מקצוע חדש מסתמן בעולם משאבי אנוש

מקצוע חדש מסתמן בעולם משאבי אנוש

התפתחויות בעשור האחרון הובילו לכמה תפקידים חדשים במחלקת משאבי אנוש. התפקיד הבא שמסתמן: מנהל תחום diversity

שיתוף
דייברסיטי

העשור האחרון, שהיה רווי בשינויים ותמורות בשוק העסקי, הוביל לשינויים רדיקליים בעיקר במחלקות משאבי אנוש. מדובר בין היתר על היווצרותן של מספר משרות חדשות בפני עצמן או מרכיבים מהותיים בהגדרת תפקידם של צוותי משאבי אנוש הכוללים: ניהול נתונים גדולים, ניהול הגיוס ברשתות החברתיות, אחריות על מיתוג מעסיק ברשתות ועוד.
לכתבת הסיקור על מקצועות חדשים בעולמות משאבי אנוש לחצו כאן.

כעת, השיח החם ביותר בקרב מנהלים בשוק הגלובלי הוא סביב התפקיד החדש שמתהווה ועתיד להיות – תפקיד רשמי ואפילו במשרה מלאה – והוא כמובן מנהל הדייברסיטי (גיוון אנושי).

מדוע צריך מנהל לתחום הדייברסיטי?
מאמר מעניין שפורסם לאחרונה באתר העסקי Nation Multi Media מתייחס לדייברסיטי כאחד מ-4 הטרנדים המרכזיים שיובילו את שוק העבודה העולמי. יותר ויותר חברות, מענפים שונים ובסדרי גודל שונים, קונות חברות, נרכשות על ידי חברות, מעבירות פונקציות עסקיות לחברות אחרות – מעבר לים. גם חברות שלא הסתפחו/השתלבו בתוך חברות מחו"ל ולא סיפחו/שילבו חברות מחו"ל אצלן, בתוך ה-DNA שלהן, מכירות בצורך שלהן להכניס גיוון אנושי כדי להגיע לכמה שיותר לקוחות ושווקים מעבר לים.
לכן, לארגון המודרני יש צורך במישהו שינהל את המגוון האנושי בכל ההיבטים, החל מפערי שפה ותרבות, דרך חוקי עבודה, ענייני דת, מעמד האישה, מטבע מקומי ועד להטמעת נהלי עבודה ונהלי תקשורת בין העובדים כך שתהיה הלימה בין כל ההרגלים, הצרכים והמגבלות של קבוצות מגוונות (4 דורות, נשים כגברים, מתרבויות אחרות, דתות שונות, שפות אם שונות, תרבות עסקית שונה…).

אילו נושאים יהיו בתחומי אחריותו של מנהל הדייברסיטי?
מנהל הדייברסיטי יהיה אחראי על הטמעת עקרונות השילוב בארגון בכל אחת מהפונקציות השונות של משאבי אנוש קרי: גיוס עובדים עם דגש על גיוון, הכשרת עובדים עם דגש על סוגיות הקשורות בגיוון, קידום עובדים מתוך מוכוונות להקצות מקומות סביב שולחן ההנהלה לאנשים מרקע אחר וכיו"ב.

תפקידו של מנהל הדייברסיטי צפוי להיות תפקיד הוליסטי שמחייב תהליך תמידי של למידה והבנה (של האתגרים הספציפיים שקשורים לגיוון בתוך הארגון) מול חוקים רגולטוריים, דפוסים ופרדיגמות חברתיות שמגיעות מחוץ לארגון אבל צריך לתת להן מענה בתוך הארגון. מנהל הדייברסיטי יצטרך לבחון מחדש את כל המערכות בארגון – מהתוכנה (באיזו שפה היא? באיזה מטבע מחשבים בה שכר והטבות? על פי חוקי עבודה של איזו מדינה היא פועלת?) ועד לפונקציות של רווחה לדוגמה: האם זה לגיטימי לתת לעובדים מוסלמים הדוקים בקבוקי יין לחג? האם זה בסדר לקיים יום כייף בשבת? האם זה ראוי לקחת את העובדים לים בפעילות משולבת לגברים ונשים כשזה מנוגד לדת ולמנהגים של ציבור עובדים?

מנהל הדייברסיטי יצטרך להבין את כל המכשולים שנובעים מהשוני (שפה, גיל, דת, מנהגים, תרבות עסקית, חוקים…) שעלולים להפריע בדרכם של אנשים לעבוד יחד למען מטרה משותפת ולייצר סביבת עבודה פיזית ותרבותית שתכיל את השוני ולא זאת בלבד אלא שתהיה מסוגלת להפיק תועלת אסטרטגית מכל הגיוון הזה. 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה