מועמדים מספרים: תהליכי גיוס לא תקינים!

מועמדים מספרים: תהליכי גיוס לא תקינים!

סיפורי האימים של מחפשי העבודה נחשפים - מגייסים עובדים: הסתכלו בראי ובחנו את עצמכם, כך רואים אתכם מהצד השני!

שיתוף
מועמדים מספרים

לפעמים נדרש מאתנו לצעוד בנעליו של האחר כדי להרגיש על בשרנו את כאבו ומכאוביו, בעולם הגיוס הדבר אומר כי אלינו להביט מעיניו של המועמד ולבחון את תהליך הגיוס הארגוני מנקודת המבט שלו, וזאת בתקווה שנראה תהליך גיוס חיובי, אך חלק מהסיפורים בהם נתקלנו מעלה תעייה האם יש מישהו שכלל מנהל את תהליך הגיוס בארגון. מגייסים, למדו מטעויותיהם של אחרים!

הארגון שנעלם באמצע התהליך…

מועמדים רבים חולקים סיפורים דומים של תהליך גיוס שנקטע באמצע ללא כל סממן או חיווי מצד הארגון המגייס. מצב בו המועמד נמצא בתהליך: התחיל בחברת השמה, עבר ראיון טלפוני, התקדם לראיון מקצועי אצל מנהלי צוותים שונים בארגון – ואז דממה!

אז נכון, ייתכן כי במהלך הראיון המקצועי המועמד נמצא מתאים ונאמר לו כי הארגון יהיה מעוניין להמשיך קדימה, אך במבט לאחור התגלו דברים או שנמצא מועמד טוב יותר שאיתו בחרו בארגון לצעוד קדימה – זה בפני עצמו בסדר גמור. אך לא ייתכן מצב בו הארגון לא אומר למועמד כי הטיפול בו הסתיים – ובצורה הנכונה.

במקרים מסוימים דיווחו מועמדים אפילו על מצב בו דיברו איתם על ראיון המשך, או העבירו להם פרטים נוספים (תנאים, שכר וכדומה) ואז ניתקו קשר – דבר זה חמור אף יותר.

הדבר גורם לפגיעה ממשית בתדמית המעסיק וביכולת שלו להגיע למועמדים בעתיד. לכן נדרש מהארגון לנהל תהליך גיוס שקוף בו המועמד חשוף בכל רגע נתון למעמדו – וזה לא ממש מסובך לעשות זאת.

הארגון שמתחיל את התהליך לא נכון…

סיפורים אחרים של מועמדים לעבודה מגלים כי המקרה הנ"ל עוד יכול להיחשב כתהליך טוב ביחס לתהליכים נפוצים אחרים. לא מעט מועמדים מדווחים על מפגש ראשוני לא ראוי אשר לא רק שמבזה את המועמד אלא מבזה את המקצוע ועלול לגרום לנזק תדמיתי גדול לארגונים מגייסים.

בין השאר דיווחו מועמדים על אי הכנה מינימלית לראיון העבודה מצד המראיין – כגון: אי קריאת קורות החיים לפני הזימון, אי הכרה בביצוע הראיון מצד המראיין המיועד, הזמנה לראיון עבודה בזמנים בהם המראיין אינו זמין כלל (ובקשה לזמני המתנה גבוהים) ואף יש ש"הגדילו" לעשות וזימנו מועמדים למשרד נעול, ללא נפש חיה.

הארגון שאינו מנהל תהליך ראיון תקין…

מהצד השני אנו שומעים גם על תהליכי גיוס שאינם ראויים ואף מהווים עברה על דיני העבודה.

מועמדים חולקים סיפורי פלצות על ארגונים אשר מנהלים תהליכי גיוס שאינם ראויים כלל ועיקר, ואין מדובר רק על שאלות שאין מקומם בראיון עבודה, אשר חומרת המעשה גדולה, אך מתגמדת לעומת סיפורים מהסוג הבא:

הילה, בת 28, מספרת כי נתקלה במאבקי כוח פנימיים בתוך ארגון אליו הגיעה לראיון עבודה באמצעות קשרים אך נתקלה במראיין עוין שככל הנראה רצה להוכיח כי ידו על העליונה.

"כאשר נכנסתי רגליו של המראיין היו על השולחן, הוא זרק את קורות החיים שלי, אמר לי שבלי קשרים הוא לא היה יורק לכיוון שלי, ירד אלי לאורך כל הראיון ואף ניבל את פיו".

יונית, בת 25, מספרת מקרה על מקרה שונה לחלוטין אך לא פחות חמור שבו המראיינת, בין אם בכוונה תחילה ובין אם בטעות, גרמה לה נזק רב.


לוח דרושים AllJobsמאמר זה נכתב ע"י צוות מערכת אתר הדרושים AllJobs לטובת קהילת הגיוס של פורטל משאבי האנוש ומבוסס על ידע ונתונים ממקורות חיצוניים ופנימיים הנאספים ע"י AllJobs.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

תגובה 1

  1. אחרי שהייתי יועץ שירות בצמפיון אחרי ראיון דווקא ראוי ביותר אני נשלח ליום אבחון: יום אבחון הינו יום משפיל ביותר במיוחד לאנשים שעברו את גיל 35.
    עוד שלושים חברה…באמצע החיים מפילים עליך סדרות הנדסיות כששנים לא התעסקת עם זה והמשפיל ביותר זה שבחורה בת 20 שיצאה מהצבא חוקרת אותך על לקיחת סמים בעבר… וכאשר אתה מכחיש הן מתחילות לשאול אותך שוב ושוב על מנת לבדוק את אמינותך….
    אתם מבינים? בחורה שנולדה אחרי מלחמת המפרץ מבלבלת לך את המוח על סמים וככל שאתה מבוגר ממנה יותר הסבלנות לענות לה ולנבור לך בחיים פותחת.
    אף מדינה בעולם לא משתמשת בימי אבחון חוץ מישראל ואולי אנגליה…
    זה פוגע בשיויון הזדמנויות שכן החיים פה במדינה דינמיים ואדם שמתמודד עם לחצי החיים בגלל מצב כלכלי או חלילה בריאות מפסיד את המשרה מראש…

השאר תגובה