העובד התרשל בתפקידו ואף עשה נזק. מגיעים לו פיצויי פיטורין?

העובד התרשל בתפקידו ואף עשה נזק. מגיעים לו פיצויי פיטורין?

האם חלה חובה לשלם פיצויי פיטורין גם לעובד שפוטר לאחר שלא מילא את תפקידו ועשה נזק? הסיפור הבא עונה על התשובה

שיתוף
פיצויי פיטורין לעובד שמעל

פיצויי פיטורין לעובד שמעל

כשיש עובד שאינו מבצע את תפקידו ומסב נזק לחברה, וניתנו לו מספר הזדמנויות להשתפר ודבר לא השתפר מצדו, אחת השאלות הנשאלות היא בעצם מדוע לא לסיים את העסקתו? במיוחד במקומות עבודה בהם התקציב מוגבל מאוד ואינו גדול, המנהלים מתרעמים בלבם על העובדה כי עליהם לשלם פיצויי פיטורין לעובדים שלמעשה ביודעין הם מסבים נזק למפעל. יש מקרים שאף מדובר ברצון של העובד להגיע למעמד של פיטורין כדי לקבל את הכסף. מדוע מגיע לעובד כזה פיצויי פיטורין?

הסיפור הבא מראה שיש מקרים שבית המשפט מוצא דרך ביניים. עובד שהועסק במשך שנה וחצי כסוכן מכירות בחברת "אי.אם.איי גלאס" העוסקת בתחום הזכוכית, פוטר לאחר שמנהלו גילה כי הוא מסתובב ברחבי הארץ ללא ביצוע עבודתו, נוסע לערים בהן אין לקוחות ובנוסף יוצא לעבודה באיחור ולא עובד תשע שעות ביום כמסוכם. העובד הגיש תביעה נגד המעסיק, בטענה שפיטוריו נעשו ללא שימוע ובחוסר תום לב. הוא תבע לקבל 32 אלף שקלים, בגין דמי הודעה מוקדמת וזכויות סוציאליות נוספות המגיעות לו לפי חוק. 


 בואו להרחיב ולהעמיק את הידע על פיטורי עובדים – ביום עיון בנושא סיום יחסי עובד מעביד. לחצו כאן לפרטים


מנגד טען המעסיק כי נאלץ לפטר את העובד בשל בעיות משמעת חמורות. לדבריו, הוא זומן לשימוע לאחר שנבדק דו"ח הנסיעות של הרכב שניתן לו מטעם החברה, ובשימוע נאמר לו כי הוא מחסיר שעות, ובשעות שכן כביכול עובד, הוא נוסע למקומות בהם אין לקוחות. מנהליו הבהירו לו כי מדובר בשימוע טרם פיטורים והוסבר לו כי אם הוא מעוניין להמשיך לעבוד, עליו לבצע את מטלות התפקיד באופן רציני. לאחר שהעובד לא שיפר את התנהלותו, החברה ראתה בכך מעילה בתפקידו ועל כן הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורין.

השופטת קבעה כי הראיות מוכיחות את טענת החברה כי העובד יוצא בשעות מאוחרות מהבית, ולעתים אף בשעות הצהריים, ואינו מבצע את עבודתו. לפיכך ההתנהלות הזו מהווה הפרת משמעת חמורה. השופטת האזינה להקלטת השימוע וקיבלה אותו מכיוון שהעובד בחר להגיב רק באמצעות המילה 'אוקיי' בסוף כל טיעון במהלך השימוע. יחד עם זאת, השופטת קבעה כי למרות שהעובד פוטר בצדק, הוא עדיין זכאי לקבל חלק מפיצויי הפיטורין. כמו כן הוא זכאי לקבל דמי הודעה מוקדמת וחלק מהפרשי הפנסיה. 

הקביעה של השופטת לשלם לעובד חלק מפיצויי הפיטורין נבעה מכך כי עצם השימוע והפיטורים מהווים מהלך חריף בפני עצמו, ולכן בית הדין לעבודה נוהג במשורה בנוגע לשלילת תשלום פיצויים – שכן שלילתם תהווה עונש נוסף לעובד. בית הדין יבדוק כל מקרה לגופו, ולפי מידת חומרת עבירות המשמעת, הזמן שהן נמשכות ומידת האמון שניתן לעובד על ידי החברה – יחליט האם לשלול מן העובד קבלת פיצויי פיטורין באופן מוחלט.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה