שיתוף

עובדים רבים מעוניינים בתפקיד ומקום עבודה שמאפשרים לעבוד מהבית. אלא שלא כל העובדים יכולים לעבוד מהבית ויש לא מעט עובדים שבגלל אופי העבודה שלהם, חייבים לעבוד מהמשרד באופן מלא.

מתברר שיש לא מעט עובדים שהאפשרות לעבוד מהבית, גם אם בחלק מימות השבוע, אינה קריטית עבורם והם דווקא היו מעדיפים סוגים אחרים של גמישות בעבודה כמו למשל, האפשרות לבחור באילו שעות לעבוד, יותר ימי חופשה, והאפשרות להחליט מהי שעת התחלת העבדה ושעת הסיום.  

מסקר שנערך בקרב עובדים בארה"ב על ידי חברת הסקרים האמריקאית גאלופ עולה, כי כ-58% מהעובדים בארה"ב עובדים באופן מלא באתר החברה (במשרדי החברה) ואינם יכולים לבצע את עבודתם מרחוק.

עוד עולה מהסקר של גאלופ, כי אצל עובדים שעובדים באופן מלא מאתר או משרדי החברה, כלומר, שבגלל אופי תפקידם אין להם יכולת לעבוד מרחוק, נמדדו רמות מחוברות נמוכות יותר, של כ-29 אחוזים, לעומת עובדים שעובדים מהבית באופן מלא שמידת המחוברות אצלם עומדת על כ-38% ולעומת עובדים על פי המודל ההיברידי שאצלם נמדדה מידת מחוברות של כ-38 אחוזים.

החוקרים מציינים כי דווקא עובדים שעובדים מול לקוחות, ושלא חוו את היתרונות של עבודה מהבית באופן מלא או באופן חלקי (על פי המודל ההיברידי), הם לא הסיבה העיקרית לפער המחוברות.

מתברר שיותר מ-50 אחוזים מהעובדים שעובדים באתר החברה (במשרדי החברה), שבגלל תפקידם אינם יכולים לעבוד מרחוק, טוענים שלא מטרידה אותם העובדה שעמיתיהם כן עובדים מהבית.

עם זאת, כן קיימת טינה כלפי חוסר האפשרות לעבוד מרחוק בקרב עובדים שעובדים באופן מלא מהמשרד או אתר החברה, אף על פי שאופי תפקידם מאפשר להם לעבוד מהבית.

יותר מ-50 אחוזים מעובדים אלה מבטאים רמה מסוימת של אי נוחות לעומת עובדים אחרים שמקום העבודה כן מאפשר להם את הגמישות של עבודה מרחוק.

עוד עולה מהמחקר, כי עובדים רבים שעובדים מול לקוחות (ולכן חייבים לעבוד באופן מלא באתר החברה) מעדיפים לקבל גמישות בשעות העבודה על פני גמישות במיקום העבודה.

החוקרים של גאלופ מציינים, כי לגמישות בשעות העבודה יכולה להיות משמעות שונה עבור עובדים שונים.

יש עובדים שמעדיפים את האפשרות לבחור באילו ימים הם עובדים, יש עובדים שמעדיפים גמישות בבחירה באילו שעות הם עובדים ויש עובדים שמעוניינים ביותר ימי חופשה שנתית בשנה.

כל מגוון האפשרויות הזה מאפשר לעובדים להתאים טוב יותר את שעות העבודה שלהם ביחס לשעות הפנאי.

מהסקר של גאלופ עולה עוד, כי כ-33% בלבד מבין העובדים שמחוייבים לעבוד באופן מלא מהמשרד מעוניינים שתהיה להם האפשרות לעבוד מהבית.

למעשה, על פי הסקרים של גאלופ, הרצון – של עובדים שנאלצים לעבוד מהמשרד באופן מלא – לקבל את האפשרות לעבוד מרחוק, ירד ב-2023 לכ-33 אחוזים לעומת כ-38 אחוזים אשתקד.

בסוגייה של אילו סוגי גמישות מציעים המעסיקים של העובדים שעובדים מול לקוחות, ואיזו אפשרות נראית בעיני העובדים הכי אטרקטיבית, במידה שאם היא תוצע להם על ידי מעסיק אחר הם יעזבו ויצטרפו את המעסיק האחר, התקבלו תשובות שהחוקרים של גאלופ חילקו אותן לארבע קטגוריות:

1 האופציה שהכי הרבה עובדים מעוניינים בה ושהכי הרבה מעסיקים מציעים אותה, היא האפשרות לעובדים לבחור באילו ימים בשבוע לעבוד.

2 שתי האופציות שעובדים רבים מעוניינים בהן אבל הרבה פחות מעסיקים מאפשרים אותן הן: יותר ימי חופשה בתשלום ושבוע עבודה של ארבעה ימים, של 10 שעות עבודה בכל יום.

3 האופציות הנפוצות יותר בקרב מעסיקים (כלומר שהרבה מעסיקים מציעים אותן) אבל פחות עובדים מעוניינים בהן: גמישות בזמני התחלת העבודה ושעות סיום העבודה, גמישות לבחור באילו שעות לעבוד, ולבוש לעבודה שלא על פי קוד הלבוש הקפדני.

4 האופציות שפחות מעסיקים מציעים ופחות עובדים מעוניינים בהן (כאמור, מדובר בעובדים שעובדים מול לקוחות ולכן עובדים באופן מלא מאתר החברה: אפשרויות עבודה מרחוק או עבודה מהבית, בחירה באילו שעות ביום לעבוד, שבוע עבודה של שלושה ימים שכל אחד מהם מונה 12 שעות עבודה, משמרות קצרות יותר, ועבודה מכל מקום (בתוך אתר החברה).

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה