מרכזי ההכוון התעסוקתי נחנכו היום רשמית; 47% מהפונים עד כה הושמו

מרכזי ההכוון התעסוקתי נחנכו היום רשמית; 47% מהפונים עד כה הושמו

במשאל שבוצע בששת המרכזים שנפתחו עד כה, נמצא ש-21% מהמשתתפים הופנו ללימודים או הכשרה מקצועית

שיתוף

משאל שבוצע בששת מרכזי ההכוון התעסוקתיים החדשים שכבר נפתחו בחסות משרד התמ"ת, מצא ש-47% מהפונים אליהם הושמו בעבודה. 21% מהמשתתפים במרכזים הללו הופנו ללימודים, לרבות הכשרה מקצועית, השלמת השכלה או מכינה קדם אקדמית.

כ-60% ממשתתפי התוכנית, מרביתם תושבי פריפריה ובני מיעוטים, השיבו כי המרכז תרם להם בכל הקשור לחיזוק המוטיבציה לעבודה וללימודים מסוגים שונים, חיזוק הביטחון העצמי למציאת עבודה והקניית מיומנויות חיפוש עבודה וכישורים מקצועיים.

היום (ד') נחתם רשמית החוזה להפעלתם של 21 מרכזי ההכוון, יוזמה של משרד התמ"ת שאמורה לגבות את פעילותו של שירות התעסוקה. במעמד החתימה יהיו שר התמ"ת שלום שמחון; מ נהל הרשות לפיתוח כלכלי במגזרי המיעוטים, איימן סייף; מנכ"ל ג'וינט ישראל ארגנון מנטבר ומנכ"ל יד הנדיב, אריאל ויס.

נתוני התעסוקה בקרב האוכלוסייה הלא יהודית מצביעים על שיעורי השתתפות נמוכים בעולם העבודה. כאשר בוחנים את נתוני התעסוקה, עולה כי 27% בלבד מהנשים משתתפות בשוק העבודה, בעוד ששיעורי ההשתתפות של גברים מהמגזר הערבי דומים לאלה של גברים במגזר היהודי. עם זאת, השכר הממוצע עומד על כ-57% מזה של גברים במגזר היהודי, והתפקידים אותם הם מאיישים אינם מגיעים לדרגים גבוהים. על פי אומדנים שנערכו ברשות לפיתוח כלכלי למגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי במשרד ראש הממשלה, הפוטנציאל האבוד של המשק הישראלי כתוצאה מאי מימוש הפוטנציאל של כוח העבודה של נשים וגברים ערבים מגיע ל-31 מיליארד ש"ח בשנה.

נוכח תמונת מצב זו, החליטה הממשלה על תכניות לקידום התעסוקה וצמצום אחוזי האבטלה בקרב החברה הערבית על ידי הקמת מרכזי הכוון תעסוקתי ביישובים הערביים, הדרוזים והבדואים בהשקעה ממשלתית של 160 מיליון ש"ח בפריסה של חמש שנים.

עד כה הוקמו, כאמור, שישה מרכזי הכוון תעסוקתיים: המטה לפיתוח אזורי הקים מרכזי הכוון בטמרה-כאבול ב-2008 ובסחנין ב-2010, באוכלוסייה הבדואית בדרום הוקמו ב-2010 שני מרכזים, בח'ורה ובשגב שלום, הנתמכים ע"י מרכז מטה אזורי בתכנית "ריאן". מרכז הכוון נוסף החל פעילותו בסוף 2011 באום אל פאחם בשיתוף משרד הרווחה והשירותים החברתיים ומרכז בטירה הוקם בחודשים האחרונים מטעם הרשות לפיתוח כלכלי במגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי, בניהולו של  איימן סייף, במשרד ראש הממשלה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה