סכסוך עבודה-משפחה מתרחש כאשר איננו יכולים לעמוד בדרישות העבודה ובדרישות המשפחה בעת ובעונה אחת, ובמקום זאת עלינו לבחור אחד על פני השני.
חוקרים שבחנו את נושא הקונפליקט בין העבודה והבית מצאו, מדוע העימות בין העבודה למשפחה (המתרחש כאשר אנשים מנסים לעמוד בדרישות עבודתם ולהקריב את דרישות משפחתם) עלול להוביל לתוצאות מזיקות. עוד החוקרים גילו, כי הסכסוך בין המשפחה לעבודה יכול לגרום לעובדים לשנות את הדרך בה הם עושים את עבודתם.
סכסוך עבודה-משפחה ודלדול משאבים
לדברי החוקרים, אנשים הסובלים מקונפליקט של עבודה ומשפחה סובלים מדלדול במשאבים, כאשר נגמרים להם הזמן והאנרגיה. יש לכך השלכות על איך הם בוחרים להשקיע זמן בעבודה. כאשר הם מרגישים מחסור בזמן ובאנרגיה, הם נוטים יותר לבחור יותר במשימות עבודה שלא ינקזו עוד יותר את המשאבים שלהם. הם ישתדלו להימנע ממשימות מורכבות או קשות במיוחד, וממשימות שלא נראה כי הן מציעות תמורה מידית. במקום זאת, הם עשויים להימשך לכיוון הקליל יותר של עבודתם, או לדברים שמספקים סיפוק מידי, במאמץ לחדש את המשאבים שלהם.
תיאורית ההפרדה העצמית אומרת שאנחנו תמיד משווים את העצמי ה"אמיתי" שלנו עם העצמי ה"אידאלי" שלנו – זה ההבדל בין מה שאנחנו עושים לבין מה שאנחנו רוצים לעשות. כאשר יש פער גדול, אנחנו עלולים להיות מדוכאים או חרדים יתר על המידה. מסיבה זו, הימנעות מ"חלקים קשים" של העבודה עלולה לגבות מחיר פסיכולוגי מאנשים, כיוון שהם לא חיים את הציפיות שיש להם מעצמם כעובדים.
תוצאות חמורות של קונפליקט משפחתי
החוקרים גילו כי כאשר לעובדים יש פערים גדולים יותר בין האופן שבו הם רוצים לנצל את זמנם ("האני האידיאלי" שלהם) לבין האופן שבו הם למעשה מבלים את זמנם בעבודה, יהיו להם גם רמות נמוכות יותר של שביעות רצון בעבודה, רווחה פיזית ופסיכולוגיה. הם מצאו גם כי פערים אלו הם הסיבה לכך שסכסוך עבודה-משפחה גורם לשביעות רצון נמוכה בעבודה. ביסודו של דבר, עימות עבודה ומשפחה גורם לעובדים לבלות את זמנם בדברים שהם לא רוצים לעשות והם סובלים מכך. בנוסף לכך, עובדים הסובלים מסכסוך זה מקדישים פחות זמן לחלקים המאתגרים יותר של עבודתם, ולכן יש להם גם משכורות נמוכות יותר.
השפעות הארגון
החוקרים מדגישים את האתגרים הכרוכים בקונפליקט עבודה-משפחה, אך התקווה לא אבדה. החוקרים מציגים מספר המלצות: ראשית, אם אנשים מרגישים צורך להימנע ממשימות מורכבות במיוחד, אפשר להפוך עבורם את המשימות למורכבות פחות. לדוגמה, לפרק משימות ארוכות לקצרות ומתגמלות יותר. שנית, על הארגון להיות מודע לאופן שבו עימות בין עבודה-משפחה מוביל את העובדים לבחור במשימות שלא מממשות את מלוא הפוטנציאל שלהם, ואפשר למצוא דרכים "לטעון את הסוללות" של העובדים ולשחזר את המשאבים שלהם. זה יכול להיות פשוט כמו לעודד הפסקה במהלך יום העבודה, פעילות ספורט או הרפיית מתחים, וכמובן תגמולים ותמריצים לאחר השגת משימות קטנות יותר.