שיתוף

פרויקט התמודדות משאבי אנוש עם נגיף הקורונה

 

מנהלי משאבי אנוש השקיעו כל כך הרבה זמן, מאמץ, כישורים, יצירתיות וגם משאבים כספיים בהסתגלות מהירה לנורמה החדשה של עבודה מהבית, עם כל הכרוך בכך מבחינת ציוד, גישה של עובדים מרחוק, תקשורת בין חברי הצוות, ציוד מתאים ועוד ועוד, שיהיה חבל להשליך הכול הצידה ולנסות לחזור לעבודה שהיא רק מהמשרד, או ברובה מהמשרד.

אין ספק שכעת דרושה היערכות מסוג חדש כדי להסתגל לעבודה היברידית כשיטת עבודה שתאומץ לצמיתות. אלא שבפועל, רובה המכריע של העבודה בנושא זה כבר נעשתה. כל שנותר כעת הוא ליישם.

מודל עבודה היברידי הוא מודל שבו לחברה יש עובדים שעובדים גם במשרד וגם מרחוק. כאשר בחלק מימות השבוע הם מגיעים למשרד ובחלק אחר של ימי השבוע הם עובדים מהבית (מרחוק).

אין ספק שהסגרים, שחייבו את הארגונים לעבור למודל של עבודה מהבית, היו קשים לכולם מבחינות רבות.

וכולם רוצים לחזור לשגרה "נורמלית". אלא ששגרה נורמלית אינה בהכרח אומרת שצריך לחזור לאחור או לעבר.

ענקית המחשוב מייקרוסופט ביצעה סקר ממנו עולה, כי יותר מ-70 אחוזים מהעובדים הביעו את רצונם להמשיך לעבוד מהבית לפחות בחלק מהשבוע, בעוד שכ-65% מהעובדים הביעו את רצונם לעבוד עם שאר חברי הצוות פנים אל פנים, בחלק מימי השבוע.

בד בבד, גם בקרב ההנהלות הבכירות של ארגונים רבים בארה"ב כבר מתחילים לדבר על עיצוב מחדש של המשרדים באופן שיתאים טוב יותר לעבודה במודל היברידי.

אין ספק שחלק מההערכות הזאת נובע מתוך הכרח. הקורונה מתעתעת ולאף אחד לא ברור מתי, ואם בכלל, היא תעלם לחלוטין.

המשמעות היא, שעוד זמן רב ככל הנראה, לא ניתן יהיה להחזיר את כל עובדי החברה למשרדים בבת אחת.

לדוגמה, חברות ענק בעולם, לרבות גוגל, פייסבוק ואחרות, כבר הודיעו שלא יכניסו אל המשרדים, עובדים שמסרבים להתחסן או שאינם מחלימים או לחלופין, שאינם מסכימים להציג תוצאות בדיקת קורונה עדכנית.

עם פרוץ משבר הקורונה ותחילת העבודה מהבית, אחד החששות הגדולים של הנהלות של חברות ושל מנהלים ישירים היה החשש מפני ירידה בפרודוקטיביות.

הניסיון בפועל הראה כי הפרודוקטיביות לא ירדה ובמקרים לא מעטים דווקא עלתה כשהעובדים עבדו רק מהבית.

חברת הסקרים האמריקאים גאלופ ערכה סקר ממנו עולה כי אצל עובדים שעובדים לפחות בחלק מהזמן מהבית, ניכרת רמת מחוברות גבוהה לארגון, דבר המשפיע רבות את הפרודוקטיביות.

עם זאת, עולה מהסקר של גאלופ, כי דווקא אצל עובדים שעבדו כל הזמן רק מהבית נראתה שחיקה.

לכן, טוענים המומחים, כי השילוב של עבודה מהבית ומהמשרד יכול להיות טוב לעובדים וגם לארגון באותה מידה.

אם כן, איך כיצד נראה מודל עבודה היברידי בפועל: מסתבר שאין תשובה אחת חד משמעית.

יש עובדים שפורחים כאשר הם עובדים מהבית רוב הזמן, ומגיעים למשרד רק לצורך פגישות. ומנגד, יש עובדים שבבית יש להם יותר מדי הסחות דעת ולכן מעדיפים להגיע למשרד כל יום או כמעט כל יום.

במילים אחרות, יש ספקטרום שלם שבמסגרתו ניתן להרכיב הרבה מאוד שילובים של ימי עבודה מהמשרד ומהבית, כמו גם שילובים רבים של שעות עבודה במהלך היום, ודרכים לעמידה בלוחות זמנים של פרויקטים, על אף השוני בשעות העבודה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה