למה חוקים אינם מתקנים אפליה

למה חוקים אינם מתקנים אפליה

חוקים אינם יכולים לפתור בעיות חברתיות ותרבותיות ולפעמים הם אפילו מסבכים את המצב

שיתוף

בטח כבר שמעתם או אמרתם יותר מפעם את המשפט "צריך להיות חוק נגד זה…" כשנתקלתם במשהו בעייתי. הת'ר באסינג מ- HRExaminer מסבירה שאנו חיים בחברה שמסתמכת מאוד על חוקים כדי לשנות דברים. חוק הוא מערכת של זכויות ותיקונים. החוקים יוצרים את הכללים ומגדירים את ההשלכות של עברה על הכללים. אולם, החוקים מביטים לאחור, לא קדימה. בתי המשפט ורשויות האכיפה אינם נכנסים לתמונה עד שהעברה מתרחשת. לכן חוקים אינם פותרים או מונעים בעיות, אומרת באסינג.

לדבריה של באסינג, רבים מקווים שדברים כמו הוצאת אפליה בתעסוקה מהחוק אכן תרתיע או תמנע מעסיקים מלהפלות. אבל מה שקורה בפועל זה שבדרך כלל אנשים פשוט הופכים זהירים יותר ומוצאים דרכים להפלות מבלי להיתפס. החוק אינו פותר בעיות. משמעותו היא שכמויות גדולות של זמן, אנרגיה וכסף יושקעו בכך שבתי המשפט יבהירו את משמעותו של החוק בניסיון למצוא דרכים להימנע מציות וכדי להבין למה החוק אינו תקף בנסיבות מסוימות.

גברים חוששים מנשים?

החוק נגד אפליה בעבודה עבר בארצות הברית לפני 50 שנים. אבל גם כעת לאחר עשורים של דיונים, תיקונים והרחבות, המעסיקים עדיין מתקשים להבין כיצד ליצור כוח עבודה מגוון מבלי להתחשב מדי פעם בגזעם של האנשים, מגדרם, דתם והגורמים האחרים המוגנים בחוק או הלא מוגנים שיוצרים את בן האנוש. ישנם מקרים שבהם התחשבות במגדר או בגזע, אפילו על מנת לשפר ייצוג של מיעוטים, תהיה בלתי חוקית. אין כמעט מעסיק שלא חמק משיקולים הקשורים במוצא או במגדר כאשר גייס או פיטר אנשים והתחשב בנושאים כמו נישואים, הריון או ילדים. לטענתה של באסינג דווקא חוקים שנועדו להגן על מעמד מסוים פועלים בכיוון ההפוך ומקטינים את הסיכוי שאותה אוכלוסייה תועסק. היא אפילו מרחיקה לכת ואומרת שחוקים שנחקקו בארצות הברית בסוף שנות ה-80' נגד אפליה מינית חתרו תחת התקשורת בין גברים ונשים בעבודה וצמצמו את סיכוייהן של נשים לקבל משרות ניהוליות יותר מאשר הרחיבו אותם. גברים פשוט החלו לחשוש מנשים ולא רצו במגע איתם מהחשש להיתבע בגין הטרדה מינית. מאידך, אונס נשים ורצח ממשיכים לקרות כל הזמן.

אז חוקים אינם פותרים סוגיות תרבותיות וחברתיות ואינם יוצרים שוויון אמיתי בין בני אדם. אבל, אומרת באסינג, לפני שאתם מתייאשים או אולי שמחים כי אין לכם ממה לחשוש, צריך להבין שהחוק הוא רק חלק קטן ממה שקובע איך אנחנו עובדים. לחוקים יש חשיבות כי הם קובעים גבולות ויוצרים השלכות משמעותיות כשהגבולות האלה נחצים. בלי החוקים היה גרוע הרבה יותר. אולם חוק או הוצאה מהחוק מעולם לא שינו את מה שהלב או המוח חושבים שנכון, ראוי או צודק. מה דעתכם?

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה