מדוע מומלץ לאמץ את מדיניות 6 שעות העבודה במשרד?

מדוע מומלץ לאמץ את מדיניות 6 שעות העבודה במשרד?

חברות מסוימות בסקנדינביה פועלות על פי מודל של יום עבודה של שש שעות ביום כדי להגביר את רמת המעורבות והאושר של העובדים

שיתוף
קיצור יום העבודה

קיצור יום העבודה

אין ספק כי לו היינו מקיימים משאל עובדים, רבים היו מעדיפים לקצר את יום העבודה תמורת אותו השכר. עבור אנשי הייטק זה עשוי להיראות כמו חלום רחוק, אך בארצות מסוימות כבר בצעו את השינוי.

בשוודיה לדוגמה, ישנה מגמה הולכת וגוברת בחברות לעבור ליום עבודה של שש שעות בלבד, במטרה להגדיל את התפוקה ולהפוך אנשים למאושרים יותר.

המטרה של צמצום שעות העבודה בשוודיה היתה לעשות יותר תוך פרק זמן קצר, ולוודא לאנשים יש את האנרגיה כדי ליהנות גם מהחיים הפרטיים שלהם.

בחנו את זה כך: האם הייתם מצפים ששחקן כדורגל ישחק שמונה שעות במשחק?! כולם מבינים שזה הרבה יותר מדי אנרגיה מבוזבזת ברצף, אז מדוע אנו מצפים מהעובדים לתת את הטוב ביותר שלהם לתקופה דומה של זמן?!

מרכזי עבודה בגוטנברג, העיר השנייה בגודלה בשוודיה, עשו את השינוי לפני 13 שנים, כאשר החברה דיווחה על צוותים שמחים יותר, על שיעורי תחלופה נמוכים יותר ועל עלייה ברווחים באותה תקופה. למעשה, על פי מחקרים, רופאים ואחיות בבתי חולים מסוימים במדינה שעשו את המעבר לשש שעות ביום, מדווחים על שירותי בריאות משופרים.

הרציונל שמאחורי שש שעות היום אינו מסתכם רק באיזון עבודה וחיים פרטיים טוב יותר, זה גם מספק למנהלים פרספקטיבה שונה על העובדים. הם מבחינים כמה זמן באמת לוקח לצוות לעבוד ביעילות גבוהה.
מחקרים שנעשו בשוודיה הוכיחו כי העובד יכול לעבוד ביעילות לשמור על עצמו ברמות הפריון האולטימטיבי במשך שש שעות בלבד.

האם זה מתאים לכולם?

זה נראה לא סביר שמערכת הבריאות הלאומית שלנו תספק טיפול במשך 6 שעות בלבד, כיוון שאין מספיק רופאים ואחיות שיוכלו להחליף משמרת. אך יש תעשיות רבות שכן יכולות לעמוד במשימה ולקצר את שעות העבודה היומיות, לו רק יבחינו ביתרונות.

עבור תעשיית שירותים מבוססי אפשר לספק לעובדים איכות חיים טובה יותר, מה שיאפשר להם להיכנס למשרד ולצאת ממנו רעננים, ולהניע את כל האנרגיות שלהם לתוך שש שעות העבודה.

מה קורה בסקנדינביה ובשוודיה?

בתחילה העובדים מצאו את השינוי מוזר. בהפסקת הצהריים כולם עודדו לעזוב את השולחן שלהם לצאת לטיול, או לשחק משחק של טניס שולחן, לקרוא ספר, לאכול צהריים וכד'.

הם בנו את יום העבודה שלהם בין 09:00-16:00 עם הפסקת צהריים של שעה, והצוות נדהם מהיתרונות: רבים לקחו תחביב חדש, למדו כלי נגינה, עסקו בפעילויות ספורטיביות וכד'. העובדים העידו עד כמה נפלא היה לעזוב את המשרד בחורף הקר עדיין באור יום.

הצוות גם הציג על היתרונות של בילוי עם המשפחה למשך יותר זמן וכיצד זה תרם לאושר ולפרודוקטיביות שלהם כשהיו בעבודה. הם ציינו כי כולם הרגישו רעננים כאשר הם נכנסו למשרד ולהוטים להשקיע במשימות ולסיים הכל בזמן, כך שיוכלו להפיק את המרב הזמן הפנוי שלהם.

רוב האנשים שמחים לוותר על עדכונים בפייסבוק במהלך היום אם זה אומר שהם יוכלו ללכת הביתה בשעה 16:00.
באופן טבעי, היו כמה ימים בגלל דרישות הלקוח וכו' שהעובדים נאלצו לעבוד רצוף במשך ששת השעות, אבל המעבר לשעות מקוצרות הפך את שיטות העבודה שלהם ליעילות יותר ושינה את הפרספקטיבה היומיומית של החיים במשרד.

אז איך זה אפשרי לסחוט יום עבודה ארוך לתוך שש שעות בלבד?

התייעלות היא המפתח. עליכם לחשוב אחרת על שיטות העבודה וכן להתחיל לחשוב איך תוכל לשפר את הדרכים שבהן אתה עובד.

לדוגמה: כמה שעות עבודה מבוזבזות כאשר כל חברי הצוות לוקחים חלק בפגישות עבודה מיותרות שמבזבזות זמן? כמה זמן מתבזבז על גלישה ברשתות חברתיות, או הפסקות צהריים ארוכות, אותן ניתן לקצר כדי לצאת הביתה מוקדם? כל אלו ניתנים ליישום לאחר מחשבה מעמיקה ותכנון אסטרטגי יעיל. השורה התחתונה היא, כי הכל תלוי בכם.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה