מהלך ההתייעלות בקבוצת תנובה יהיה נרחב יותר ממה שחשבו תחילה. יגאל גלי, מנכ"ל תשלובת המזון של תנובה, יסיים בקרוב את תפקידו – 13 חודשים לאחר מינויו.
החברה תפטר בקרוב כ-80 עובדים, נוסף על 70 עובדי מטה שפוטרו לפני שבועות ספורים ותבצע שינויים מבניים מרחיקי לכת.
גל הפיטורים השני, בניגוד לראשון, צפוי לכלול דרגים בכירים יותר. על-פי הערכות המעורים בדבר, יותר מחמישה מנהלים יסיימו את תפקידם, בצד עובדים נוספים מהחברות הבנות.
בנוסף, מתוכננת הקמתו של מערך מכירות משותף לכל הקבוצה, כמו גם איחוד מחלקות משאבי האנוש, בקרת האיכות והטיפול בספקים.
אלו ואלו מטרתם לחסוך לחברה מיליוני שקלים בשנה, אלא שהמהלכים כולם מורכבים למדי והשלמתם עשויה לארוך כמה חודשים.
משאבי אנוש – לגלילות
תנובה מחולקת כיום לשניים: תשלובת החלב (60% מהכנסות הקבוצה) ותשלובת המזון. האחרונה מרכזת את הפעילות של החברות הבנות, ובכללן בשר, עוף, ביצים, סנפרוסט, מעדנות ואחרות.
כחלק מההתייעלות, מבקשים בתנובה לפרק את תשלובת המזון ולהקים במקביל חטיבת מכירות משולבת לשתי התשלובות, שבראשה יעמוד מנכ"ל. לפני כשלושה חודשים נעשה בחברה איחוד של כל פעילויות הרכש תחת ניהולו של המנכ"ל אריק שור.
בה בשעה לביצוע הללו, מתנהל מהלך מקביל של יציאה מחברות מפסידות או מחברות שאינן בפעילות הליבה של הקבוצה, דוגמת מותג הרטבים אוליביה ובעלות על הרדיו האזורי "כל רגע" בצפון. לאחרונה פורסם כי תנובה החליטה לעצור את ההפסדים ברומניה ולהפסיק את פעילותה במדינה.
צעד משמעותי אחר הוא איחוד, כאמור, של פעילות מחלקות משאבי האנוש, כספים, מערכות מידע ובקרת האיכות בכל החברות הבנות, והעברתן למטה החברה בגלילות. כיום לכל אחת מהן יש מחלקה נפרדת, וכך גם העבודה מול הספקים.
עוד על הכוונת נמצאת מחלקת ניהול הפרויקטים, שמרבית עובדיה כבר פוטרו.
בתנובה סירבו להגיב.