כנס חדשות בטכנולוגיות HR הסתיים אחר-הצהריים (ד') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל תל-אביב, בהשתתפות מאות מנהלי משאבי אנוש ואנשי מערכות מידע בארגונים ובחברות מובילות במשק הישראלי (לקריאת הסיקור הראשוני של הכנס – כנס חדשנות בטכנולוגיות HR נפתח הבוקר בתל-אביב).
במרוצת היום דיברו על במת אולם הכנסים במלון 15 דוברים, איש איש ותחום התמחותו. בדקות הקרובות נציג בפניכם את עיקרי הדברים של כל מרצה, כפי שדווחו למערכת באמצעות כתבי HRus. בימים הבאים נביא בהרחבה את כל אחת מההרצאות באירוע, בנפרד.
את האירוע פתחו על הבמה גלעד רבינוביץ – מנכ"ל IT-Strategy ועינת שמעוני– אנליסטית בכירה ב-STKI. בפתח דבריו אמר רבינוביץ': "אני חסיד של ביורוקרטיה ארגונית. ארגונים קמים ונופלים על הביורוקרטיה. מערך מנהלתי יעיל מחזיק חברות ובזכותן חברות שורדות גם בתקופות משבר. המערך היציב, בו נמצאים אנשים במשך שנים, לא אלו שמתחלפים כל שעתיים, אלא הגרעין החזק והיציב של הארגון הוא עמוד השדרה של הארגון. התפקיד של מנהלי משאבי אנוש הוא לבנות תשתית מסודרת של גרעין יציב. התפקיד הוא לבנות תרבות ארגונית שבמרכזה נמצא הגורם האנושי והחתירה לשמר אותו כך שיהפוך לעמוד השדרה של הארגון".
מעמד מידרדר והולך
רבינוביץ' הודה כי "ארגונים מנסים לשלם ולתת לעובד כמה שפחות ולהוציא ממנו כמה שיותר. זה אינטרס של ארגון. התפקיד של מנהלי משאבי אנוש הוא למצוא את שביל הזהב כך שהעובד יהיה במרכז קודם כל".
אשר למעמדם של מנהלי מערכות מידע בארגונים, התריע רבינוביץ' כי הוא "הולך ומידרדר. איך זה קורה כשהטכנולוגיה מתפתחת? הם נתפסים בעיני המנכ"לים כטכנולוגים ולא כמנהלים. כדי להגיע למעמד בחברה צריך להיות קודם כל מנהל", הדגיש.
מיקוד ערכי
שמעוני, מצדה, דיברה על כך ש"כמות ה'וונדורים' (הספקים) בארץ, שלא לדבר על ספקים בחו"ל – היא עצומה. בישראל בלבד יש מעל 100 ספקים שעוסקים בעולמות התוכן של גיוס, הדרכה, שכר, ניהול הון אנושי ועוד. יש ספקים חדשים וחדשניים. יש אימוץ של המגמות הטכנולוגיות הכי חדשות כמו אחסון ענן, מדיה חברתית, אי-לרניג (לומדות) ועוד.
לדבריה, "בישראל ישנם כל כך הרבה פתרונות חדשים פונקציונאליים אבל מעט מאוד פתרונות אסטרטגיים".
והיה לה גם מסר למנהלי משאבי אנוש. "תתמקדו בערך. האתגר הוא להיות אסטרטגי אבל גם פרקטי. אל תלכו לקראת תהליכי מחשוב ארוכים ומורכבים. אל תמתינו לעתיד, בפרט לא כדי להכניס את האנליטיקס. אל תזמו פרויקטים שלוקחים 3 שנים. תבחרו פתרונות פרקטיים שנותנים תוצאות, שניתן להטמיע ולעבוד איתן בטווח הקצר. פתרונות ידידותיים שיתחילו לשרת אתכם ולהניב תוצאות".
נשים ומחשבים
בדרכו הצבעונית והא-פורמלית, מנכ"ל קבוצת אנשים ומחשבים פלי פלד ("פלי הנמר") החמיא ליושבים – ובעיקר ליושבות – בקהל. "אחרי שלושה עשורים של כנסים למחשבים בהם אני פוגש גברים ומחשבים, תמיד אמרתי שאני רוצה לראות – נשים ומחשבים. והנה, פעם ראשונה אחרי 31 שנים, אני עומד מול קהל של נשים ולמה זה טוב? כי לנשים יש חלוקת קשב. תודה שבאתם ותודה שבאתן", היגג. פלי הנמר גם הרצה בדרכו הסטנדאפיסטית והמרעננת על איך ללמוד ולהשיג יותר בחלקו השני של הכנס.
ריבי אספלר, מנהלת תיק מוצרים בחברת סינריון (SYNERION), דיברה על דור העתיד הנוכחי כמשוכה שאין ברירה אלא לצלוח אותה. "אני נמצאת בכנסים בארץ ובחו"ל", העידה אספלר, "ומגיעה לישיבות עבודה ותוהה מה לעזאזל כל הטרנדים האלו אומרים? כלקוחות או כספק, אנחנו לא יודעים כיצד כל הטרנדים האלה יבואו לידי ביטוי במסכים, באפליקציות עצמן.
"באוקטובר האחרון", סיפרה, "הייתי בכנס בארה"ב ונכנסתי להרצאה של מנהלת מוצר בפייסבוק שאמרה: 'תשמעו, אם אתם חושבים שאתם מעצבים אפליקציות ארגוניות היום לעובדים כמוכם, אתם ממש לא מעודכנים. הילדים והסטודנטים של היום, בני 14 עד 20, זה דור העתיד. חשוב להכיר אותם כדי לדעת למי ישתמש במוצר. אלו אנשים שמסתובבים עם מחשבים קטנים בייד. אפילו אם זה פלאפון, הם כל הזמן מתקשרים בעולמות וירטואלים. הם לא שולחים מיילים, הם מסמסים או מתקשרים בהודעות מסג' און-ליין. הם רוצים אינפורמציה רלוונטית ומותאמת אישית ועכשיו. תוך שניה. זה לא פשוט כי ה'עכשיו' הוא קריטי. אם לפני חמש שנים המשתמשים היו מוכנים להמתין כמה דקות או שניות – היום הצורך הוא בפתרון בזמן אמת! אפליקציות שלא יספקו את הצורך הזה פשוט לא יעבדו".
ניהול סיכונים
מנהל מכירות פתרונות עסקיים באורקל ישראל, ארנון ברזילי, הציג בפני המוזמנים מערכת תמיכה לעובדים המשתמשים בתוכנות בעבודה (UPK). מדובר במעין מדריך וירטואלי לשימוש בתוכנות, הנוצר באמצעות הקלטה או צילום של ההדרכה ומציג את סדר הפעולות הנדרש במחשב.
"יתרונות המערכת", אמר, "טעונים עמידה בשלושה אתגרים: ניהול סיכונים, כי יש שליטה בתהליך ההטמעה, ניתן למדוד כמה פעמים המשתמש טועה עד שבסוף לומד את התוכנה ויודע להשתמש בה ללא טעויות.
"אתגר שני הוא הפחתת עלויות על-ידי יצירת תשתית לימוד אחידה לכלל המערכות בארגון, והגדלת יעילות העבודה – לא צריך להתקשר למח המחשוב לצורך הדרכה איך עושים. וגם הפחתת עלויות לימוד, ללא כיתה וכתיבת מסמכים לשימוש עצמי. האתגר האחרון הוא קיצור משך הזמן הנדרש ללימוד ואימוץ התוכנה המדוברת".
אחרי ברזילי עלתה לבמה ג'ניפר אורלב, מנהלת תחום משאבי אנוש בחברת SAP. זו סיפרה כי החברה בה היא עובדת רכשה לא מכבר את חברת SuccessFactors המספקת פתרונות משאבי אנוש במודל Saas שהוא שירות כתוכנה המבוססת ענן.
התוכנה נותנת אפשרות לקבל פתרון איכותי בזמן קצר ללא תלות במשאבי IT בתוך הארגון והיא כוללת ניהול תהליכי גיוס עובדים, ניהול התיק האישי של העובד והערכת ביצועיו. התוכנה יכולה להיות מיושמת גם למנהלים "ניידים" שאינם מול מחשב כל היום – היא כוללת אפליקציות להפעלתה בטלפונים סלולאריים ובאייפדים.
ארגונים לא אוהבים לאפיין
מחשוב מחלקת משאבי אנוש כפרויקט היה נושא הרצאתו של שי שרגל, מייסד, בעלים ומנכ"ל בחברת RBS Projects לשירותי ייעוץ והדרכה בתחום הפרויקטים.
לדברי שרגל, "תהליך אפיון צרכים הוא שלב קריטי בפרויקט המחשוב. לפני בחירת הספק והאפיון צריך לשאול האם אנחנו עובדים נכון? חשוב למפות תהליכים קיימים כדי שלא תתעדו תהליכים לא נכונים. זה שלב שארגונים לא אוהבים אבל אני מאמין בו כשלב קריטי. צריך לעצור ולבחון – האם התהליך הזה נכון? האם כדאי לשמר אותו או לשנות אותו בהזדמנות זו? רק התהליכים הנכונים באמת צריכים להיות מתועדים בשלב המחשוב אחרת הוא לא יהיה אפקטיבי.
בפרויקט מחשוב ישנן חמש שאלות שצריכות להישאל לאורך כל הדרך: מה מביא ערך לארגון? שנית, איך רותמים את ההנהלה? האם המנהל שנבחר להוביל את הפרויקט הוא הטוב והמתאים ביותר? איך מטמיעים נכון? איך דואגים שכולם ישתמשו במערכת?.
בנוסף…
בנוסף הרצו בנכס במגוון נושאים גם:
אפרת ליאני, סמנכ"לית משאבי אנוש של מיקרוסופט, שהרצתה על – הדור הבא של משאבי אנוש.
מירב חמי, פסיכולוגית ומרצה באוניברסיטת חיפה, שהרצתה על – שימוש במבחני כישורים לסינון מעומדים לפני ראיון עבודה.
גיא דרורי, מומחה לפתרונות מחשוב משאבי אנוש, שהרצה על – משאבי אנוש בענן.
רוויטל וויצמן, מנמרית נציגות שירות המדינה, וגבי אשכנזי, מנהלת אגף בכיר בחינות ומכרזים, הרצו על – הרפורמה בגיוס ומיון תעסוקתי בשירות המדינה.
ורד עידו גרוסמן, הרצתה על – כלי אבחון אינטרנטיים והציגה את מודל פירמידת המוטיבציות.
מורית רוזן, מנכ"לית HRD ומומחית תהליכי גיוס ברשת, הרצתה על – טכניקות מתקדמות לגיוס במדיה חברתית.
דורית אפלר, סגנית מנהל אגף משאבי אנוש, ועופר זיינפלד, סגן מנהל מחלקת מערכות מידע ניהוליות, משירותי בריאות מכבי, הרצו על – יישום והטמעת מערך שירות עצמי מקוון לעובד.
אבי שניידר שהרצה על – מודלים למיקור המונים.
נצפו בכנס
כאמור בכנס השתתפו מאות נציגים מחברות שונות, הן מקהילת משאבי האנוש והן מקהילת מערכות המידע, וכן התקיימה תערוכת ספקים באזור ההתכנסות ששימש לנטוורקינג בין אנשי הקהילות. ראו מי נצפה בכנס בקישורים הבאים:
נצפו וזכו בהגרלות הכנס, נצפו בכנס – סט שני,
תמונות מאיזור ההתכנסות והנטוורק.
תמנוות מאולם המליאה.
תמונות מהצהריים ומההגרלות.
תמונות מנחים ומרצים בכנס חדשנות בטכנולוגיות משאבי אנוש.
תמונות נותני החסות בכנס.
* וכבר אנו מתכוננים לכנס הבא שלנו, שייערך ב-9.9.2012 ויעסוק באסטרטגיית משאבי אנוש שבו תוכלו לקחת חלק כמרצים, פרטים נוספים – קול קורא להגשת הרצאות לכנס אסטרטגיית משאבי אנוש.