לעיצוב טוב יש השפעה חזקה על האופן שבו אנשים חושבים ומתנהגים. בתחום הזה יש כמה גורמים שיש להם השפעה מועילה או מזיקה על מעורבות העובדים. סאלי אוגוסטין, פסיכולוגית עיצובית/סביבתית, כותבת ב-Harvard Business Review שתפקידם של בעלי המקצוע שלה הוא לגרום לאנשים לחיות טוב יותר.
אחד הדברים שפסיכולוגים סביבתיים מתמקדים בו הוא השפעת העיצוב על מצב הרוח. עיצוב לטובת מעורבות הוא כזה שיעלה את הסבירות למצב רוח טוב יותר בקרה השוהים בחלל. מקומות שבהם העובדים מעורבים משדרים את המסר שהמעסיק מעריך את אותם ואת תרומתם. מקום מפגין כבוד כלפי העובדים כאשר הוא תומך בהם בעת שהם עושים את עבודתם. לביצועים בעבודה יש השפעה גדולה על זהות עצמית.
הנכם מוזמנים לכנס סביבת עבודה שיערך ב-15.12. לחצו כאן לפרטים
בדרך כלל המעצבים משוחחים עם העובדים שיעבדו בחלל במדובר על תפקידיהם ואיך ניתן לעצב את המקום כך שימקסם את ביצועיהם. פעמים רבות החלל אינו מתאים למה שאומרים העובדים. הרבה פעמים חלל שנראה טוב, אך אינו משרת את צרכי העובדים, עוצב בהתאם למה שהמנכ"ל או אחד הלקוחות ראה במגזין. רוב העובדים צריכים להיות מסוגלים להתרכז במשימות שלהם וזה קשה בתוך שדה של "קיוביקלס" או בתוך ים של פרצופים. לאוגוסטין יש כמה רעיונות איך ניתן לשפר את המצב:
אל תזלזלו בכוחו של הצבע. עבודה דורשת מאמץ מנטלי ולכן הסביבה צריכה להיות מרגיעה, וכאשר העבודה המנטלית קלה יחסית, חללים מגבירי אנרגיה מתאימים. אנחנו רגועים בנוכחותם של צבעים שאינם רוויים מאוד אלא בהירים יחסית ואינם מעורבבים. מורכבות חזותית מתונה היא הטובה ביותר. זה אומר שבחלל צריך להיות מספר מוגבל של צבעים ומרקמים, ושחפצי נוי ייבחרו בקפידה. יש להימנע מנוקשות כיוון שהיא זרה לסביבות שבהן התפתחנו כמין והיא גורמת לנו להיות מתוחים.
בקשו ממישהו מבחוץ לשאול שאלות. עובדים מפרשים את הסביבות שלהם על בסיס התרבות הלאומית, התרבות הארגונית, התרבות המקצועית (מנהלי חשבונות לעומת מהנדסים למשל) והחוויה האישית. אם אתם רוצים לדעת מה העובדים שלכם חושבים על המקום בו אתם מבקשים מהם לעבוד, בקשו ממישהו מחוץ לחברה לשאול אותם, הבטיחו שהתשובות יהיו אנונימיות וחסויות – והקשיבו.
תנו לעובדים שלכם חלק מהשליטה. מקומות עבודה שתומכים במעורבות מתקשרים שהעובדים מוערכים וגם מעניקים להם שליטה מסוימת על החוויה הפיזית שלהם במשרד. לעובדים יכול להיות קלט בנוגע לצורה, אמירה על קביעת הטמפרטורה, ואולי גם על הריהוט אם ניתן ליצור בו התאמות בקלות. גם צריכה להיות להם פרטיות אם הם זקוקים לה. במקומות עבודה רבים היום המקום היחידי שבו העובדים יכולים למצוא פרטיות חזותית ואקוסטית הוא בתאי השירותים. כל בני האדם זקוקים לפרטיות מדי פעם וכשאנו משיגים אותה אנו יוצרים סדר במחשבות ומפתחים תוכנית כיצד להתקדם הלאה.
שקלו לבצע את מבחן הסנאי. כאשר אתם חושבים על מאפייני הריהוט והארכיטקטורה ועל המעורבות, תזכרו את הסנאי. אנשים חשים נוח במושבים מוגנים עם תצפית על סביבתם, שנותנת את תחושת הביטחון שיש בקן המונח בין ענפי עץ. צרו מקומות מפגש קטנים בפינות של מסדרונות או בקומות חלל העבודה. תנו לעצמכם נקודות בונוס אם החללים האלה מוגבהים מעט וחשוכים מעט מהאזור שמקיף אותם. בפעם הבאה שתראו מושבים מסודרים בשורה עם הגב למעבר, תשאלו את עצמכם האם סנאי היה רוצה לשבת בגב חשוף בצורה הזאת? האם התנוחה הזאת טבעית? המטרה היא לבדוק האם ארגון החלל מעורר תחושת פגיעות או תחושת ביטחון ונוחות.