מעסיקים נכשלים במבחן הסטרס

מעסיקים נכשלים במבחן הסטרס

סקר גלובלי: רוב העובדים סובלים מסטרס ורבים מהם עזבו או שוקלים לעזוב בשל כך. המעסיקים אינם מטפלים בבעיה ברוב המקרים

שיתוף
סטרס בעבודה

סטרס בעבודה

סביבת עבודה מעיקה משפיעה על בריאותם המנטלית, הגופנית והרגשית של העובדים וכן על מעורבותם ועל פריון העבודה שלהם. מחקר חדש שבוצע על ידי חברת Monster, שמפעילה אתר בינלאומי לחיפוש עבודה ועובדים, מראה עד כמה עובדים אומרים "עד כאן" לסביבת עבודה מלחיצה מדי ומחפשים לעצמם משרה במקום אחר.

סקר "הסטרטס במקום העבודה" כלל 1,000 מחפשי עבודה מבסיס הנתונים של Monster. נמצא ש-42% מהמגיבים האמריקאים עזבו מקום עבודה בשל סביבה מלחיצה מדי. 35% שקלו להחליף מקום עבודה מסיבה זאת. עוד נמצא ש-55% מהמגיבים חווים חיים רוויי מתח ו-57% מהאנשים מתנסים בסביבות עבודה רוויות מתח, כלומר יותר ממחצית הנסקרים סובלים מסטרס מתמשך. רק 3% מהנסקרים דיווחו שאין סטרס בחייהם או במקום העבודה שלהם.

המקומות בהם רמות המתח הן מהגבוהות לכאורה הם בריטניה וצרפת, שם 48% מהעובדים דיווחו שעזבו את משרתם בשל יתר סטרס. העובדים בהודו הם אלה בעלי הנטייה הנמוכה ביותר לעזוב מקום עבודה בשל סטרס – 19% דיווחו על עזיבה מסיבה זאת. חשוב מאוד לזכור ששיעורי העזיבה בשל תנאי העבודה אינם פונקציה של רמת המתח בלבד, אלא גם של מצב שוק העבודה ושל הביקוש למקצוע של אותו אדם. כמו כן ייתכן גם שההגדרה של סטרס והסובלנות אליו משתנה מתרבות לתרבות. ייתכן שהפער של 6% בין הצרפתים והבריטים לבין האמריקאים אינו נובע מפחות לחץ באמריקה, אלא מחששות רבים יותר הקשורים לפרנסה שעומדים בפני מחפשי עבודה מארצות הברית בהשוואה למקביליהם מאירופה.

מתח גבוה

למה אנו מתכוונים בעצם כשאנו מדברים על מקום עבודה רווי מתח? מה גורם לאותו סטרס? על פי הסקר, גורמי הסטרס הנפוצים ביותר הם: יחסים עם המנהלים הישירים – 40%, כמות העבודה – 39%, איזון בית עבודה – 34% ויחסים עם עמיתים לעבודה – 31%.

הסקר מצא בנוסף שאצל 84% מהמגיבים מקום העבודה המלחיץ משפיע על החיים האישיים. בין האנשים הללו 26% דיווחו על לילות ללא שינה, 24% ציינו דיכאון, 21% מתמודדים עם בעיות במשפחה או במערכות יחסים, ו-19% סובלים מתחלואה גופנית.

הנסקרים נשאלו גם מה הנהלת מקום העבודה שלהם עושה על מנת להקל את מידת הסטרס. 13% בחרו בתשובה "עוד זמן חופשי", 11% דיווחו על האפשרות לעבוד מהבית, ולמרבה הצער שיעור גבוה מאוד, 66%, ענו "שום דבר".

הנה כמה נתונים מהעולם:

קנדה: 44% עזבו מקום עבודה בשל מתח ו-28% שוקלים לעשות זאת
צרפת: 48% ו-21%
גרמניה: 37% ו-28%
הודו: 19% ו-24%
הולנד: 34% ו-31%
בריטניה: 48% ו-28%
ארה"ב: 42% ו-35% (בהתאמה)

הנחמה היחידה שאפשר לחלץ מהנתונים האלה היא שיש פער עצום בין ממדי הבעיה לבין ניסיונם של ארגונים לפתור אותה, כך שבהחלט ייתכן שאם מעסיקים יטפלו בבעיית הסטרס ממדיה יצטמצמו וכוח העבודה יהיה בריא, מאושר ופורה יותר.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה