שיתוף

ניהול דיגיטלי של המשאב האנושי בארגונים החל לקרום עור וגידים כבר לפני כמה שנים, אבל מאז פרוץ משבר הקורונה והמעבר לעבודה מהבית, מגמה זו תפסה תאוצה רבה.

בעקרון, ניהול משאבי אנוש דיגיטלי הוא מונח המתייחס למהפך הדיגיטלי שעובר בשנים האחרונות על תחום משאבי האנוש. הגלגלים המניעים את גלגלי המהפיכה, הם בעיקר ההתקדמות בכל מה שקשור לאיסוף וניתוח נתונים, ושימוש בטכנולוגיות שונות.

ניהול דיגיטלי של משאבי אנוש הוא תחום שבוחן את כל הדרכים והשיטות לנצל את הטכנולוגיה כדי לסייע למנהלי משאבי  האנוש להשיג את המטרות האסטרטגיות של הארגון.

השימוש בטכנולוגיות משתנה מארגון לארגון ומענף לענף. בחלק מהארגונים השימוש בדיגיטציה מסתכם בהפיכת תהליכים באופן שניתן להשתמש בטפסים  דיגיטליים במקום בטפסי נייר, ובארגונים אחרים מדובר בחשיבה חדשה על כל התהליכים ובראשם הליכי הגיוס וההכשרות.

בתחום הגיוס, לדוגמה, המעבר להליך דיגיטלי משמעו שכל הליך הגיוס, מהמענה למודעת הדרושים, דרך כל תהליך המיון ועד לקליטת המועמד, הכול נעשה באופן דיגיטלי, כאשר המועמדים מגישים את מועמדותם ומבצעים את כל הליכי המיון בצורה מקוונת דרך המחשב או באמצעות אפליקציה בסלולר.

האוטומציה בתחום הגיוס, משלב פרסום המשרה ועד שלב קליטת העובד, מאפשרת למנהלי משאבי האנוש ומנהלי הגיוס לנצל את זמנם ביעילות רבה יותר בתהליכים אחרים במקום לבזבז זמן על ניירת.

סוג אחר של מעבר להליכים דיגיטליים הוא מעבר לביצוע ראיונות עבודה, וכן הדרכות והכשרות באופן וירטואלי – מרחוק. האילוץ שנוצר במהלך משבר הקורונה קידם את נושא הראיונות הווירטואליים הרבה מעבר למה שהיה נהוג קודם לכן.

ולמרות זאת, יש עוד דרך ארוכה שניצבת בפני מנהלי משאב האנוש ומנהלי הגיוס, שבמהלכה יהיה עליהם למצוא שיטות להתרשם מהמועמד בצורה נכונה ומדוייקת יותר, גם בעת שהם מראיינים אותו מרחוק.

המעבר להליך ראיונות והכשרות מרחוק פותח בפני מנהלי משאבי האנוש (ולמעשה בפני הארגונים) את האופציה לגייס עובדים המתגוררים באיזורים מרוחקים או אף במדינות אחרות.

אשר להכשרה, המעבר להכשרה באמצעים דיגיטליים (ומרחוק) פותח בפני עובדים רבים את האפשרות להשלים את הכשרתם ולשפר את כישוריהם.

תחת הקטגוריה הזאת של מעבר לניהול דיגיטלי של משאבי אנוש נמצאות גם טכנולוגיות מתקדמות יותר לרבות בינה מלאכותית, רובוטיקה, למידת מכונה, אוטומציה מורכבת ועוד, המאפשרות למנהלי משאבי האנוש להשיג יעדים אסטרטגיים.

התחזית היא שכמעט כל הפונקציות של מחלקת משאבי אנוש יושפעו מההתקדמות הדיגיטלית, החל מגיוס עובדים, דרך קליטת עובדים, ועד מעקב אחר ביצועי עובדים והכשרה ופיתוח עובדים.

המעבר לאוטומציה מאפשר למנהלי משאבי האנוש לפנות זמן לנושאים אסטרטגים. במילים אחרות, אחד היתרונות החשובים שניתן לממש על ידי המעבר לניהול משאי אנוש דיגיטלי טמון בכך שהטכנולוגיות מאפשרות למנהלי משאבי האנוש לפנות את הזמן שלפני כן היה דרוש לצורך ביצוע המשימות הרוטיניות שאין צורך להשקיע בהן ממחשבה ויצירתיות.

מדובר במגוון רחב של משימות אדמיניסטרטיביות כמו הזנה ידנית של נתונים, סינון מקדים של מועמדים, ובארגונים מסויימים גם עיבוד השכר.

משימות מסוג זה דורשות לפעמים שעות רבות של תשומת לב בכל שבוע. כעת, עם כניסת הטכנולוגיות והדיגיטציה, ניתן לפנות את הזמן הזה למשימות הדורשות חשיבה ביקורתית יותר, הערכה וכד.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה