שיתוף

המגמה של עובדים המעדיפים לעבוד מהבית או מסניפים מרוחקים הולכת וגוברת בארה"ב ובד בבד היא הולכת ומתפשטת לשאר העולם. מסקר שערכה חברת הסקרים גאלופ עולה, כי בשנת 2012 עבדו כ-39% מהעובדים האמריקאים מהבית, לפחות חלק מהזמן.

ארבע שנים לאחר מכן, ב-2016 כבר עבדו כ-43% מהעובדים האמריקאים מהבית, לפחות חלק מהזמן. כאשר גאלופ מתייחסת לחלק מהזמן, הכוונה היא שחלק מהזמן עובדים אלה עובדים מהבית ובחלק אחר הם עובדים עבודה משרדית. במילים אחרות, אין הכוונה לעובדים שעובדים בעבודה חלקית אותה הם עושים מהבית.

המגמה בתנופה בתעשיות רבות

עוד עולה מהסקר של גאלופ, כי המגמה של המעבר מעבודה משרדית לעבודה מהבית נמצאת בתנופה בתעשיות רבות ומגוונות, כולל כאלה שבעבר אפילו לא חשבו שניתן לעבוד עבורן מהבית.

החוקרים של גאלופ מציינים, כי לא רק באחוז העובדים שמעדיפים לעבוד מהבית חלה עלייה. בה בעת חלה עלייה גם בשיעור העובדים שעובדים מרחוק גם אם לא מביתם, כלומר במשרדים מרוחקים, סניפים מרוחקים וכו. לדוגמה, אם משרדי החברה נמצאים באורגון,  ויש להם פעילות באלבמה, הרי שניתן להקים סניף קטן שמעסיק מספר מצומצם של עובדים. לעיתים מדובר אף עובד אחד בלבד.

הסקר אף בדק את התפתחות המגמה הזו על פני שנים. החוקרים של גאלופ מציינים בסקר, כי בשנת 2012, כ-24% מהעובדים עבדו כ-80% מזמן העבודה שלהם מרחוק.

31% מהעובדים עובדים מרחוק 80% מזמן העבודה

ארבע שנים מאוחר יותר, ב-2016, חלה עלייה וכ-31% מהעובדים עבדו מרחוק כ-80% מזמן העבודה שלהם. גם מספר העובדים שעובדים מרחוק כ-40%-80% מזמן העבודה שלהם עלה במידה מסויימת. בה בעת, חלה ירידה במספר העובדים שעובדים מרחוק פחות מ-20% מזמן העבודה שלהם.

כאמור, הסקר של סאלופ מצא, כי המגמה לעבור לעבודה מהבית מקבלת תאוצה בקרב רוב סוגי התחומים והתעשיות, לרבות תחומים וסיג תעשיות שבעבר לא שקלו סוג של זה שיטת עיסוק.

פיננסים נדלן וביטוח מובילים את המגמה

הסקר מצא, כי בתחומים כמו פיננסים, ביטוח ונדל"ן חלה העלייה החדה ביותר בהיקפי הזמן המוקדשים לעבודה מרחוק. לא הרחק מאחוריהם ניצבות תעשיות דוגמת ייצור, בנייה, תחבורה וקמעונאות.

בצידה השני של סקלת המגמה ניצבים תחומים דוגמת מדע, הנדסה, ארכיטקטורה, חינוך, הדרכה וספרנות, וכן שירותים קהילתיים וחברתיים.  אמנם, גם בקרב עובדים בתחומים אלה ניכרת עלייה חלקית בשיעורי העבודה מרחוק, אבל מדובר בעלייה באחוזים קטנים יותר לעומת שנים קודמות.

עבודה מרחוק – הארגון מרוויח

כפי שכבר כתבנו כאן, עבודה מרחוק פועלת גם לטובת הארגון, שחוסך בכך עלויות הכרוכות בהעסקת עובדים במשרד. מדובר בהוצאות דוגמת הוצאות נסיעה, הוצאות עבור השטח המוקצה לכל עובד, עלויות תקשורת ועלויות נוספות. ממחקר שנערך בקרב ארגונים עולה, כי עבודה מרחוק חוסכת לארגון כ-11 אלף דולר לעובד בממוצע לשנה.

מתברר כי סוגים רבים של טכנולוגיות חדשות תומכים בסוג של של עידן העבודה החדש. שיחות ועידה בווידאו, שיתוף באמצעות ענן, וטכנולוגיות נוספות שמאפשרות ליצור תקשורת סבירה עם העובדים מרחוק. כתוצאה מכך, הן מאפשרות לעובדים מרחוק לייצר עבודה איכותית ועדיין ליהנות מהנוחות של עבודה מהבית. עוד עולה מהמחקרים, כי לעתים קרובות, העובדים המרוחקים הם אף פרודוקטיביים יותר.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה