו ולקחת אותם בחשבון, אך האם AI יכול לקחת בחשבון גורמים כאלו אצל מועמדים לתפקיד?

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה