זהירות, מסיבת סילבסטר לפניכם

זהירות, מסיבת סילבסטר לפניכם

חגיגות סוף השנה הן הזדמנות מצוינת לפנק את העובדים ולחזק את המעורבות, אבל יש בהן כמה מוקשים שצריך להיזהר מפניהם

שיתוף
מסיבת סילבסטר

מסיבת סילבסטר

סוף השנה כבר כאן ובארגונים רבים יחגגו את כניסת השנה האזרחית החדשה – תירוץ ושם יפה למסיבת סילבסטר. מסיבות הן אמצעי נעים להגברת המעורבות, הנאמנות ושביעות הרצון של העובדים, אבל חגיגות עם אופי פרוע יחסית, כמו מסיבת סילבסטר, טומנות בחובן כמה מוקשים שעלולים לגרום להן לחולל יותר נזק מתועלת, וזה כולל בין היתר תביעות משפטיות נגד המעסיקים.

SHRM, האגודה הבינלאומית לניהול משאבי אנוש, פרסמה באתר שלה כמה המלצות לארגון מסיבת סילבסטר בטוחה. אל דאגה, לא מדובר במחריבי מסיבות.

אלכוהול. ההמלצה היא כמובן להימנע מהגשתו, אבל מהי מסיבת סילבסטר בלי משקאות משכרים? אם החלטתם להגיש אלכוהול בכמויות מתונות באירוע שממומן על ידי הארגון, יש כמה דברים שתוכלו לעשות על מנת להימנע מסיבוכים משפטיים:

• שכרו שירות חיצוני לאספקת האלכוהול ולהפעלת הבר.

• הנחו את הברמנים להפסיק לשרת עובדים שנראים שיכורים.

• אם המסיבה מתקיימת בבר או במסעדה הפתוחים לציבור, ספקו לעובדי הארגון החוגגים צמידים או חותמות כדי שהברמנים יוכלו לזהות אותם ולהבדיל ביניהם לבין האורחים האחרים במקום.

• לעולם אל תרשו למנהלים בכל הדרגים להגיש אלכוהול לעובדים.

• שקלו את האפשרות להגיש יין ובירה בלבד באירוע על מנת להימנע ממשקאות חריפים שגורמים לשכרות מהר יותר. כך גם תצמצמו מאוד את הסיכון שעובדים יתנהגו בדרכים שאחרי זה יגרמו להם להצטער.

• אם כן בחרתם להגיש וודקה, טקילה, רום וכדומה, בקשו מהברמנים להכין מהם משקאות שתכולת האלכוהול בהם נמוכה.

• שקלו את האפשרות לבר בתשלום או את הגבלת מספר המשקאות לאדם, למשל על ידי חלוקת תלושים.

• הציעו מגוון רחב של משקאות לא אלכוהוליים.

• כפי שנהוג לעשות באירועי ספורט רבים, הפסיקו את הגשת האלכוהול שעה אחת לפני שעת סיום האירוע.

אוכל. כאשר מגישים אוכל לצד אלכוהול, המזון יכול לעזור לרכך את השפעות השתייה ולמנוע מהעובדים להגיע למצבי שכרות במסיבה. הנה כמה המלצות הנוגעות לכיבוד:

• הגישו את הכיבוד לאורך כל האירוע על מנת שהעובדים לא ישתו לפני הארוחה, "על בטן ריקה".

• הגישו "אוכל אצבעות" שנוח יותר לאכול כשמסתובבים, רוקדים וכו'.

• הימנעו ממזון מלוח מדי (חטיפי ברים למשל) שמעודד לשתות יותר.

• הגישו קפה וקינוחים לאחר שסיימתם להגיש אלכוהול ועודדו את האנשים להישאר למנה אחרונה. זהו גם הזמן המתאים לברכות ונאומים.

תחבורה. ארגון הסעות למסיבה וממנה יכולה להיות בעייתית עבור מעסיקים, גם אם לא מוגש אלכוהול באירוע. הנה מספר המלצות בנושא:

• הזכירו לעובדים לא לנהוג אם הם מתכוונים לשתות ועשו זאת מספיק מוקדם על מנת שיוכלו להתארגן מראש.

• הציעו הסעות מאורגנות לכל העובדים על חשבון החברה. יקר? יקר יותר לאבד עובדים.

• עודדו את העובדים לבחור נהג תורן או להשתמש בתחבורה ציבורית.

• כל עובד שנראה שתוי, יש לוודא שיש לו הסעה בטוחה הביתה. הודיעו לעובדים מראש שייאסר עליהם לנהוג אם ייראו שיכורים.

• הזמינו את בני הזוג של העובדים למסיבה ובכך תתרמו לזמינותם של נהגים תורנים.

היערכות כללית. מסיבות עלולות לגרום לכולם לשכוח שהם חלק מארגון עם מדיניות וחוקים. יש כמה אמצעי זהירות שאפשר לנקוט בהם:

• ודאו שפוליסת הביטוח שלכם מכסה מסיבות של החברה.

• הזכירו לעובדים מראש שקוד ההתנהגות של החברה תקף גם במסיבות וזה כולל איסור אפליה ואיסור הטרדה על רקע מיני.

• ודאו שהעובדים יודעים שיצטרכו לתת את הדין אם הפרו את הכללים הללו גם מחוץ למשרד באירוע החברה.

• ציינו שה"אפטר פארטי" אינו ממומן על ידי החברה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה