עד כמה קמפיין #MeToo משפיע על משאבי אנוש?

עד כמה קמפיין #MeToo משפיע על משאבי אנוש?

השפעת קמפיין #MeToo על הטיפול בהטרדות מיניות בארגונים וחברות

שיתוף
הטרדה מינית במקום העבודה

הטרדה מינית במקום העבודה

קמפיין #MeToo יושם על רקע התפוצצות פרשת ההטרדות המיניות בהוליווד של המפיק הארווי ויינשטיין.

בהמשך להתפוצצות הפרשה, לא פחות מ- 12 מיליון נשים ברחבי העולם וגם בישראל פרסמו ברשתות החברתיות פוסטים עם התיוג metoo ככוונה לכך שגם הן עברו בדרך זו או אחרת, הטרדה מינית.

כיצד התנועה והקמפיין משפיעים על תחום משאבי האנוש?

בעוד שאנשי המקצוע בתחום משאבי האנוש היו פחות מודאגים לגבי אכיפת חוקי ההטרדה המינית מאשר בשנים קודמות, הודות להשפעת תנועת #MeToo והתעצמות תביעות ההטרדה מינית, הם יותר ויותר מודאגים מכך.

סקר המעסיק השנתי של Littler לשנת 2018 אשר סקר 1,111 מקצוענים בתחום משאבי האנוש פרסם לאחרונה את ממצאיו ואלו הם חלק מממצאי המפתח העיקריים:

ההשפעה של תנועת #MeToo על אנשי משאבי אנוש

סוגית ההטרדה המינית במקום העבודה והדרך הנכונה להגיב על כך היא בעיה משמעותית עבור מעסיקים בשלב זה.

המחקר מצא כי 66% מהמעסיקים דרגו הטרדה מינית במקום הראשון ברשימת הדברים החשובים שלהם או לכל הפחות במקום השני ברשימה.

עוד נמצא בסקר, כי רוב המעסיקים נקטו צעדים פרואקטיביים כדי להילחם בבעיה זו. בתגובה לתזוזה התרבותית שנוצרה בעקבות תנועת #MeToo המעסיקים נקטו בצעדים הבאים:

קיימו הכשרה נוספת למנהלים ולעובדים (55% מהמעסיקים).

עדכנו את מדיניות משאבי האנוש או את ספרי ההדרכה שלהם (38% מהמעסיקים).

יישם כלים חדשים או נהלי חקירה לניהול תלונות (13%מהמעסיקים).

רק 24% מהחברות לא עשו שום שינויים אחרונים.

הלן וסרמן, יושבת הראש של קבוצת הליטיגציה של Littler בתחום הליטיגציה והניסויים, הדגישה את החשיבות בהתמודדות עם סוגיית הטרדה במקום העבודה. כך אמרה ע"פ הפרסומים: "אף חברה לא יכולה להרשות לעצמה להתעלם מהנושא הזה ולרבות כבר יש בסיס טוב – בחודשים האחרונים חברות הוכיחו את החשיבות של הערכה מחדש של מדיניות ונהלים. בעוד שהחוק המסדיר הטרדה מינית במקום העבודה לא השתנה הרבה, ציפיות העובדים השתנו וגדלו משמעותית. בנוסף למתן הדרכה ועדכון המדיניות בחברה, זה קריטי שחברות יפעילו תהליכי תלונה יעילים במקום וכי העובדים יחושו בטוחים לדווח על התנהגות בלתי הולמת כדי שמקרי הטרדה פוטנציאליים יילקחו ברצינות ותהיינה סנקציות מחמירות כנגדם".

כשמדובר בסביבה הרגולטורית של הממשל הנוכחי האמריקאי, המעסיקים קצת פחות מודאגים לגבי הנושאים שעסקו בהם בעבר. אבל רבים עדיין מודאגים לגבי חוסר הוודאות.

לדוגמה, רק 15% מהמעסיקים מצפים להשפעה משמעותית של ACA בשנת 2018, לעומת 33% בדו"ח של 2017. בנוסף, רק 16% מהמעסיקים הביעו חשש משמעותי לגבי אכיפת DOL (לעומת 25% בשנת 2017), החשש מפני טקטיקות אכיפה NLRB ירד מ -13% בשנת 2017 ל 8% השנה.

עם זאת, 64% מהמעסיקים אמרו כי התהליכים של מדיניות ותקנות העבודה של הממשל לנשיאות מייצר עומס על העסק שלהם ושלושה רבעים (75%) אמרו כי הם עומדים בפני אתגרים כאשר מדינות ויישוב הטרדות פועלים למילוי חללים במדיניות הנתפסת ברמה הפדרלית.

השינויים הרגולטוריים שהשפיעו ביותר על המעסיקים כללו החזרה של פוליסות שכר והצעת המס החדשה, ששניהם צוינו על ידי 62% מהמעסיקים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה