שיתוף

שתי המטרות שצריכות להיות מוצבות בראש סדרי העדיפויות של חברות בימים אלה הן הפחתה משמעותית בשחיקת העובדים והכשרת מנהלים לניהול עובדים מרחוק.  

שחיקה של עובדים היא אחד המכשולים המשמעותיים ביותר שניצבים בפני הצלחה של הארגון כולו, ואחד הגורמים המרכזיים לתופעת ההתפטרות השקטה.

רוב הארגונים בעולם אם לא כולם, נאלצים להתמודד עם שחיקה של עובדים ומשברים הנובעים מהשחיקה.

מסקר שערכה חברת המחקרים האמריקאית גאלופ לפני כשלוש שנים עלה, כי כשני שליש מהעובדים במשרה מלאה חווים שחיקה במקום העבודה, כאשר הנפגע העיקרי הוא הארגון.

עוד עלה מאותו סקר, כי כ-44% מהעובדים חשים תחושת שחיקה מדי פעם. לדברי החוקרים של גאלופ, עובדים שחוקים נמצאים בסיכון של כ-63% לקחת ימי מחלה, והסיכוי שהם מחפשים עבודה אחרת בצורה פעילה עולה פי 2.6.

עוד נמצא, כי גם אם העובדים שחשים שחיקה נשארים במקום העבודה, האמון שלהם בארגון נמוך, והביצועים שלהם נמוכים בכ-13%.

במילים אחרות, שחיקה של עובד יוצרת ירידה משמעותית במוטיבציה שלו וכתוצאה מכך פגיעה משמעותית בביצועים האישיים של העובדים ובביצועי הארגון כולו.

מנגד, כאשר העובדים חשים השראה, יש להם מוטיבציה והם מרגישים שהארגון תומך בהתפתחותם, מעודד ומעריך  אותם, מעניק להם הכשרות ומתגמל אותם בהתאם להשקעתם, הוא תורם להגברת המוטיבציה שלהם.

במקרה כזה, העובדים מבצעים לא רק יותר משימות בעבודה, אלא גם עבודה טובה ואיכותית יותר.

לפני כשלוש שנים התריעו החוקרים של גאלופ, כי הסבירות לשחיקה של עובדים שחשים לעיתים קרובות שההתייחסות אליהם במקום העבודה אינה הוגנת, גבוהה פי 2.3 לעומת עובדים שחשים שהיחס אליהם הוא הוגן.

יחס לא הוגן יכול להתבטא בהרבה מאוד דרכים, החל מתחושה של חוסר הערכה או תגמול בחסר, חוסר השקעה בהתפתחות העובד ועד אפליה, משוא פנים, והתעמרות במקום העבודה.

כאשר העובדים לא סומכים על המנהל שלהם, על חברי הצוות או על ההנהלה הבכירה, זה שובר את הקשר הפסיכולוגי שהופך את העבודה למשמעותית.

תוצאות השחיקה נכון לעכשיו, כפי שהן מקבלות ביטוי בסקר חדש של גאלופ, הן ששיעור גבוה מאוד של עובדים (כמחצית מכוח האדם בארה"ב) נוקטים בגישה של התפטרות שקטה.

עוד עולה מהסקר החדש של גאלופ, כי פחות מ-40 אחוזים מהעובדים הצעירים שעובדים באופן מלא מהבית או על פי המודל ההיברידי, יודעים בבירור מה מצופה מהם בעבודה.

החוקרים של גאלופ מסיקים כי ההתפטרות השקטה היא תוצאה של ניהול לקוי. לדבריהם, ארגון שסובל מתופעת ההתפטרות השקטה צריך, לפני כל דבר אחר, לבדוק את מידת המחוברות של המנהלים שלו בכל הדרגים.

מהסקר של גאלופ עולה, כי רק כשליש מהמנהלים חשים מחוברים לעבודתם ולארגון בו הם עובדים.

כדי להתגבר על כך, הם טוענים, על ההנהלה הבכירה להכשיר מנהלים מחדש, כדי ללמד אותם את לנהל בסביבה החדשה של מודל העבודה ההיברידי.

בין השאר, יש להכשיר מנהלים כיצד לנהל שיחות עם העובדים כדי לעזור להם להפחית את מידת ההתנתקות והשחיקה.

 

מבצע כנסי 2025

4 תגובות

  1. הי
    היה נחמד אם יהיו סקרים בנושא גם מישראל
    התרבות בארה"ב בכול זאת שונה משלנו
    50% התפטרות שקטה זה מטורף

  2. כן, רק שעריכת סקרים מסוג זה זה עסק די יקר.

  3. התפטרות שקטה היא המונח שנטבע ל"התנתקות" של העובד ממקום העבודה: העובד לא מתפטר בפועל אך עושה את המינימום הנדרש בשביל לשמור על עבודתו בארגון.

השאר תגובה