חוק הגנת השכר, שנועד להסדיר את תשלום השכר לשכירים במשק, מאגד בתוכו את חובות המעסיק להוציא תלוש שכר שב יתועדו כל מרכיבי התשלום שלו. מטרת החוק היא ליצור שקיפות בין המעסיק לעובד. החוק אינו מחייב הוצאה של תלוש שכר אחיד. תלוש השכר משמש את העובד לצורך תיעוד ולמוסדות שונים כגון מס הכנסה וביטוח לאומי. החוק מחייב מסירת התלוש לעובד והופעה של כל המרכיבים הבאים:
- פרטים מזהרים של העובד ושל המעביד – שם, שם משפחה ומספר תעודת זהות של העובד, שם החברה/ המעביד מספר זיהוי או מספר תאגיד וכתובת מקום העבודה.
- תאריך תחילת העבודה וותק מצטבר של העובד באותו מקום.
- תקופת התשלום – חודש ושנה, שבעדה משולם השכר.
- היקף המשרה –הבסיס לפיו משולם השכר לעובד שעתי, היקף המשרה עבור עובד חודשי, יומי או עובד קבלני.
- מספר שעות העבודה – פירוט מספר השעות הרגילות בהן הועסק העובד במהלך החודש. מספר השעות נקבע על פי הרישום בשעון נוכחות דיגיטלי או על ידי רישום ידני יומיומי , חתום על ידי העובד ומאושר על ידי המעסיק או על ידי האחראי מטעמו. כמות השעות הנוספות יירשמו בנפרד.
- תנאים סוציאלים – פירוט ימי חופשה, מחלה ודמי הבראה העומדים לזכותו של העובד.
- היעדרויות – פירוט מספר ימי ההיעדרות של העובד, כולל ימי חופש/ מחלה/ הבראה/ ימי אבל.
- תעריף השכר – פירוט ברוטו ונטו של השכר לשעה או ליום עבור עובדים המועסקים לפי שעות או על בסיס יומי. פירוט נפרד של התמורה עבור שעות נוספות, חופשה או דמי הבראה.
- ניכויים – פירוט הניכויים כחוק, כגון ניכויים למס הכנסה, לביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות, ניכוי לפנסיה /קופת גמל – כולל פרטי הקופה. בנוסף פירוט של סך כל הניכויים הסוציאליים והזכויות הפנסיוניות שעומדים לזכותו של העובד.
- אופן תשלום השכר – פירוט הגורם שבאמצעותו משולם השכר. אם התשלום נעשה דרך חשבון בנק יש לציין את כל פרטי החשבון, אם השכר משולם באמצעות המחאה אין צורך לפרט.
- גובה שכר המינימום במשק – יש לציין את שכר המינימום במשק לעובדים שעתיים וחודשיים בהתאם לתקופת התשלום, לפי חוק שכר מינימום התשמ"ז – 1987.